Wie zijn wij? Nico (1934) en  Ineke (1942), die sinds 1996 in Noord-Oost Frankrijk (Lorraine) wonen. We hebben twee kinderen (1965 en 1968) en vijf kleindochters (1988, 1990, 1992, 2001, 2004). We houden van reizen, wandelen en fotograferen. Wij zijn dus regelmatig onderweg met onze Adria Twin SP (buscamper). Over het algemeen vermijden we campings. We slapen vaak op “Aire de Services” oftewel camper overnachtingsplaatsen en soms gewoon wild in een stadje, in de heuvels, aan het strand of waar we ook maar een “veilig”plekje vinden.  Veilig is voor ons een plaats waar we ons goed voelen. Onze stelregel is, dat als een van ons tweeën zich niet op z’n gemak voelt dan vertrekken we. We willen wel betalen voor de camperplaatsen, maar het moet wel een redelijk bedrag blijven (in principe niet meer dan ± € 10,00). Campings doen we aan als we nergens anders water kunnen innemen of de WC legen en om eens lekker onder de douche te gaan (de douche in de camper is heeeel klein).

10 antwoorden op “Over Ons”

 1. Hallo Nico en Ineke,
  Nu we noodgedwongen een paar weken thuis zijn vonden we gelegenheid om jullie blog eens te bekijken. Inderdaad, er zitten veel paralellen in beleving! Leuke site!
  Ook grappig dat ook jullie 8 jaar in leeftijd verschillen.
  Wij popelen om derde week november weer naar het zuiden te ‘gaan om de winter te ontvluchten’.
  Wellicht is het leuk om via Facebook een lijntje te leggen zodat we elkaar een beetje kunnen volgen. U vindt ons via FB-account “fred stolk”. variant Landgraaf Heerlen.
  Benieuwd of dit lukt!
  Prettige en boeiende reizen toegewenst:

  Els en Fred

 2. We hebben jullie reisverslag over Zweden gelezen en vragen ons af hoe de kwaliteit van de wegen in Zweden is omdat we in juni volgend jaar met onze nieuwe camper naar Zweden willen gaan ?

  1. Sorry dat ik zo laat antwoord geef. Ik had al een tijdje niet op de site gekeken.de wegen Zweden zijn over het algemeen goed, maar vooral in het noorden kom je soms gruiswegen tegen. Die zijn wel,goed berijdbaar, maar hebben geen asfalt.Zwedennis beslist de moeite waard. Veel plezier gewenst.

 3. Hallo beste camperaars Niko en Ineke,

  Ik volg zeer graag jullie verslagen van de camperavonturen, waardoor je na enige tijd toch een soort sympathie voelt.
  Maar nu is het plots al een tijdje stil.
  En ik vroeg me af of jullie toch hopelijk geen gezondheidsproblemen hebben?
  Of misschien staat het camperen om een andere reden op een laag pitje.

  groet
  annie vandendriessche

  1. Dank je wel voor je interesse. We hebben inderdaad problemen met de gezondheid. We zijn allebei geopereerd, maar get gaat goed nu. Zal nog wel even duren voor we weer op reis gaan. Mischien in het voorjaar.

 4. Nico en Ineke
  ik heb jullie route langs de donau als leidraad voor onze camperreis die op 1 mei start.
  Het lijkt ons een mooie rit. Ik heb nog wel een vraag. konden jullie het redden zonder autobaanvignetten te moeten aanschaffen of is dat niet mogelijk?

 5. Voor onze volgers. We reizen weer even niet of alleen een paar dageb tussendoor. Ineke moet weer een chemokuur volgen. Misschien begin 2021 weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *