2023 verjaardagen en de wadden, deel 2

maandag13 maart 2023 (10)

Even te voet naar de supermarkt. Het was met de storm een hele onderneming, maar we kwamen deze leukerds tegen. We zitten weer veilig in de camper, die af en toe wel behoorlijk schudt.

kippen

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag 14 maart 2023 (11)

Gelukkig minder wind vandaag. We rijden naar de veerhaven van Nes en varen over naar Holwerd.

Op de veerboot Holwerd

Daarna over de afsluitdijk richting Den Helder. Rechts op de dijk heel veel reigers en links een windmolenpark. We lunchen in Den Oever op P “De zingende wielen”. Het gasvulstation in Den Helder kan niet alle soorten flessen vullen,

als het wel kan duurt het twee dagen (ze besteden het uit).  Dat vergeten we dus maar.  We hebben nog gas genoeg omdat we op de campings stroom hebben en het elektrische kacheltje kunnen gebruiken.

Op de veerboot naar Texel

Dan naar de veerhaven, waar we met de ferry van 14.30 uur overvaren naar Texel. Op camping Loodsmansduin worden we vriendelijk ontvangen en mogen we zelf een plekje uitzoeken. Een erg mooie camping in het duinlandschap. We drinken thee en bekijken hoe we deze week gaan besteden. We hebben er zin in.

Camping Loodsmansduin in Den Burg

woensdag 15 maart 2023 (12)

Prachtig weer de hele dag. Vanmiddag zijn we naar De Koog gereden. Vandaar met een huifkar naar De Slufter.

De Belgische trekpaarden

Wat een geweldige tocht door het nationaal park Duinen van Texel. We zaten voor in de kar, precies achter de prachtige Belgische trekpaarden. Het was een meer dan schitterende tocht. Op het verste punt, met uitzicht op het gat in de duinenrij, kregen we koffie of chocolademelk. En halverwege de terugtocht nog door de huifkar koetsier gemaakte likeur “het pleziertje” genaamd. Heel lekker.

Zo mooi

 

 

 

 

Koffie pauze

 

 

 

 

Proost

donderdag 16 maart 2023 (13)

Weer een welbestede dag. Vanmorgen regende het even, Na de koffie rijden we naar kaas boerderij Wezenspyk in Den Burg. We zien hoe de kaas (van koeien- of schapenmelk) wordt gemaakt.

Kaasmakerij

Daarna lopen we naar de schapenboet (oude Texelse schuur) waar het schapenmuseum in gevestigd is. We zien ook veel tuunwallen: afscheidingen tussen de percelen, gemaakt van plaggen, omdat er vroeger niet genoeg hout was om hekken te maken.

Tuunwal

 

Heel interessant allemaal. We lunchen in de camper op de parking. Daarna rijden we naar het maritiem- en juttersmuseum. Wat een enorme hoeveelheid spullen. Een interessante video over het “juttersleven”.  We gaan kijken binnen in een reddingscapsule, bekijken gestrande schepen en lopen door de expositieruimtes.  Daarna drinken we koffie met jutterskoek. Om 17.00 uur zijn we weer “thuis” op de camping. Moe, maar voldaan.

Jutters vondsten

Reddingscapsule

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 17 maart 2023 (14)

Een rustige morgen. Af en toe een beetje regen.  Na de lunch eerst boodschappen in De Koog. Daarna aan we naar de vuurtoren bij De Cocksdorp op het noordelijkste punt van het eiland.

Vuurtoren bij De Cocksdorp

Prachtig uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee en het schitterende strand. Vervolgens rijden we richting Oudeschild. Onderweg zien we veel lammetjes en de molen bij Oost.

De molen bij Oost

Iets verder zien we een lepelaar in het water staan. In Oudeschild lopen we de hele haven langs en besluiten dan te eten bij eetcafé “De Kombuis”. Een aanslag op onze portemonnee, maar het was het waard. We zijn nog niet terug op de camping of het begint te regenen. Dat was weer een prima dag.

Haven van Oudeschild

Category: camperreis  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>