2021 Luxemburg en Nederland

zondag 22 augustus 2021 (1) 

Het regent als we om 11.00 uur uit Deuxnouds vertrekken en dat blijft de rest van de ochtend zo. We stoppen voor koffie in Fresnes en Woevre. De zonnebloemen zijn overal uitgebloeid en laten hun koppen hangen. Niks “Tournesol” meer. Om 13.00 uur rijden we Luxemburg binnen en een kwartier later staan we op een parkeerplaats langs een weiland en een bosrand om te lunchen.

dieren ree

Opeens zie ik twee reeën in  het weiland. Het lukt om foto’s te maken, maar als ik de telefoon pak voor nog een foto, vluchten ze net het bos in. Om 14.40 uur zijn we bij camping Martbusch in Berdorf. We krijgen plaats 203 toegewezen. Het ziet er allemaal verzorgd uit. We drinken thee, maar moeten daarna alles opruimen vanwege een onweersbui. Het blijft daarna buiig. We lopen even voor half zeven naar het restaurant, waar we meer dan heerlijk eten.

maandag 23 augustus 2021 (2)

We worden pas om 10.15 uur wakker. Het heeft vannacht heel veel geregend.  Bij het opstaan is het half bewolkt, maar droog. Ik haal in et restaurant de bestelde broodjes voor het ontbijt.

overnachten Berdorf (LUX)

Daarna lopen we even bij de toeristeninfo naast de camping naar binnen. We drinken koffie en lezen en kleuren tot et lunchtijd is. Na de lunch lopen we naar het centrum van Berdorf op zoek naar een supermarkt. Na een paar keer vragen vinden we hem, maar hij is gesloten op maandag. We zijn om 16.00 uur weer terug en hebben zo toch 3,5 km gelopen. We drinken buiten wat, mar het begint te spetteren, Het zet gelukkig niet door. Als diner maken we gratin dauphinois (uit blik) met worstjes in de omnia oven. Dat lukt goed en het is lekker.

dinsdag 24 augustus 2021 (3)

Eerste broodjes halen. Buiten koffie, maar halverwege naar binnen. Het is net iets te fris.Na de lunch gaan we wandeling B2 doen.

Ineke

Schitterend door het bos, langs onwaarschijnlijk mooie en hoge rotsformaties, over een hangbrug, over rotsen, stenen, trappetjes, zandpaden omhoog en omlaag. Volgens de beschrijving 4,2 km, maar volgens mijn telefoon 5,5 km.  En ik geloof de telefoon, want de laatste 1,5 km was erg moeilijk. We liepen van 14.15 – 17.50 uur. Doodmoe  toen we terug waren, maar het was prachtig.

Nico

woensdag 25 augustus 2021 (4)

Het is redelijk zonnig weer. Eerst weer brood halen in het restaurant. We doen het rustig aan vandaag. De wandeling van gisteren zit nog erg in mijn systeem. We hadden het plan om met de bus naar Echternacht te gaan, maar zien er vanaf, omdat ik het toch te veel vind. Om 13,50 uur lopen we naar het centrum van Berdorf. Nu is de winkel wel open.

Berdorf

We nemen ook een kijkje in de kerk en op de terugweg genieten van  een ijsje i de schaduw van een paar kastanjebomen. We zijn  om 15.15 uur terug en genieten buiten van de rust. Om 18.00 uur ruimen we alles op en een half uur later lopen we naar het restaurant, waar we weer erg lekker eten.

donderdag 26 augustus 2021 (5)

Het regent zachtjes. We vertrekken om 9.50 uur met bewolkt weer. In Larochette tanken we nog een keer vol voor Luxemburgse prijzen. Het spettert weer als we België in rijden. We lunchen in Nandrin en doen meteen een paar boodschappen. Om 16.40 uur parkeren we in St. Oedenrode op de CP, waar ook veel grote kermiswagens staan deze keer.

overnachten St. Oedenrode (NL)

Er staat aangegeven dat we campers er mogen parkeren, maar moeten betalen bij de toeristeninfo in de Kerkstraat. Staat nergens waar de Kerkstraat is. Alleen campers moeten betalen op de parking, gewone auto’s niet. Er zijn geen voorzieningen voor campers, dus gaan we niet uitzoeken waar de Kerkstraat is.

vrijdag 27 augustus 2021 (6)

De zon schijnt vanmorgen, maar ’s nachts wordt het al frisser. We vertrekken om 9.30 uur en rijden over een mooie smalle bosweg en later langs de Zuid Willemsvaart. Na de koffiepauze rijden we langs de Waal, waar we niets van zien omdat we onder langs de dijk rijden. We nemen bij Wijk bij Duurstede de pont over de Lek. We lunchen op de carpoolplaats Harneken en rijden door de polders westelijk van Utrecht. Af en toe regent het flink. Om 13.40 uur zijn we in Uithoorn bij broer Gerard , waar we gezellig koffie drinken. Om 17.00 uur vertrekken we naar Almere, voor de verjaardagen van onze kleindochter en onze schoondochter.

zaterdag 28 augustus 2021 (7)

Vanmorgen voelde ik me iets minder lekker. Rustige ochtend dus. Om 14,10 uur rijden we naar onze kleindochter om de verjaardag van achterkleinzoon Levi te vieren. Hij is alweer 4 jaar.

Levi 4 jaar

Heel erg gezellig en druk met veel kleine kinderen. Onze dochter Annemarie viert ook meteen haar verjaardag hier. Ze is 5 september jarig, maar dan is ze weer in Frankrijk. Haar vriendinnen komen gezellig wat drinken. Om 21.45 uur vertrekken we en rijden over de snelweg via Vinkeveen naar de CP in Mijdrecht, waar we om 22.20 uur parkeren.

zondag 29 augustus 2021 (8)

Het regent. We vertrekken om 10.15 uur en zijn 25 minuten later in Amstelveen bij Ineke’s moeder. Ze is blij verrast dat we er zijn. We drinken gezellig koffie en zijn weer helemaal bij over haar wel en wee. We doen daarna boodschappen, lunchen en vertrekken om 13.40 uur.

overnachten Scherpenheuvel (B)

Het eerste stuk rijden we over de snelweg. Daarna vanaf Chaam gaan we over Vlaamse binnenwegen naar Scherpenheuvel, via Averdbode en Zichem (Ik moet “De Witte” nog eens lezen, daar komen al deze plaatsen in voor). Om 16.20 uur parkeren we er op de CP. Het regent weer, zodat we binnen blijven.

maandag 30 augustus 2021 (9)

Bewolkt, maar wel droog. We vertrekken om 10,45 uur en hobbelen over wat vroeger de steenweg van Scherpenheuvel was en nu een betonblokken weg. We tanken nog een keer diesel. We ontdekken dat we het opstapje zijn vergeten in Scherpenheuvel. Pech voor ons, misschien geluk voor degene die het vindt. Voor de lunch vinden we een enorme parking met mooi uitzicht bij Chey. Daarna rijden we door het Parc de Haut Sure. Om 15.30 uur rijden we Frankrijk weer binnen. Er zijn werkzaamheden aan de D-618 en we worden vanaf Constatine omgeleid via Mangiennes en Amel sur l’Etang naar Etain. Om 16.30 uur zij de Côtes de Meuse in zicht en zijn we dus bijna thuis. We parkeren om 16.50 uur voor de deur in Deuxnouds aux Bois.

 

Category: camperreis, Luxemburg, Nederland  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Ellen schreef:

    Jullie hebben weer prachtige dagen achter de rug. Daar kunnen jullie weer even op teren.
    Groetjes, Ellen

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>