2023 deel 4

Met de ferry naar Den Helder

dinsdag 21 maart 2023

We nemen afscheid van Texel en varen met de Texelstroom naar Den Helder. Via onze Vrijcampertips vinden we een mooie plek om te blijven vandaag aan het Noord Hollands Kanaal bij Schoorldam.

Schoorldam

In de middag wordt het even droog en gaan we naar buiten. We zien nog een paar echt Noord Hollandse boerderijen. Net voor de regen weer terug in de camper.

Noord Hollandse boerderij

woensdag 22 maart 2023

Het regent als we opstaan. We doen alles op ons dooie gemak: ontbijten, afwassen, koffie drinken. Om 11.30 uur vertrekken we van ons leuke plekje aan het Noord Hollands kanaal in Schoorldam. We volgen het kanaal een flink stuk. Een leuk stuk Noord Holland. Het laatste stuk nemen we de snelweg om Amsterdam heen. Geen zin om door de stad te rijden.

Vinkeveen

Om iets over 13.00 uur parkeren we in Vinkeveen aan de Baambrugse Zuwe op zandeiland 4. Het is een van onze favoriete plekjes als we naar Ineke’s moeder in Amstelveen gaan. Er is niets anders in de buurt ook.

 

 

 

donderdag 23 maart 2023

We rijden van Vinkeveen naar Amstelveen om de 103e verjaardag van Ineke’s moeder te vieren. Dat was een heel drukke, maar oergezellige dag. We slapen in de camper bij haar voor de deur.

Ineke’s moeder 103 jaar

Hoera 103 jaar

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 24 maart 2023

We ontbijten gezellig bij Mama. We zitten nog te kwebbelen als broer John komt. Even later ook broer Gerard en zus Marian. We helpen met zijn allen de verjaardagsresten op te ruimen. En drinken gezellig met zijn zessen koffie (met nog een gebakje).

Na de verjaardag

Om 12.10 uur vertrekken wij om in Zaandam de rouwdienst bij de wonen voor Stefan (de oudste zoon van Nico’s overleden zus Mien). Het was een mooie dienst. Daarna met de familie nagepraat, terwijl we wat drinken, Warme ontmoetingen.  Om 17.30 uur rijden we naar Holysloot over een heel smalle weg.  Helaas wordt er in Holysloot aan de weg gewerkt en komen we op een tijdelijke parkeerplaats terecht, die half onder water staat. We doen het er mee voor vannacht.

Holysloot

zaterdag 25 maart 2023

Om 9.15 uur vertrekken we uit Holysloot. Het is regenachtig. We rijden over de smalle weg terug. We zoeken een plekje in Leusden, maar dat gaat niet. Het ligt vol met gekapte bomen. Dan eerst maar boodschappen doen. We rijden verder en vinden in Renswoude een P om koffie te drinken vlak voor de Kasteelwoningen.

Kasteelwoningen

Prachtig gerestaureerd. De bomen laten het eerste tere lentegroen zien. De maartse buiten ploffen met regelmaat naar beneden en er staat een straffe wind. In Dreumel (ik wist niet eens dat het bestaat) tanken we diesel en dan zijn we om 13.05 uur in Heerewaarden op een schitterend plekje vlak aan de Maas. Hier blijven we zeker overnachten en misschien wel langer.

Heerewaarden aan de Maas

Vanmiddag tussen de buiten door in de zon  met veel wind door Heerewaarden gewandeld (bijna 2 km).

zondag 26 maart 2023

Zowat de hele dag regen, We zien toch leuke dingen. Een duif en een spreeuw wassen zich in een grote plas water. Wat een gespetter. Er vaart een boot voorbij, die tegelijkertijd huisje is.

Een boot”camper”

Een camper op het water dus. We breien en kleuren. Om15.30 uur is het zowaar even droog. Gauw jassen aan en naar buiten. Het dorp is veel groter dan we dachten. Bij de scheepswerf staat een mooi standbeeld. Het uitzicht over de Maas is prachtig. We zijn net voor de volgende bui terug in de camper.

 

 

maandag 27 maart 2023

Blauwe lucht en zon bij het opendoen van de gordijnen. Het is 5ºC. We vertrekken om 9.45 uur en rijden een stukje door het land van Maas en Waal en daarna snelweg en vervolgens langs de Zuid Willemsvaart. We doen boodschappen voor thuis. Tijden de koffiepauze een flinke sneeuwbui en tijdens de lunchpauze een flinke hagelbui. Na zo’n bui schijnt de zon weer voluit.

Kelpen

Om 14.05 uur parkeren we op een klein grasveldje bij Kelpen langs het kanaal Wessem-Nederweert.  Om 15.00 uur is het droog. Naar buiten dus. Er zijn hier fiets-, ruiter- en wandelknooppunten. We lopen een stuk over een smal bospad en langs het kanaal weer terug. Heerlijk, maar de wind is gemeen koud. (1,4 km).

wandeling Kelpen

dinsdag 28 maart 2023

Mooi zonnig weer vandaag. We hebben gisteravond een “overbuurman” gekregen, Er meerde vlak voor ons in het kanaal een vrachtschip aan. We vertrekken om 11.40 uur. Eerst door de Maasvallei in België en daarna door het Nat. Park De Hoge Kempen. Even na 13.00 uur parkeren we in Tongeren op de camperplaats in het Pliniuspark.

Camperplaats Tongeren

Camperplaats want we moeten de WC legen! Eerst lunchen en later in de middag een kleine wandeling. We liepen richting het dorp, maar er was alleen een weg met veel verkeer, waar wel huizen langs stonden. Niets bijzonders.

 

 

 

 woensdag 29 maart 2023

Bewolkt, maar niet koud. Vuil water en WC leeg en dan kunnen we om 10.40 uur vertrekken. We doen wat boodschappen bij een Carrefour Market en daarna richting Zuid. Op een P langs weg N-614 bij Rutten houden we koffiepauze. Wat leuk is dat er een bus voor ons staat, die aangeeft dat hij ook pauze heeft.

Koffiepauze

We stoppen even bij de Action winkel in St. Georges en dan rijden we verder. We steken de Maas over d.m.v. de brug bij Engis. Het is inmiddels 15ºC als we over de Rue de trente-six tournants rijden. Ik heb ze niet geteld, maar het waren veel bochten. We hadden een plekje in Noiseux uitgezocht.  Prachtig, maar er staat tegenwoordig een bord verboden te kamperen. We lunchen er wel.

Noiseux

 

 

 

verboden

 

 

Daarna rijden we naar Bomal. De plek daar bevalt ons niet en we rijden naar de camping, waar we al eens eerder waren.

Camping in Bomal aan de Ourthe

Een bijzonder vriendelijke ontvangst. Later inde middag lopen we nog een “rondje” camping en even over de brug van de Ourthe.Het is nu heel aangenaam buiten, Dat hebben we gemist deze reis.

camping

 

 

 

Category: camperreis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>