2017 Nederland/Friesland

 

30-8-2017 Deuxnouds aux Bois – Rumigny – Maboge      335 km

31-8-2017 Maboge – Almere    347 km

1-9-2017 Almere – Almere       9 km

3-9-2017 Almere – Langweer      123 km

4-9-2017 Langweer – Earnewald    48 km

5-9-2017 Earnewald – Burdaard      30 km

6-9-2017 Burdaard – Wommels      44 km

7-9-2017 Wommels – Weesp     190 km

8-9-2017 Weesp – Amstelveen – Almere – A’veen – Werkhoven    166 km

9-9-2017 Werkhoven – Well     102 km

10-9-2017 Well – Signal de Botrange    145 km

11-9-2017 Signal de Botrange – Deuxnouds aux Bois    233 km

Totaal  1772 km

woensdag 30 augustus 2017 (1)

We gaan naar Nederland om onze achterkleinzoon Levi, die maandag geboren is, te bewonderen. Maar eerst rijden we via de Argonne naar Rumigny in de Ardennen. Fred en Annemarie moeten daar Vidor ophalen uit het pension en we hebben afgesproken elkaar daar even te treffen. We worden heel vriendelijk met een kop thee ontvangen en met heel veel likken en rennen van Vidor. We feliciteren Annemarie en Fred, die nu oma en opa zijn en rijden daarna door de bossen van de Ardennen een beetje Noord-Oost.

Maboge

Maboge

Om 16.15 uur parkeren we in Maboge op de CP aan de Ourthe. Mooie plek. We lopen eerst even naar de rivier en kletsen wat met een stel Nederlanders, die hier ook staan. Na het eten lopen we nog even een rondje door het dorp.

donderdag 31 augustus 2017 (2)

Gisteravond is het gaan regenen en dat doet het nu nog steeds. Om 10.15 uur zijn we startklaar en vertrekken we om helemaal over kleine wegen naar Almere te rijden. In Marche en Famenne stoppen we om brood te kopen en koffie te drinken. Het is nog maar 15°C. We rijden door mooie bossen, rustige dorpen en over smalle wegen. We lunchen bij de Barrière, net over de Belgisch/Nederlandse grens. De temperatuur loopt weer op naar 21°C. We rijden door de Betuwe en over de Veluwe. In Almere tanken we en eten heerlijk Chinees. Om 19.45 uur parkeren we bij Arjen en Maaike voor de deur, waar we Gwen (27/8) en Maaike (31/8) feliciteren met hun verjaardagen.

vrijdag 1 september 2017 (3)

Nico helpt Arjen elektra aanleggen in de nieuwe schuur. Tegen vieren rijden we naar Eileen en Jeroen om onze achterkleinzoon voor het eerst te ontmoeten. Wat een schattig kereltje. Mooi hoor zulk nieuw leven.

beschuit met muisjes

beschuit met muisjes

zaterdag 2 september 2017 (4)

Vandaag vieren we de verjaardagen van Gwen en Maaike buiten in de tuin. Met het eten verhuizen we naar binnen, het wordt nu te fris. Een erg leuke middag en avond.

zondag 3 september 2017 (5)

Nico helpt vanmorgen Arjen nog even met de elektra, maar na de lunch rijden we door de Flevopolder, eerst over de Oostvaardersdijk, en de Noord-Oostpolder naar Langweer in Friesland. De CP valt een klein beetje tegen.

Langweer

Langweer

We hadden op uitzicht op het water gerekend en dat is niet zo. Er staan erg veel vrachtwagens en kermisauto’s op het parkeer terrein. De 2 camperplaatsen achteraan zijn wel vrij gehouden. We drinken thee en lopen dan het stadje in. Het water is wel vlakbij. We lopen over een mooie hoge brug, langs de kermis naar een straat met gezellige cafés, restaurants en terrassen. Op de terugweg kopen we een heerlijk ijsje.

maandag 4 september 2017 (6)

Prachtig weer. We rijden om 10.40 uur weg uit Langweer. Over de Langwarderdijk waar de bomen een tunnel vol zonlicht vormen. Twintig minuten later staan we langs een weiland met slootjes vol eenden, rietkippen en ganzen om koffie te drinken. Als we verder rijden moeten we drie keer stoppen voor een open brug (we zijn in Friesland!). Om 12.10 uur parkeren we op de CP in Earnewoude.

Earnewoude

Earnewoude

Betalen bij de havenmeester. We lunchen  buiten en lopen daarna naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Alde Faenen. Daarvoor moeten we wel oversteken met een pontje. Op de terugweg drinken we iets op een terras vóór we weer met het pontje naar de overkant varen. Dan nog een paar boodschappen bij de COOP vlak bij de CP en dan lekker buiten uitrusten. Ondertussen komt “buurman Henk” kletsen. Even vinden we wel gezellig, maar er komt geen eind aan. We hebben vandaag in totaal 3,8 km gelopen. Best veel voor ons tegenwoordig.

dinsdag 5 september 2017 (7)

We beginnen met Annemarie te bellen om haar te feliciteren met haar verjaardag. Het is bewolkt, maar niet koud. Na de koffie en het legen van de vuilwatertank vertrekken we om 11.30 uur.

Burdaard

Burdaard

Drie kwartier later zijn we in Burdaard op een leuke plek aan de Dokkumer Ee. Het regent af en toe behoorlijk. Na de lunch lopen we over het bruggetje, langs de plezierhaven en de molen naar het centrum. Prachtige huizen langs het water. Onderweg kopen we brood. Het wordt in de loop van de middag droog. We kunnen vandaag helaas niet buiten zitten, maar het uitzicht uit de camper is leuk zo vlak aan de jachthaven. In de avond spettert het weer af en toe.

woensdag 6 september 2017 (8)

Regen en wind vandaag. Om 10.30 uur hebben we alles rijklaar. Behalve paarden, koeien en schapen zien we een roofvogel en drie ooievaars in een weiland. En verderop een enorme zwerm kieviten.

Wommels

Wommels

Om 11.15 uur zijn we bij het jachthaventje van Wommels. Een leuke plek met een klein toiletgebouw. De winkels zijn om de hoek. Het regent en het waait, dus blijven we binnen kleuren en breien. Om 16.30 uur is het even droog en gaan we lopen en een paar boodschappen doen. Voor het avondeten haalt Ineke wat bij de afhaalchinees om de hoek. Natuurlijk weer veel te grote porties voor ons. We kunnen er nog een keer van eten.

donderdag 7 september 2017 (9)

Half bewolkt met af en toe zon. Het is 17°C. We vertrekken om 10.40 uur uitgezwaaid door de mevrouw uit het bootje tegenover ons. Er hangen mooie wolkenluchten boven het platte, groene land. Waar we koffiepauze houden hebben we een weids uitzicht. Als afscheid van Friesland wachten we nog een keer voor een open brug en daarna rijden we bij Lemmer Flevoland weer binnen. Om 15.15 uur zijn we op de CP Vecht & Weide bij Weesp. We wandelen meteen een eindje langs de Vecht. Erg mooi. De temperatuur laat niet toe, dat we buiten zitten vandaag.

Weesp

Weesp

vrijdag 8 september 2017 (10)

Regen, regen en nog eens regen. We rijden naar Amstelveen om Ineke’s moeder op te halen. We gaan naar Almere om haar haar achter/achter kleinzoon te laten bewonderen. Wat een lief, mooi mannetje is het. Natuurlijk hebben we hem allemaal om de beurt even in onze armen. Weer terug in Amstelveen lunchen we bij mama en daarna rijden we naar AH om wat boodschappen voor thuis in Frankrijk te doen.

Werkhoven

Werkhoven

Vervolgens rijden we door de polder en een stukje door Utrecht naar Werkhoven. Daar staan we op CP “Aan het Dorp” in de Kromme Rijnstreek. Deze CP is wat ons betreft te duur voor wat hij biedt. Wel mooi, maar wij vinden € 15,00 om te overnachten in je eigen camper te veel. We ontdekken ook, dat veel camperaars de CP’s gebruiken alsof het een camping is. Ze blijven er lang staan met alles wat ze hebben buiten. Jammer dat het de hele dag al hoost.

zaterdag 9 september 2017 (11)

Nog steeds regenachtig weer. We rijden om 10.50 uur verder naar het zuiden. Bij Wijk bij Duurstede steken we met de pont de Lek over en rijden door de Betuwe en het land van Maas en Waal. Heel mooi over de Maasbandijk. Om 13.30 uur zijn we op een mooie CP aan ’t Leuken bij het natuurpark Maasduinen vlak bij Well. Na de lunch lopen we naar de jachthaven om te betalen en daarna over een bospad en langs het meer weer terug naar de camper. Het is droog geworden en we drinken buiten thee.

't Leuken bij well

’t Leuken bij well

zondag 10 september 2017 (12)

Mooi zonnig weer bij het opstaan. We vertrekken om 10.20 uur en de GPS stuurt ons via Venlo door Duitsland zuidwaarts. Het is 15°C en het is een mooie groene route. Om 14.15 uur zijn we in de Hoge Venen en parkeren op de grote parkeerplaats van Signal de Botrange. We gaan een stukje wandelen. Je loopt hier zo de Hoge Venen in. Erg mooi, maar er staat een frisse wind. Het is nog maar 12°C. Als we terug zijn (bijna 2 km, is voor Nico best ver nu) drinken we warme chocola met een wafel in het café/restaurant. Tegen zessen doen we de kachel laag aan. Beetje fris als je stil zit.

De Hoge Venen

De Hoge Venen

 

de Hoge Venen

de Hoge Venen

maandag 11 september 2017 (13)

Vannacht veel regen en vanmorgen zwaar bewolkt. Onderweg zien we wel af en toe de zon, maar ook veel regendruppels. De TomTom voert ons door mooie bossen en leuke stadjes weer naar huis. Om 16.10 uur parkeren we thuis voor deur.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>