2022 Nederland Trouwen Jessye en Chris

16/4/2022 Deuxnouds aux Bois – Nisramont 207 km

17/4/2022 Nisramont – Laren 325 km

22/4/2022 Laren – Boskamp   31 km

24/4/2022 Boskamp – Well 147 km

25/4/2022 Well – Deuxnouds aux Bois 376 km

_________

Totaal 1086 km

Verschil      20 km

__________

1066 km

zaterdag 16 april 2022 (1)

We vertrekken om 16.45 uur uit Deuxnouds met prachtig, zonnig weer. In Rodange tanken we diesel. Om 18.30 uur stoppen we even op de P van Nantimont om een broodje te eten. We komen om iets over 20.00 uur aan  bij de Barrage van Nisramont.

Nisramont

We hadden een half uur vertraging door een afgesloten weg en dus een flinke omleiding. We eten soep en lopen daarna naar de stuwdam. Net voor het donker zijn we weer terug bij de camper.

zondag 17 april 2022 (2)

We vertrekken om 8.00 uur met alweer mooi weer. Het is heel rustig op de weg op deze 1e Paasdag tot ongeveer 10.30 uur. We zijn om 11.30 uur bij Annemarie en Fred op Camping Gelders Laren, waar ze sinds kort een stacaravan hebben als pied à terre in Nederland. Eileen en Jeroen zijn er ook met Levi en Emma.

Koffie in Laren

We drinken heel gezellig koffie buiten op het terras. Daarna gaan we met zijn allen  naar de speeltuin met Levi en Emma. Even een boterham en dan in de auto naar Speelboerderij De kleine Caroussel. We lunchen er met zijn allen en daarna dieren bekijken en een flink aantal speeltoestellen voor Levi en Emma. We zijn om 16.00 uur weer terug en drinken thee. Daarna eten we vroeg vanwege de kleintjes. Emma stort tijdens het eten in slaap. Als zij vertrokken zijn drinken we koffie en daarna zetten we onze camper op blokken en genieten van de zonsondergang. Wij zijn ook moe van al dat spelen.

Levi en Emma

Emma met Opa Fred

Met overgrootouders

Levi aan het werk

Emma wil ook

Hoela Hoep gevonden

maandag 18 april 2022 (3)

Prachtig weer. We lopen na het ontbijt en de afwas naar de caravan Van Fred en Annemarie. Er wordt al druk geschilderd door Annemarie en Fred is materiaal halen bij Ikea en Karwei. Terwijl we lunchen komen Arjen, Maaike en Jara de stacaravan bewonderen. Erg gezellig met zijn allen.

Onze plek

Als ze weer weg zijn klussen Fred, Annemarie en Nico verder en ik zit lekker in de zon te breien . Na het eten vallen onze ogen bijna dicht. We zijn nog niet gewend aan de hele dag buiten.

dinsdag 19 april 2022 (4)

Om 8.00 uur staan we klaar om met Annemarie en Fred naar Zwolle te rijden. Eerst langs de bakker voor een lactosevrij gebakje voor Eileen. Dan naar de rondvaartboot om bloemen neer te zetten en een slinger op te hangen. Vervolgens naar het stadsdeelkantoor, waar Jessye en Chris gaan trouwen. Een sobere, snelle ceremonie met alleen de getuigen erbij. We hebben allemaal belleblaasjes. Een leuk gezicht al die gekleurde bellen om het bruidspaar heen. Dan gaan we na de felicitaties naar de boot voor een rondvaart door de grachten rond Zwolle.

Rondvaart

Aan boord hebben we koffie met bruidstaart. Na 1½ uur zijn we terug op ons uitgangspunt en rijden naar Wapenveld naar het huis van de ouders van Chris. De tuin is prachtig versierd. Wat hebben we geluk  met het prachtige weer.

Bruidstaart

We drinken champagne en genieten van een zeer uitgebreide lunch die verzorgd is door een traiteur. Het is heel gezellig en iedereen geniet volop.

Tuinfeest

Om 16.00 uur vertrekken we. Annemarie en Fred brengen ons terug naar de camper in Laren. Ze gaan zelf terug naar Deuxnouds, omdat ze weer gasten krijgen. Wij drinken wat en doen dan allebei een dutje. Nico zelfs twee uur. Om 20.00 uur eten we een kop soep, wat later nog koffie en dan vroeg naar bed.

woensdag 20 april 2022 (5)

We hebben het klokje rond geslapen. En we hebben besloten nog twee dagen op deze camping te blijven i.p.v. ons te verplaatsen voordat we naar Arjen gaan.

Koffie

We drinken buiten in de zon koffie en gaan daarna een rondje lopen over de camping. Dat rondje blijkt later toch 1,3 km te zijn. We komen Silvio, de beheerder, tegen en vragen of we mogen blijven en wanneer we kunnen afrekenen. Dan zegt hij: “het is goed zo”. Ongelooflijk, we mogen hier vijf nachten gratis blijven, omdat Fred en Annemarie hier een stacaravan hebben gekocht. We bedanken hem uitvoerig. De rest van de dag houden we ons rustig. Eerst buiten in de zon en later binnen in de camper.

donderdag 21 april 2022 (6)

Prachtig weer. We drinken buiten koffie en ik brei aan mijn vest. We genieten van de rust en de mooie natuur. Na de lunch gaan we lopend naar het centrum van Laren.

Lopend naar Laren

We doen boodschappen en drinken daarna wat op een terras. Dan de rugzak weer om en teruglopen naar de camping. Toch 5.3 km totaal. We waren behoorlijk moe toen we terug waren, maar de campingstoelen boden uitkomst.

Terras

vrijdag 22 april 2022 (7)

Vandaag rijden we over prachtige wegen naar Arjen en Maaike in Boskamp. Nico gaat dit weekend weer helpen klussen. Na het avondeten gaan we in Olst een ijsje kopen, dat we met uitzicht op de IJssel opeten.

Ijs aan de IJssel

zaterdag 23 april 2022 (8)

Na het ontbijt gaat Nico weer aan het werk. Tegen koffietijd komen Marc en Nina het huis bewonderen. Heel gezellig om ze weer even te zien. Als ze weer weg zijn lunchen we (ze wilden niet mee eten) en daarna wordt er weer verder gewerkt.

werkzaamheden

Na het avondeten gaan we naar onze eigen camper. Arjen en Maaike hebben een verjaardagsfeest van een overbuurvrouw hier in Boskamp.

zondag 24 april 2022 (9)

Het is nog steeds mooi zonnig weer. De werkzaamheden worden hervat. Na de koffiepauze loop ik een rondje Boskamp. Als we geluncht hebben doe ik de afwas (doe ik tenminste ook iets nuttigs).

Boskamp

Daarna buiten breien. We vertrekken om 16.40 uur uit Boskamp en rijden naar Well. We parkeren op een van de parkings van het bezoekerscentrum Maasduinen.

Restaurant “In de Sluis”

Dan lopen we naar restaurant “In de Sluis”. Dat ligt boven de niet meer in gebruik zijnde sluis. Heel bijzonder. We zitten bij het raam en kijken zo de sluis in. We eten er erg lekker. We blijven op de parkeerplaats slapen en nemen de gok dat we weggestuurd kunnen worden.Dat gebeurde dus niet.

maandag 25 april 2022 (10)

Het regent een beetje als we opstaan. We rijden om 10.20 uur weg uit Well. Een stuk over binnenwegen naar de A-73. Bij Hoogvonderen tanken we 20 liter diesel. Het is hier nu zo duur, dat we de rest wel in Luxemburg tanken. We drinken er koffie en gaan na een half uur weer verder.

Weer thuis

We stoppen nog een keer om te lunchen. Het is wisselend weer. Om 16.15 uur zijn we thuis in Deuxnouds en drinken we thee bij Annemarie en Fred. Dat waren weer 10 heel leuke dagen.

 

Category: camperreis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>