Verjaardagen en de Wadden maart 2023

vrijdag 4 maart 2023 (1)

Omdat Ineke een maand vrijaf heeft gekregen van de chemo zijn we van middag vertrokken richting Nederland. Het was bijna de hele middag prachtig zonnig winterweer. In de Ardennen nog wat wit bevroren bomen. Net tussen licht en donker parkeerden we op de camperplaats van The Old Inn in Ottersum.

Restaurant Old Inn

We hebben er meer dan heerlijk gegeten om de vakantie goed te beginnen.  We zijn deze keer ook een beetje transportbedrijf. We hebben een fiets mee voor Annemarie. Die moest eerst van het bed af naar buiten, anders kunnen we straks niet slapen. Morgenochtend weer er in tillen.

 

zaterdag 5 maart 2023 (2)

Van Ottersum naar Laren, waar we de fiets hebben afgeleverd. Daarna naar Boskamp om de 55e verjaardag van Arjen te veren en hun housewarming party. Heel gezellig en heel druk.

Emma en Fien

zondag 6 maart 2023 (3)

Nog een dag in Boskamp. We beginnen met een gezellig ontbijt samen met Rein en Janny (vrienden die ook in hun camper hebben overnacht) en natuurlijk de kinderen en kleindochters. Na de lunch gaan we even fijn naar buiten.

wandelen Arjen Gwen Nico Maaike

De ezels en het paard, die in de wei achter het huis staan, worden uitgebreid geaaid. Weer thuis proberen Arjen en Nico uit te vinden waarom de waterpomp in onze camper niet werkt. Na veel gezoek blijkt de slang los te zijn. Intussen repareert Arjen ook het muggenhor nog. Erg fijn, dat alles weer oké is. Daarna kijken we de Formule 1 race en dan is het alweer bijna etenstijd.

Als er een paard is heeft Nico contact

 

maandag 7 maart 2023 (4)

We vertrekken om 9.50 uur uit Boskamp. We doen boodschappen in Olst en daarna nog wat bij de gamma in Raalte. We lunchen op P Paardeweide langs de A-32 en laten vervolgens in Heerenveen de camper wassen. Daarna verder door het Friese land. We zien enorm veel reigers, ganzen en zwanen in de weilanden.

Gemaal De Heining

Om 14.45 uur parkeren we bij gemaal De Heining, waar we blijven overnachten. We lopen de trap op langs het gemaal en hebben een schitterend uitzicht op de wadden. Het is alleen heel erg koud buiten. Gauw weer naar binnen dus.

Overnachten bij het gemaal

dinsdag 7 maart 2023 (4)

We rijden naar de veerhaven in Holwerd en mogen om 9.30 uur aan boord om naar Ameland te varen. Vanmorgen nog hagelbuien, maar nu schijnt de zon. Om 10.20 uur rijden we van de veerboot af en zetten koers richting camping de Kiekduun in Buren. Om 10.45 uur zijn we geïnstalleerd. We drinken koffie en lopen dan een rondje camping.  Het water buiten is nog afgesloten, maar de douches en toiletten zijn open en daar kunnen we ook water pakken. We hebben afwisselend, beetje zon en hagel- en sneeuw buien.  Er scharrelt een fazant en een stuk of 4 konijnen op het kampeerveld.  We gebruiken de rest van de middag om uit de zoeken wat we allemaal kunne zien/doen op Ameland.

 

woensdag 8 maart 2023 (5)

We worden wakker in een witte wereld. Het heeft vannacht gehageld/gesneeuwd. Eerst alle huishoudelijke klussen (water, wc etc.). Daarna rijden we naar de supermarkt hier vlakbij. We verbazen ons over de prijzen. Erg duur.

Sneeuw!

Bij terugkomst op ons veld worden we verwelkomd door fazanten, konijnen, duiven en een scholekster. Om 14.30 uur trekken we onze jassen aan en gaan lopen naar het strand. Het weer is beter dan gisteren. De koude wind is weg. Het strand is heel breed en er zijn enorm veel meeuwen en scholeksters in het water, We lopen eerst een eindje tegen de wind in en daarna met de wind in de rug weer terug. Om 15.45 uur zijn we weert terug en hebben 2,8 km gelopen. Het was heerlijk.

 

Nico strand Buren

donderdag 9 maart 2023 (6)

Een rustige ochtend. Mooi helder winterweer. Vanmiddag zijn we naar het centrum van Buren gelopen.

Landbouw- en Juttersmuseum (gebouw uit 1899)

We bezochten het Landbouw- en Juttersmuseum met de Amelander wolverwerking. De wolverwerking laat het hele gemechaniseerde proces zien van schapenwol tot bolletje wol. Op de bovenverdieping een tentoonstelling gewijd aan Johannes kardinaal de Jong (Amelander), die zich tijdens de 2e wereldoorlog (namens de katholieke kerk) fel uitsprak tegen de Duitse bezetter. Interessant niet erg groot museum. Op de terugweg was de koude wind weer terug, maar warme chocolademelk doet wonderen.

Wolverwerkings machine

warme chocolademelk

vrijdag 10 maart 2023 (7)

Natte sneeuw bij het opstaan. Na de koffie rijden we naar Hollum. We zien enorm veel ganzen in de weilanden. Eerst gaan we pannenkoeken eten bij restaurant “Onder de vuurtoren”.

Pannenkoeken

Daarna lopen we naar de vuurtoren en blijkt hij gesloten te zijn., terwijl op de internet site staat dat hij open is. Het is heel erg koud buiten. Wind en natte sneeuw. We rijden terug en dan naar het reddingsmuseum. Ook dit is, in tegenstelling tot de info, gesloten. Verder dus en in Nes bij een schitterende Jumbo winkel wat boodschappen.

De vuurtoren van Ameland

Daarna terug naar de camping. Het sneeuwt alweer. Lekker bij de warme kachel.

 

zaterdag 11 maart 2023 (8)

De zon scheen vanmorgen prachtig boven de sneeuw van gisteren. Vanmiddag zijn we met de strandexpress naar het natuurgebied De Oerd gereden, waar we in de duinen een schitterend uitzicht hadden op de duinen, de kwelders en de Waddenzee.

De strandexpress

En veel uitleg over o.a. de zee en Ameland door Piet onze tractor chauffeur. Daarna naar het meest oostelijke punt van het eiland, het Hon. Terwijl we een foto maken zakken onze voeten weg in het natte zand. We lopen een eind verder over het harde zand en genieten. Het is vandaag prachtig zonnig met wel wind natuurlijk. We hebben genoten van strand, duinen, zon uitzicht,  meeuwen, scholekster, strandplevieren. Vanavond hebben we heerlijk gegeten bij restaurant StrAnders, hier vlak naast de camping.

Het Oerd

 

Het Oerd

 

 

 

 

 

 

Het Hon (meest oostelijke punt van Amelan

 

 

Restaurant StrAnders

 

 

 

 

zondag 12 maart 2023 (9)

Er is vannacht alweer sneeuw gevallen. We hebben weer iets leuks gedaan vandaag. We zijn naar de haven van Nes gereden en zijn daar met het schip “De Zeehond” uitgevaren naar Robbeneiland. De wind was vanmorgen weer erg koud en het motregende. Gezellig koffie aan boord. De zeehonden van heel dichtbij gezien. We kregen een leuke uitleg van de eigenaresse van het schip. De zeehonden gaan op een ogenblik naar Schotland. Daar hebben wij er een aantal jaren geleden, inderdaad heel veel gezien.

Varen naar de zeehonden

Koffie aan boord

 

 

Grey seals

Oftewel Grijze zeehonden

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Ellen schreef:

    Jullie hebben weer een heerlijke vakantie gehad. Nu weer nagenieten en dan weer over tot de orde van dag en weer plannen maken voor de volgende trip.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>