13/7/2022            Deuxnouds aux Bois – As                  292 km

14/7/2022            As – Someren                                         56 km

15/7/2022            Someren – Veghel, Zeeland, Keent    67 km

16/7/2022            Keent – Maarsbergen                           70 km

17/7/2022            Maarsbergen – Boskamp                     89 km

18/7/2022            Boskamp – Deuxnouds aux Bois      493 km

_________

1067 km

woensdag 13 juli 2022 

We vertrekken om 10.45 uur. Het is erg warm. Er is overal al geoogst, maar we zien velden met zonnebloemen en velden met hooibalen, die op vervoer naar de boerderij wachten. Bij Etain stoppen we voor koffie. We lunchen later op een leuke plek bij St Leger.

lunch bij St. Leger

We geven hem door aan Vrijcampertips, want hij is ook geschikt om te overnachten. Het is erg warm. We zien temperaturen van 33 en 35°C. Gelukkig hebben we airco in de cabine. Om 16.30 uur zijn we op de uitgezochte plek in Niel bij As bij het oude station.

As

We lessen eerst onze dorst. Later gaan we eten bij Stasjon buiten op het terras. Er vallen even een paar druppels, maar de temperatuur blijft hetzelfde.

 

 

donderdag 14 juli 2022 

En alweer mooi weer. We vertrekken om 10.40 uur. We rijden door dorpen met enorm luxe huizen. Dan over een weg omzoomd met hoge bomen. Vervolgens een stuk langs de Zuid Willemsvaart. Om 11.50 uur zijn we in Someren. We drinken koffie en genieten van ons plekje.

wandeling naar het Keelven

Na de lunch wandelen we naar het Keelven. Erg mooi. We rusten even uit in een klein paviljoen met banken. Er is nog een kleiner ven. Ineke gaat het water voelen; absoluut niet koud. Er is niemand.

Bij het Keelven

Zou je hier niet het water in mogen? Er staan geen verbodsborden. Als we na 3,15 km terug zijn eerst wat drinken en dan even uitrusten. Later lopen we naar het boscafé, waar we erg lekker eten.

overnachten in Someren

Weer terug verplaatsen we de camper naar een rustiger stuk van de (lege) parking. We stonden erg dicht bij de Provinciale weg en dat was lawaaiig.

 

vrijdag 15 juli 2022 

Mooi weer. Op de grassprieten, die we uit het camperraam zien, zitten twee puttertjes. Prachtig. We rijden om 10.00 uur naar Anja in Veghel voor een heel gezellig koffie bezoek. Daarna gaan we naar Zeeland (het dorp in Brabant). We doen boodschappen, lunchen en gaan naar de verjaardag van broer Leo.

verjaardag broer Leo.
3e van links: Ineke’s 102-jarige moeder

Heel leuk om de hele familie weer te zien. Lekker met z’n allen in de tuin. De kinderen, schoon- en kleinkinderen verzorgen ons goed. Er staat een snackkar voor de deur, waar we allemaal lekker eten kunnen halen. We drinken nog koffie en daarna rijden we naar Keent (VCT-plek). Heel mooi aan een oude Maas-arm. Prachtige plek, die we delen met een paar vissers. Heel rustig.

overnachten in Keent

zaterdag 16 juli 2022 (4)

Mooi weer, maar wel veel wind. Na de koffie gaan we even lopen. 1,3 km over een mooi natuurpad. Vlak bij een hek steekt een enorme kudde koeien, stieren en kalveren over.

overstekende koeien

Die lopen langs het water te grazen. We zagen ze ook af en toe hun poten koelen in het water. We lunchen en daarna vertrekken we om 15.00 uur. In Megen steken we met een pontje de Maas over. Om 16.45 uur zijn we in Maarsbergen, waar we bijzonder hartelijk worden ontvangen door Wim en Claudine. We parkeren de camper op het gras voor hun huis.

verjaardag Wim

Het is een leuk feest, met heel veel verschillende mensen. Buren,  oud-collega’s, Wim’s dochter en haar man, Nederlandse, Franse en Belgische vrienden. We eten heerlijk en het is super gezellig. Wij zitten aan tafel met oud-collega’s van Nico: Jeanette en haar man Alfred, Bert en zijn vrouw Marcella.  Er worden veel herinneringen opgehaald. Om 22.00 uur gaan we naar de camper.

zondag 17 juli 2022 (5)

We ontbijten uitgebreid met de Wim, Claudine en de Belgische en Franse vrienden.  We zingen Wim nog eens toe in het Frans en het Nederlands, want vandaag is hij echt jarig.  Om 10.00 uur start Nico de camper en rijden we over de snelweg naar Boskamp. We arriveren om 11.05 uur bij Arjen en Maaike en bewonderen alle veranderingen in het huis. We drinken buiten koffie en zijn de rest van de dag ook buiten. Arjen en Nico niet, die klussen binnen. Voor het avondeten maakt Arjen de barbecue aan. Erg lekker. We slapen in de camper, die op de oprit staat achter de camper van Arjen en Maaike.

maandag 18 juli 2022 (6)

Prachtig weer. We vertrekken tegen 10.00 uur. We rijden vandaag over de snelweg in een keer naar huis. We zijn net onderweg als we in de weilanden eerst 4 en daarna 5 ooievaars zien fourageren. We tanken in Deventer 10 liter diesel, de rest doen we in Luxemburg, gezien de huidige prijzen.

Onderweg naar huis

We stoppen voor koffie en later nog om te lunchen. Als we stil staan is het meteen erg heet (temperaturen van boven de 30 °C). Gelukkig doet de airco in de cabine zijn werk goed. We pauzeren nog een keer om iets te drinken, tanken in Rodange en zijn om 17.30 uur weer thuis. Het was een erg leuk reisje.

Eén antwoord op “2022 Naar Nederland voor verjaardagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *