2015 Duitsland, Saarland

woensdag 6 mei 2015 (Deuxnouds aux Bois – Saarburg: 231 km)
Omdat Ineke nog tot 1 juni moet wachten op de operatie aan haar knie, hebben we besloten nog twee weken met de camper op stap te gaan.
Het is 10.00 uur en licht bewolkt als we vertrekken. We rijden naar Velaine en Haye om een nieuwe gasslang te kopen en daarna naar Ludres voor een onderdeel van de strimmer. Dat onderdeel moet besteld worden en dat gaan we dus op de terugweg ophalen. Daarna rijden we over smalle wegen oostelijk van Nancy en Metz via Thionville richting Saarburg. Het is overal prachtig groen met lappen geel koolzaad ertussen. 6 mei onderwegLeuk zo over het platteland vlak bij de grote steden. Af en toe schijnt de zon en dan is het aardig warm. We stoppen voor koffie bij Essay les Nancy en vinden later voor de lunch een leuk plekje bij Arraye-et-Han. Om 15.30 uur melden we ons op de camperparking van Saarburg. Het is er aardig vol, maar we hebben een goed plekje met uitzicht op de rivier. We drinken buiten thee, maar het is erg wisselend weer. Zon, wolken, regen etc. We blijven dus verder binnen.

donderdag 7 mei 2015
Een beetje bewolkt weer bij het opstaan, maar we houden het de hele dag droog en het is niet koud. Om 10.00 uur lopen we over het fiets/voetpad naar het centrum van Saarburg. Een gezellig stadje met heel veel terrasjes en winkels. Wat erg leuk is, is dat de rivier de Leuk dwars door het stadje stroomt en er zelfs een prachtige waterval vormt.

Saarburg

Saarburg

Ze noemen het daar zelfs “klein-Venetië”. De ruïne van het kasteel hoog boven hebben we maar gelaten voor wat hij is. Te veel geklim voor Ineke’s knie. We liepen wel naar het uitzichtpunt over de rivier de Saar en we bezochten het museum “Glockengießerei.

Tussendoor dronken we koffie op een van de terrassen en aten we lekkere asperges in een restaurant. Later in de middag nog een lekkere coupe ijs op een terras en toen konden we aan de terugweg beginnen (1/2 uur lopen). De knie heeft het wonderwel uitgehouden (wel met krukken gelopen).

vrijdag 8 mei 2015 (Saarburg-Mettlach: 23 km)
De hele dag mooi weer. Om 10.30 uur vertrokken we van de camperplaats. We bezochten eerst nog een REWE voor de noodzakelijke boodschappen en reden daarna over de B-51 naar het zuiden. We dronken koffie op een bankje aan de rivier de Saar.

Mettlach

Mettlach

Om 12.00 uur parkeerden we in Mettlach op de CP. Daar kon je alleen via de telefoon betalen. Omdat wij geen smartphone bezitten kon dat dus niet. Een mede-camperaar vertelde, dat we bij het Rathaus konden betalen. Dat bleek niet te kloppen; we moesten bij het toeristenbureau zijn. Omdat dat tot 13.00 uur gesloten was, streken we neer op een terras. Om 13.30 uur waren we terug bij de camper. We lunchten buiten. Om kwart over drie liepen we naar de “Alte Abdei”, waar het keramiekmuseum van Villeroy & Boch gevestigd is. Dat was de moeite waard. Erg veel (heel herkenbaar) porselein op een heel leuke manier tentoongesteld. Er was ook een leuke film, waarin Peter Ustinov de geschiedenis van de fabrieken uit de doeken deed. Om 17.30 uur deden we deur van de camper weer open.

zaterdag 9 mei 2015 (Mettlach-Orscholz: 7 km)
Een beetje bewolkte dag vandaag. Ik haalde brood bij de supermarkt, waar we naast stonden. Om 10.25 uur reden we naar Orscholz, waar we twintig minuten later parkeerden bij Cloef-Atrium. We betaalden onze overnachting en namen gelijk wat folders mee. We bekeken een en ander terwijl we koffie dronken.

Saarschleife

Saarschleife

Om 12.15 uur liepen we naar de Saar Schleife. We bekeken de enorme bocht die de rivier de Saar maakt vanaf een soort terras op 200 m. hoogte. Erg mooi. We wandelden door het bos terug naar de camper. Lunch en even rusten en vervolgens om 15.15 uur lopend naar het dorp. Dat viel erg tegen, niets bijzonders. We besloten een lekker ijsje op het terras van Cloef-Atrium te nemen. We liepen nog een keer naar de Saar Schleife. Het was er nu erg druk, maar we vonden een bank vanwaar we alles rustig konden bekijken. De zon was ook weer helemaal terug.

zondag 10 mei 2015 (Orscholz-Losheim: 31 km)
Mooi, zonnig weer vandaag. We vertrokken om 10.20 uur en reden door zondags stille dorpjes naar Losheim am Stausee. We betaalden in de speciale camper parkeermeter, dronken koffie en bleven tot de lunch lekker buiten lezen. Om 13.45 uur begonnen we aan een wandeling rondom de Stausee. 4 km, ik wilde het proberen want m’n knie gaat steeds beter. Onderweg kreeg ik nu wel erg pijn in mijn kuit. Geen idee waardoor, maar we hebben de hele wandeling gemaakt met twee keer een pauze op een bankje. Om 15.30 uur waren we terug. Stoelen naar buiten en van de zon genoten tot 20.00 uur. We hebben zelfs gebarbecued.

Losheim

Losheim

maandag 11 mei 2015
Vanmorgen was het bewolkt, maar helemaal niet koud. We dronken koffie buiten, deden nog wat geld in de parkeermeter en hebben lekker buiten zitten lezen. Voor de lunch heb ik pannenkoeken gebakken. Tussen 15.00 – 16.15 uur hebben we een fijne wandeling langs de velden en door het bos gemaakt. We zagen een grote haas op het pad en hoorden alleen de vogels. We zagen enorme hoeveelheden meikevers vliegen en naar beneden vallen. De knie gaat onwaarschijnlijk goed. Alleen erg stijf als ik stil gezeten heb en ook ’s nacht wordt ik er wakker van. Wat wel vervelend is, is dat Nico nu ook last van een knie heeft; net boven de knieschijf. Gelukkig heeft hij er met lopen geen last van. Het weer is weer heel zonnig geworden in de loop van de dag en zelfs warm. We hebben weer buiten gegeten vanavond.

dinsdag 12 mei 2015 (Losheim-Bostalsee: 33 km)
Warm weer vandaag, maar er staat wind. Na het waterritueel vertrokken we om 10.40 uur. Onderweg kochten we brood, dronken koffie en deden nog maar weer eens een paar boodschappen. Om 12.30 uur parkeerden we op de CP aan de Bostalsee na een mooie route door bossen in allerlei kleuren groen. We lunchten buiten en genoten van het mooie weer. Om 16.00 uur liepen we naar het meer, maar we gingen er niet helemaal omheen. We aten op de terugweg een ijsje en probeerden internet bij de receptie (in de camper geen ontvangst). Het signaal was zwak, maar met de daar aanwezig PC kon ik mail ophalen. Om 17.45 uur waren we weer bij de camper. De CP is vóór de camping en we mogen alle faciliteiten van de camping gebruiken (douche dus!). Opeens was er veel bewolking en wind. Er schijnt storm voorspeld te zijn. We aten dus binnen vanavond.

woensdag 13 mei 2015 (Bostalsee-Trier: 58 km)
De storm is niet gekomen en vanmorgen was de lucht stralend blauw. Ik haalde lekkere broodjes bij de bakker tegenover de receptie. Na ontbijt, afwas en WC legen vertrokken we om 10.45 uur. We reden weer door bossen en langs weilanden vol paardenbloemen. Op de Parkplaz Bundesstraße Hermeskeil hielden we halt voor koffie. Om 12.15 uur waren we op de CP van Trier. We lunchten buiten en liepen daarna richting centrum Trier.

Trier

Trier

We kwamen eerst bij de bedevaartskerk St. Matthias, waar we een plattegrond van de stad bemachtigden. We namen daarna de bus naar het centrum. Dat was de moeite waard. Een schitterend plein omzoomd door prachtige huizen en met veel cafés en restaurants. Toen het begon te spetteren schuilden we op een terras met een kop koffie onder een grote parasol. We hadden de koffie nog niet op, toen het alweer droog was. We liepen naar de Porta Nigra, een van de stadspoorten van het Romeinse Trier. Daar begon het weer te spetteren. We liepen binnen bij de toeristeninformatie om naar een bushalte te informeren. Om 17.00 uur waren we weer bij de camper. We bleven tot 20.15 uur buiten onder het zonnescherm vanwege een paar spetters.

donderdag 14 mei 2015
Vanmorgen was het zonnig en in de middag bewolkt, maar helemaal niet koud. We brachten de ochtend buiten bij de camper door. We lunchten buiten en liepen daarna in 50 minuten naar Trier Zurlauben. Onderweg kwamen we een processie tegen, die hardop met z’n allen Weesgegroeten reciteerden. Er stonden langs de oever nog oude “Moezel hijskranen”, die vroeger werden gebruikt om schepen te laden en te lossen. Omdat de Moezel gekanaliseerd is staan ze nu een beetje ver van het water.

Moezel hijskraan

Moezel hijskraan

We stapten op de Undine II voor een boottochtje van 2 uur over de Moezel. Een rustige tocht gedurende een uur de ene kant op en terug naar de steiger en daarna een uur de andere kant op. Weer van de boot af, bekeken we de kroegen, die omstreeks 1800 aan de Zurlauben-oever gebouwd zijn. Daarna liepen we in 55 minuten langs de Moezel met bermen vol fluitenkruid en boterbloemen terug naar de camper. We dronken buiten een glas witte wijn, maar aten daarna binnen.

vrijdag 15 mei 2015 (Trier-St Wendel: 73 km).
Gisteravond en vannacht veel regen. Bij het opstaan ook nog regenachtig. Voor we vertrokken leegden we de WC en daarna reden we weer zuidwaarts. De wolken hingen zo laag, dat de windmolens geen koppen hadden. Toen we pauzeerden voor koffie was het weer droog en daarna is het steeds beter weer geworden. Om 12.15 uur waren we in St. Wendel, waar op een grote parking bij het zwembad en andere sportfaciliteiten camperplaatsen zijn die voorzien zijn van stroom. Na de lunch namen we de bus naar het centrum. St. Wendel was wel aardig, maar minder leuk dan we gedacht hadden. De toeristeninformatie was al voor drie uur gesloten. Na wat heen en weer geslenter en bezichtiging van de Dom, namen we nog eens een terrasje en daarna de bus weer terug naar de camper. Omdat we stroom hebben kon ik dit verslag schrijven.

St. Wendel

St. Wendel

zaterdag 16 mei 2015 (St. Wendel-Ottweiler: 11 km)
Een bewolkte dag vandaag en lagere temperaruur. We reden in 20 minuten naar Ottweiler, waar we op een heel leuke CP staan. Een soort kleine wei naast een meertje en een restaurant. Iets verderop langs het meertje is een kinderspeelplaats. We hebben eer vandaag een rustige dag van gemaakt. Buiten koffie, maar binnen geluncht:het weer is wisselvallig. Daarna weer buiten gezeten en weer naar binnen. Om 17.30 een wandeling door het bos rond het meertje (1/2 uur).

Ottweiler

Ottweiler

zondag 17 mei 2015
We hebben besloten nog een dag hier te blijven. Het is vandaag de laatste dag van de hemelvaartvakantie en erg druk op de wegen. We hebben deze dag buiten lezend in de zon doorgebracht.

maandag 18 mei 2015 (Ottweiler-Deuxnouds aux Bois: 228 km)
Vandaag hebben we de terugtocht weer aanvaard. We reden vanmorgen eerst nog naar het centrum van Ottweiler. Een aardig Middeleeuws centrum, waar we op het marktplein een kop koffie namen op een terras. Daarna reden we richting Nancy (we moesten het onderdeel voor de strimmer ophalen in Ludres). We lunchten met uitzicht op een leuk dorp in de groene heuvels. Om 16.00 uur waren we in Vigneulles. We deden boodschappen en reden naar huis, waar we een aperitief dronken bij Fred en Annemarie. Daarna zijn we met z’n vieren gaan eten in St. Maurice sous les Côtes om weer een leuke camperreis af te sluiten. Een wat kalmere reis dan meestal, door het probleem met de knie.

Onze overnachtingsplaatsen

Onze overnachtingsplaatsen

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>