2012 Overijssel

28 oktober t/m 2 november 2012.

Na het 50-jarg huwelijksfeest van een van Nico’s broers blijven we nog een weekje in Nederland. Het is prachtig herfstweer en we parkeren de camper voor de eerste overnachting op een parking ergens tussen Wezep en Wapenveld.
In de namiddag maken we schitterende wandeling over het landgoed Petra van Het Geldersch landschap..

IMG_0516

IMG_0525

Maandag 20 oktober vervolgen we onze weg en nemen de veerpont Wijhe-Heerde. We stoppen aan de overkant om aan de oever van de IJssel koffiepauze te houden. Jammer dat het regent, maar het uitzicht is schitterend. In Laarburg komen we langs een leuk restaurant voor de lunch, maar dat is helaas gesloten. Dus eten we onze boterhammen in de camper. We parkeren op de Lemelerberg om te overnachten en beginnen aan een prachtige wandeling over de Lemelerberg.. We genieten van het mooie weer, de prachtige herftskleuren en de mooie uitzichten. Dinsdag 30 oktober rijden we naar het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Daar wandelen we ten zuiden van Hellendoorn over de stuwwal, die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, 200.000 tot 150.000 jaar geleden.

IMG_0498

IMG_0542

We overnachten in Hankate en lopen langs de Regge. Sinds de zomer van 2006 stroomt er weer water door oude Reggearmen, die een kleine honderd jaar geleden werden dichtgegooid. De Regge stroomt weer door zijn oude loop en is weer een dynamische levende rivier geworden. We zien ganzen, aalscholvers en kraanvogels.. De volgende overnachting is in Aalten bij het sportpark. We rijden daarna door een stuk Duitsland weer naar het zuiden en overnachten op het hoogste punt van België bij Signal de Botrange. Vrijdag 2 november rijden we door de Hoge Venen terug naar huis.

IMG_0553IMG_0567

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Arjen schreef:

    Leuk! Het zou leuk zijn als de tekst langs de beelden loopt. Ik zal wel even kijken hoe je dat kunt doen.

  2. fred en annemarie schreef:

    Hoi Ineke en Nico,

    We hebben de link gevonden! Heel benieuwd naar jullie belevenissen onderweg. Als het goed is rijden jullie inmiddels naar Nederland, om daarna weer af te zakken….

    groeten van ons beiden…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>