2019 Scandinavië deel 2

vrijdag 14 juni 2019 (9)

Zonnig vanmorgen, maar wel flinke wind. We doen de 3 W’s en vertrekken om 11.00 uur. We vinden in de duinen een mooie plek om koffie te drinken.

koffiepauze

Daarna rijden we verder over weg 181 met links duinen en rechts de Nissum Fjord. Overal zien we windmolens en kleine witte kerktorens. Om 14.30 uur zijn we in Thisted. Een aardig plaatsje, waar we weer een café met een binnenplaatsje vinden voor koffie met koek. Om 16.00 uur staan we in Klitmøller in een inham in de duinen. Een prachtige overnachtingplek (gevonden via de FB groep “Wild Camperen”).

Klitmoller

We klimmen het duin op en lopen even lekker over het strand. Om 17.00 uur zijn we terug. Het is nu kalm weer met een heel aangename temperatuur en om 19.30 uur schijnt de zon opeens volop. Om 23.00 uur begint het pas te schemeren.

 

Route: Ringkøbing, Kloster, Humlum, Thisted, Klitmøller: 165 km

 

zaterdag 15 juni 2019 (10)

Zon bij het opstaan, daarna licht bewolkt. We vertrekken weer en rijden door het Hantsholm Vild reservat. Mooi tussen de duinen door. We hebben wat moeite om een supermarkt te vinden, maar bij een benzinestation verkopen ze vers brood. Hoe verder we naar het noorden komen, hoe heuvelachtiger het wordt. We rijden door een mooi bos in de gemeente Jammerbugt met rechts van ons de Lund Fjord. Jammerbugt omdat de zeelui vroeger erg veel problemen hadden hier. In Lokken vinden we toch nog een supermarkt.

Lokken

Daarna rijden we het strand op voor onze overnachtingplaats. Geweldig dat auto’s zijn toegestaan op dit strand. Het zand is keihard. We lunchen en willen daarna wandelen maar het begint te regenen. Om 15.45 uur is het droog en gaan we (Ineke op blote voeten) beginnen aan onze strandwandeling. Er staan hier nog een grote hoeveelheid bunkers uit de 2wereldoorlog op het strand. Bijna een uur later zijn we terug en begint het ook weer te regenen.

 

Route: Klitmøller, Hantsholm, Osterlid, Fjerritslev, Tranum Enge, Kaas, Lokken: 125 km

 

Zondag 16 juni 2019 (11)

Heel grijs weer, veel wind, een onstuimige zee en stuifzand vanmorgen. We rijden om 9.20 uur van het strand af en zien onderweg veel korenbloemen en lupines langs de velden. Er wordt hier kennelijk minder gif gebruikt dan bij ons (geen korenbloem meer te zien).

Grenen

Om 11.30 uur parkeren we in Grenen, de noordelijkste plek van Denemarken, waar we de zeeën van het Kattegat en het Skagerrak elkaar zien raken. Daarna stoppen we om naar “den Tilsandende Kirke” (de verzande kerk) te lopen. Een kerk, die in 1795 werd gesloten en gesloopt omdat hij onder het stuifzand terecht kwam en er geen geld was voor onderhoud.

Den Tilsandende Kirke

Alleen de toren is blijven staan. Als we teruglopen komt de zon door. Om 13.25 uur zijn we in Kvissel (± 10 km ten westen van Frederikshavn). We lunchen en daarna brengen we de rest van de middag lezend door buiten in de zon.

Kvissel

 

Route: Lokken, Lønstrup, Hjørring, Grenen, Skagen, Kvissel: 137 km

 

Category: camperreis, Denemarken
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>