2019 Scandinavië, deel 10

donderdag 1 augustus 2019 (58)

Half bewolkt en 17 °C. We doen water etc., betalen de camping en vertrekken om 10.50 uur. Na een smalle weg met heel veel haarspeldbochten drinken we koffie in Dörentrop. We rijden later door een beukenbos, waar de bomen al helemaal geel en bruin zijn (de droogte?). In Emsdetten tanken we diesel en om 15.35 uur rijden we Nederland binnen. Tien minuten later staan we op de parking van Huize Hölterhof in Enschede. We melden ons en reserveren een tafel in de bistro voor vanavond.

verjaardag Nico Enschede

Het regent hier met vlagen. Om 18.45 uur lopen we naar de bistro. Een aanrader. Wat hebben we lekker gegeten en wat een leuk personeel. Toen ze hoorden dat Nico jarig was, werd er meteen een drankje of koffie aangeboden en het dessert was versierd met brandende sterretjes. We waren, heel voldaan, om 21.00 uur terug in de camper.

Route: Exertal, Bielefeld, Halle, Versmold, Emsdetten, Steinfurt, Enschede: 162 km

Vrijdag 2 augustus 2019 (59)

Licht bewolkt, maar niet koud. We vertrekken om 10.00 uur en rijden door de achterhoek, waar al veel bomen al helemaal bruin zijn. We vinden in Lochem een plekje voor de koffie stop bij een zorgboerderij. Als we verder gaan regent het helaas. We rijden in Deventer over de IJssel en lunchen daarna bij het vliegveld Teuge.

Deventer

Nu giet het echt. We gaan door de mooie houtvesterij Het Loo. Daarna gaan we in Amersfoort op ziekenbezoek bij de moeder van onze schoonzoon. Dan verder via Hilversum en Vinkeveen naar Uithoorn. Lekker eten bij Ineke’s broer en schoonzus.

Diner in Uithoorn

Route: Enschede, Haaksbergen, Lochem, Deventer, Apeldoorn, Voorthuizen, Amersfoort, Soesterberg, Hilversum, Vinkeveen, Uithoorn: 197 km

Zaterdag 3 augustus 2019 (60)

Gezellige verjaardag van schoonzus Everdien. We hebben de camper verplaatst naar hun parkeerplekje aan de achterkant, want we zagen de politie in de straat aan de voorkant van het huis ons nummer noteren.

Zondag 4 augustus 2019 (61)

Na een lekker ontbijt, doen we even boodschappen bij de supermarkt aan de overkant. Dan nog een kop koffie en we vertrekken om 11.45 uur. Het is mooi weer: 25°C. We rijden nu door de polders en langs de Leidsche Rijn. Na de lunch bij Wijk bij Duurstede over de Rijndijk. Beetje druk op zondag met dit mooie weer. Daarom nemen we een stuk snelweg om niet over de Waaldijk te gaan.

CP Seurenheide

Bij Malden gaan we er weer af en rijden over de N-271 naar camperplaats Seurenheide in Well. Om 15.45 uur zitten we buiten. Het is nu heerlijk weer. We eten ook buiten en gaan om 21.30 uur naar binnen, omdat het donker wordt en de muggen wakker zijn geworden.

Route: Uithoorn, Harmelen, Utrecht, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Doorwerth, Nijmegen, Malden, Well: 162 km

Maandag 5 augustus 2019 (62)

Licht bewolkt en warm. We vertrekken om 10.00 uur en rijden vandaag over de snelweg. Om 11.10 uur koffie lekker buiten in het windje op P.Vossedal en lunch op de P. van Bastogne.

Luik

We tanken nog een keer diesel in Rodange (Lux.) en zijn precies om 16.00 uur thuis. Wat een heerlijke ontspannen reis hebben we gedaan. Erg blij, dat we dit weer kunnen.

Route: Well, Wanssum, Horst, Venlo, Roermond, Maastricht, Luik, Barraque de Fraiture, Bastogne, Arlon, Rodange, Longwy, Longuyon, Etain, Deuxnouds aux Bois: 385 km

 

Thuis in de Meuse

De totale reis was 9.654 km in 62 dagen.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>