2022 Nederland, Overijssel

4-3-2022            Deuxnouds aux Bois – Boskamp     496 km

7-3-2022            Boskamp – Wijhe      10 km

8-3-2022            Wijhe – Oude Haske      92 km

9-3-2022            Oude Haske – Heerenveen – Wetering    41 km

10-3-2022            Wetering – Genemuiden      25 km

11-3-2022            Genemuiden – Boskamp        49 km

13-3-2022            Boskamp – Sambeek      128 km

14-3-2022            Sambeek – Deuxnouds aux Bois       293 km

Totaal.   1234 km

vrijdag 4 maart 2022 (1)

We vertrekken om 9.30 uur met mooi, droog, helder winterweer. We gaan naar Olst/Boskamp om het nieuwe huis van Arjen en Maaike te bekijken en een beetje te helpen (Nico) met de verbouwing. We tanken in Luxemburg, daar is de diesel nog € 0,25 goedkoper dan bij ons. Bij Messancy stoppen we voor koffie. Het is heel druk op de weg vandaag. We lunchen op de eerste P over de Nederlandse grens. Vandaag rijden we over de snelweg en we zijn om 16.30 uur in Olst.

Boskamp

Ze zijn verrast dat we er al zijn. We hadden gezegd, dat we zaterdag zouden komen. Even lekker buiten in de zon en dan bekijken we het prachtige huis. Er is/wordt hard gewerkt. Overal zijn de vloeren en plafonds er uit. We eten in de camper en daarna gaat Nico nog even helpen.

Route: Deuxnouds aux Bois, Rodange, Arlon, Bastogne, Luik, Maastricht, Roermond, Nijmegen, Arnhem, Deventer, Olst/Boskamp: 496 km.

 zaterdag 5 maart 2022 (2)

Alweer zulk mooi, helder weer. We hebben prima geslapen op de oprit van het nieuwe huis. Na het ontbijt gaat Nico weer helpen en ik rommel wat in de camper (afwas e.d.).

Nico Arjen

We drinken gezellig koffie met zijn vieren. De rest van de dag zijn Arjen, Maaike en Nico vloeren aan het slopen. Veel stof en veel afval. We lunchen heerlijk buiten in de zon met zicht op het weiland met ezels, een paard en een koe. Ik blijf daar lekker genieten met mijn breiwerk. Om 18.00 uur rijden we nar “het Schnitzelhuus”, waar we overheerlijk eten. Daarna vroeg naar bed.

diner

zondag 6 maart 2022 (3)

Weer zo’n strakblauwe lucht. Terwijl Nico, Arjen en Maaike hard werken blijf ik in de camper met mijn breiwerk, Het is wel mooi weer, maar er staat een koude wind. Dus even niet buiten in de zon,

wandeling

In de namiddag gaan Maaike en ik even wandelen. We lopen over het Spijkerbospad. Heel mooi. We horen en zien een specht hameren en er vliegt een slechtvalk over. We komen langs een schitterend groot, wit huis en lopen daarna het spijkerbos in. Als we terug zijn, is het voor Arjen en Maaike tijd om op te ruimen. Ze gaan weer naar Almere na een weekend heel hard werken. Wij verplaatsen de camper naar een plek aan de overkant in de straat. We zullen morgen een pallet met bouwmateriaal voor ze in ontvangst nemen, dat op de oprit komt te staan. We staan nog maar net geparkeerd, als de bewoner van het huis waar we voor staan, komt vragen of we stroom nodig hebben. Waar vind je dat? Meestal word je weggestuurd en hier willen ze je helpen. Arjen en Maaike hadden ook al ondervonden, dat iedereen hier bijzonder aardig en behulpzaam is.

maandag 7 maart 2022 (4)

Weer prachtig, zonnig weer. Het heeft vannacht wel weer flink gevroren. Nadat de spullen voor Arjen zijn geleverd, drinken we koffie en gaan boodschappen doen in Olst. We rijden verder langs de IJssel en zien een mooie CP om te lunchen.

Wijhe

We staan op CP De Loswal in Wijhe en vinden de plek zo mooi, dat we besluiten er te blijven. We wandelen een flink stuk vlak langs de rivier en boven langs de dijk weer terug. We zien enorm veel ganzen. Weer terug bij de camper de stoelen naar buiten en genieten van de zon.

In de zon

Route: Boskamp, Olst, Wijhe:10 km

 dinsdag 8 maart 2022 (5)

Prachtig, helder weer, maar wel weer een koude wind. Anja, die hier 15 km vandaan campert, had gisteren gezegd, dat ze naar ons toe zou fietsen om koffie te drinken. Het gaat helaas niet door vanwege een lekke band. We drinken dus samen koffie en vertrekken om 11.10 uur. We zien een ooievaar in een weiland. In Zwolle zien we een benzinepomp,waar de diesel onder de € 2,00 is. We tanken vol. Om 12.40 uur parkeren we in Oude Haske op een kleine parking bij het natuurpark.

Nannewijd

Na de lunch lopen we via mooie bospaden maar het Nannewijd. Een prachtig, ondiep meer dat is ontstaan door hoogveen afgravingen. Jammer genoeg blaast er een ijskoude wind over het meer. We lopen dus weer terug naar de camper.

Route: Wijhe, Zwolle, Oude Haske: 92 km

 woensdag 9 maart 2022 (6)

En alweer mooi weer. Om 11.15 uur rijden we naar de wasstraat in Heerenveen om de camper een goede wasbeurt te laten geven. Om 12.00 uur rijden we verder. In Wolvega doe we boodschappen. Als we weer onderweg zijn, zien we narcissen, krokussen en lammetjes. Voorjaar dus in aantocht. We rijden langs veel water en prachtige rietlanden.

Wetering

Om 13.25 uur zijn we op een kleine parking in Wetering, direct aan de vaart. Schitterend uitzicht en overal ganzen, die luid gakkend overvliegen. In de vaart een  mooie fuut en op een paal een aalscholver, die zijn veren laat drogen. Na de lunch wandelen we langs de vaart over een landweg omzoomd met knotwilgen. Daarna zitten we lekker buiten in de zon te lezen tot 16.45 uur.

wandeling Wetering

Route: Oude Haske, Heereveen, Wetering: 41 km

 donderdag 10 maart 2022 (7)

Ongelooflijk, dat we al deze dagen een strakblauwe lucht hebben. ‘s Nachts vriest het wel. We vertrekken na de koffie. In Blokzijl (wat een leuk stadje)  moeten we terug, omdat er een straat is afgesloten. Wat later nemen we de veerpont over het Zwarte Water.

Genemuiden

Om 12.35 uur zijn we op een heel rustig plekje langs een vaart in de gemeente Genemuiden. We lunchen en daarna even lezen en kleuren. Om 15.00 uur wandelen we 1,5 km over de dijk langs het Zwarte Meer. Lekker uitgewaaid, maar door de wind kunnen we niet buiten zitten. Maar de deur van de camper blijft wijd open en we genieten van rietkippen en futen vlak voor de deur.

Zwarte Meer

Route: Wetering, Genemuiden: 25 km

 vrijdag 11 maart 2022 (8)

Prachtig zonnig weer, maar flinke wind vanmorgen. We genieten nog van het mooie uitzicht, maar na de koffie vertrekken we. We rijden naar het stadje Genemuiden (3 km) en lopen naar het centrum. Bij de HEMA kopen we wat spullen, die we in Frankrijk niet kunnen vinden. Daarna lopen we door de kleine straatjes. Tussen de middag lunchen we heel lekker op de bovenverdieping van een restaurant met uitzicht op het water.

Genemuiden

Om 14.00 uur rijden we weer. We stoppen in Wijhe op de CP om de WC te legen en wat schoon water in te nemen. Daarna doen we in Olst boodschappen en rijden dan naar Boskamp, waar we weer op de oprit bij Arjen en Maaike parkeren. Morgen gaat Nico weer helpen.

Route: Genemuiden, Wijhe, Olst, Boskamp: 49 km

zaterdag 12 maart 2022 (9)

Boskamp

Beetje rare dag voor mij vandaag. Ik voelde me vannacht een beetje ziek en vandaag de hele dag nogal zwak (iets verkeerds gegeten?). Veel geslapen. We bellen schoonzus Krien voor haar verjaardag. Nico helpt de hele dag met de verbouwing. We drinken buiten thee, maar als de zon schuilt is het fris.

zondag 13 maart 2022 (10)

De zon is weer terug, maar het is licht bewolkt. Ik voel me gelukkig beter dan gisteren. We drinken koffie met z’n allen en daarna gaan de werkzaamheden weer verder.

veel werk

Nu bellen we schoonzus Coby voor haar verjaardag. We vertrekken om 16.50 uur en rijden aar het zuiden. De snelweg richting Arnhem is afgesloten en daarom rijden we over de Veluwe via Hoenderlo en Otterlo. Erg mooi. Om 18.40 uur parkeren we bij de sluis van Sambeek. We kunnen de enorme schepen in de sluis bijna aanraken. Morgen verder richting huis.

Route: Boskamp, Hoenderlo, Otterlo, Sambeek: 128 km

 maandag 14 maart 2022 (11)

Sambeek

We vertrekken om 10.40 uur en steken bij Afferden  met de pont de Maas over. In Lomm vinden we op het kerkplein een plekje om koffie te drinken, De rest van de route gaat over de snelweg. De bomen krijgen al een lichtgroen waasje, de forsythia is geel en de sleedoorn staat overal prachtig wit te bloeien. De lente is op komst. We tanken in Rodange en zijn om 16.25 uur weer thuis.

Route: Sambeek, Lomm, Rodange, Deuxnouds aux Bois: 393 km

Category: camperreis, Nederland
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>