2022 Nederland: Nog een weekend Boskamp

17.2.2022            Deuxnouds aux Bois – Abdij Val-Dieu                                    264 km

18.5.2022            Val-Dieu – Amstelveen – Vinkeveen                                       247 km

19.5.2022            Vinkeveen – Amstelveen – Boskamp                                      144 km

22.5.2022            Boskamp – Lochem                                                                      42 km

23.5.2022            Lochem – Laren – Bomal sur l’Ourthe                                    333 km

24.5.2022            Bomal sur l’Ourthe – Deuxnouds aux Bois                            187 km

_________

1217 km

dinsdag 17 mei 2022 (1)

We vertrekken om 10.15 uur met heel warm, zonnig weer uit Deuxnouds. In Fresnes en Woevre stoppen we even bij de bakker. Om 11.00 uur drinken we koffie iets voorbij Etain. Het is prachtig onderweg. Overal fluitenkruid in de bermen en weilanden vol boterbloemen. We rijden binnendoor over smalle wegen, waar de bomen groene tunnels vormen. De TomTom stuurt ons door Martelange, dus tanken we nog even goedkopere diesel. Na de lunch zien we veel bloeiende meidoorns en brem. Het bewolkt een beetje, maar dat blijft niet zo. Om 15.35 uur parkeren we bij de Abdij van Val-Dieu in België.

Abbaye de Val-Dieu

We staan op een groot, leeg parkeerterrein. We drinken wat en lopen dan naar de abdij. Een mooie kerk en ook de gebouwen er omheen zijn de moeite waard. In de winkel kopen we abdijbier en appelstroop. Wat later lopen we er nog een keer heen om wat te eten op de binnenplaats bij Le Casse-Croûte de l’Abbaye. De hele avond blijft de deur van de camper wagenwijd open. Het was vandaag 27ºC. En nu om 20.45 uur nog 23ºC.

Inkopen

woensdag 18 mei 2022 (2)

Heel warm weer. We vertrekken om 9.40 uur. Om 10.30 uur houden we koffiepauze op P Meiberg. We rijden vandaag over de snelweg. Er is er veel vrachtverkeer. Lunch op P Ruwiel. Om 13.50 uur parkeren we op de Lindenlaan in Amstelveen. We kopen bloemen en gaan Thea feliciteren met haar 80e verjaardag. Koffie met gebak.

Vinkeveen

Erg gezellig.  Om 16.00 uur zijn we in Vinkeveen op Zandeiland 4. We staan weer prachtig, direct aan de plas. Er is veel te zien: zwemmers, duikers, motorbootjes, ganzen met jongen, zeilboten. We zijn de hele rest van de middag buiten en genieten van het mooie weer.

donderdag 19 mei 2022 (3)

Vannacht hadden we onweer en heel veel regen. Bij het opstaan bewolkt, maar niet koud. We lopen een stukje langs de plassen. Wat is het hier prachtig.

Zwarte zwanen

Er komen twee zwarte zwanen langs zwemmen. Om 10.15 uur start Nico de motor en rijden we over de snelweg naar Ineke’s moeder in Amstelveen. Heel gezellig koffie gedronken. Om 12.20 uur vertrekken we en beginnen aan onze rit over B-wegen naar Boskamp. Het begint helaas hard te regenen en te onweren. We vinden pas om  13.50 uur een plek om te lunchen. Het licht moet aan, het lijkt wel nacht zo donker.

Boskamp

Om 15.35 uur zijn we in Olst en is het zowaar bijna droog. We doen boodschappen en rijden dan naar Boskamp. Het is 16.35 uur als we op de oprit van nr. 36 parkeren. We gaan iets eten in het eetcafé in de straat. Om 20.00 uur zijn Arjen en Maaike er. We drinken samen koffie en dan verdwijnt Nico met Arjen en Maaike naar binnen.

vrijdag 20 me 2022 (4)

Nico en Arjen rijden twee keer met een volle aanhanger naar de stort in Raalte. Maaike en Jara schuren en schilderen, Gwen doet wiskunde examen en ik zit buiten te breien. In de middag begint het weer flink te regenen. Ik ga met Maaike en Jara naar de Hema in Raalte om de gordijnen voor het nieuwe huis op te halen. Er is kindercarnaval. Zo schattig om te zien, maar jammer dat het regent.

Carnaval

zaterdag 21 mei 2022 (5)

We worden wakker met muziek (dreun) in de verte. Om 10.00 uur vertrekt de carnavalsoptocht uit Boskamp. Wat een feest. Uitgesteld omdat het in februari nog niet kon vanwege de corona. Ze wilden niet nog een jaar wachten. Daarna wordt er weer gewerkt. Het is wisselend bewolkt, maar we kunnen buiten koffie drinken en lunchen.

’s Middags proberen Gwen en ik wat te tekenen.

De kinderen doen ook mee

zondag 22 mei 2022 (6)

Er wordt weer hard gewerkt. Het is de hele dag mooi weer. We vertrekken om 17.20 uur en rijden over smalle wegen richting Lochem. Onderweg tanken we in Holten bij een pomp, waar de diesel minder duur is dan bij de meesten.

Lochem

Om 18.10 uur staan we in Lochem op een kleine parkeerplaats met een picknickbank en een informatiebord aan het riviertje De Berkel. Een  mooi rustig plekje via de VCT-app.

 

 

maandag 23 mei 2022 (7)

Licht bewolkt, maar goede temperatuur. Na het ontbijt en de afwas wandelen we langs de Berkel naar de Staring koepel.

Langs De Berkel

We moeten onszelf met een voetgangerspontje overzetten. Nico heeft zere handen daarna. Doet me denken aan de serie “Who pays the ferryman”. Het s een prachtige wandeling. We zien heel veel libellen en in het water zwanen. De totale wandeling is 2,1 km.

Voetgangerspontje

Om 11.45 uur vertrekken we naar Camping Gelders Laren. Nico moet iets nameten voor Fred en Annemarie. Daarna doen we boodschappen in Laren. We nemen vervolgens de snelweg richting Maastricht. We hebben een plek gevonden in VCT bij Vieuxville in België. TomTom stuurt ons er op een omslachtige manier heen (misschien vanwege werkzaamheden rond Luik). Dan blijkt, dat we er niet mogen overnachten en dat je maar tot 17.30 uur kunt eten.

Bomal s. l’Ourthe

We vertrekken in de stromende regen. Er is geen telefoon ontvangst en dus kan ik geen andere plek zoeken. In Bomal s. Ourthe zien we een camping. We worden er vriendelijk ontvangen en kunnen er ook eten. Alles weer oké dus.

dinsdag 24 mei 2022 (8)

Bewolkt vanmorgen en vannacht regende het. We drinken nog koffie en vertrekken daarna om 11.00 uur met wisselend weer. Om 12.45 uur lunchen we bij de oorlogsbegraafplaats Rossignol.

Ree langs de D-101

Als we bijna thuis zijn staat er in de berm van de D-101 een ree, die lang genoeg blijft om op de foto te komen. Om 15.05 staan we weer thuis voor de deur.

 

 

Category: camperreis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>