Route heen 29.9.2022: Deuxnouds aux Bois, St. Maurice s/s Côtes, Fresnes en Woevre, Etain, Longuyon, Longwy, Arlon, Martelange, Bastogne, Houfalize, Baraque de Fraiture, Vielsalm, Stavelot, Francorchamps.

Route terug 2.10.2022: Francorchamps, Stavelot, Trois-Ponts, A26-E25, A4 sortie 29, N 87, N 879, Ethe, Tellancourt, Longuyon, Etain, Fresnes en Woevre, St. Maurice s/s Côtes, Deuxnouds aux Bois.

Totaal 427 km.

Spa-Francorchamps
De route

vrijdag 30 september 2022

Zoon Arjen heeft zijn vader Nico uitgenodigd om met hem te gaan genieten van de Spa Six Hours in Francorchamps. Dat lijkt hem wel wat. Er zijn races met oude auto’s. Om 10.15 uur vertrekt Nico met zonnig weer, maar helaas na St. Maurice: mist, mist,  mist.  Na Spincourt komt de zon langzaam weer te voorschijn. De route voert binnendoor naar Martelange, waar de lunchstop wordt ingelast.  Aankomst in Francorchamps om 14.40 uur, waar Arjen zijn vader staat op te wachten om hem een plekje voor de camper te wijzen.

overnachten Spa-Francorchamps (B)

Tien minuten later lopen Arjen, Nico, JP (Jean-Paul) en Linda over het enorme terrein. Er is heel veel mooi ouds te zien. Gelukkig is er een treintje om naar het boventerrein te gaan. Daar gaan de bezichtigingen verder. Afdalen naar restaurant De PIT gaat te voet. Tijdens het eten kunnen ze races kijken. Tegen 21.30 uur terug en gaat Nico niet meer bij de anderen zitten in de camper van Arjen. Het is genoeg voor vandaag. Het was leuk en interessant. 

 

En een Ford

zaterdag 1 oktober 2022

Nico gaat tegen Arjen zeggen, dat hij vanmorgen niet meegaat. De dag is nog lang. Er wordt ontbeten in de camper van Arjen.

ontbijt

Om 12.00 uur komt Arjen hem weer halen. Regenpak opgezocht, maar dat was gelukkig niet nodig. Er wordt buiten voor de camper van Arjen geluncht samen met Linda, JP en Hans.

lunch

Daarna wordt het circuit weer opgezocht. Alles wordt uitgebreid bekeken, De Pitstraat en de pits, de start van de 6 hours classicers en het tanken van de auto’s. Daarna een stop om iets te drinken en vervolgens wordt er gegeten bij team R.E.D. boven de pits met zicht op de race (dank aan JP en Linda voor het regelen). Daarna gaan Arjen en Nico nog wat drinken en gezellig kletsen in de camper van Nico.

 

diner bij het team R.E.D.

zondag 2 oktober 2022

Het regent. Ontbijt in de camper, afwassen en opruimen, even naar Arjen en daarna om 10.20 uur vertrek gelijk met Arjen. De een naar het noorden (Nederland) en de ander naar het zuiden (Frankrijk).

koffiepauze (niet echt gezellig alleen)

Koffiepauze op de aire de Nuttons en om 13.50 uur staat de camper weer in Deuxnouds aux Bois voor de deur. Er is volop genoten dit weekend.

 

 

3 antwoorden op “2022 Nico Spa Six Hours”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *