2013 Nederland, Zeeland

Omdat we naar Nederland gaan om op 12 oktober de verjaardag van onze oudste kleindochter te vieren, hebben we besloten met de camper te gaan en er een paar dagen vakantie aan vast te plakken. We willen naar de provincie Zeeland, daar zijn we nog niet heel vaak geweest.
Het is de bedoeling vrijdag 11 oktober te vertrekken en donderdag 17 oktober weer thuis te komen.
vrijdag 11 oktober 2013
Om 9.45 uur rijden we met grijs, vochtig weer weg uit Deuxnouds-aux-Bois. We nemen de departementale wegen richting Luxemburg en rijden langs prachtig gekleurde herfstbomen. Rond de stad Luxemburg nemen we de snelweg. We hebben pech met het weer; het regent. Voordat we de Belgische grens passeren tanken we nog even goedko(o)p(er) in Luxemburg. We houden lunchpauze bij Weiswampach terwijl het nog steeds regent. De temperatuur is gezakt naar 8°C. Om 16.30 uur zijn we op een parkeerplek in Brunssum, maar we vinden het wat ongezellig en troosteloos daar en besluiten door te rijden naar Swalmen. Daar zijn we al vaker geweest; een parkeerplaatsje tegen een park en achter het politiebureau in het centrum van Swalmen vlak naast het marktplein en de kerk.Swalmen De kerkklok slaat wel elk half uur, maar met een zacht soort comptoise-klok geluid. Het regent nog steeds en we hebben twee pech gevallen: de TomTom heeft het opgegeven en we hebben geen stroom op de beide autostopcontacten.

zaterdag 12 oktober 2013
Het is droog en er is wat blauw in de lucht als we opstaan. Om 10.00 uur vertrekken we richting Almere. Daar gaan we met de bus naar het centrum om boodschappen te doen (o.a. een nieuwe TomTom kopen). ’s Avonds vieren we heel gezellig de verjaardag van Sophie. Arjen brengt ons heen met de auto, want het hoost werkelijk en Eileen en Jeroen brengen ons terug naar de Aardbeienstraat.

zondag 13 oktober 2013
Na de koffie bij Arjen en Maaike, doen we boodschappen en daarna rijden we naar mijn moeder in Amstelveen. Daar treffen we  mijn twee zussen. Gezellig dus. Na de lunch vertrekken we om 13.50 uur en het giet nog steeds. Onderweg zien we enorm veel bladeren en takken, die uit de bomen gewaaid zijn. om 15.30 uur rijden we over de Grevelingendam Zeeland binnen. Het hoost en het stormt nog steeds. We vinden een leuke camperplaats bij Zierikzee: “De Zandweg”. ZierikzeeAf en toe is het heel even droog.

maandag 14 oktober 2013
Na het ontbijt lopen we naar het centrum van Zierikzee. Een heel gezellige plaats met verschillende mooie torens en gebouwen. Prachtige kleine huisjes met trapgeveltjes en statige herenhuizen. We slenteren rond bij de oude en nieuw haven en genieten van al dat moois.

haven Zierikzee

haven Zierikzee

Daarna drinken we koffie in een heel gezellig café-restaurant. Op de terugweg kopen we bij een garage een nieuwe zekering om de stopcontacten in de auto weer aan het werk te krijgen. Alles is dus weer o.k. We zijn om 12.30 uur net terug bij de camper en het begint weer te regenen!
Om 14.00 uur vertrekken we en rijden naar Dreischor; een bijzonder mooi ringdorp. Langs de straat staan aan de ene kant lindebomen en aan de andere kant de mooie huizen in een “ring” om de kerk heen.

Dreischor

Dreischor

Als we verder rijden zien we de sloten tot het randje volstaan en op de akkers zijn meertjes ontstaan als gevolg van het vele water dat zondag is gevallen. Om half vijf parkeren we in Hansweert op een leuke plek aan de Westerschelde.

Hansweert

Hansweert

Het is droog en we nemen dus onze kans waar om een leuk rondje te wandelen langs de Schelde. Lekker in de wind. Er zijn veel schepen te zien; we kunnen ze uit de camper bekijken. We zijn net terug en drinken thee als het weer begint te regenen.

We kunnen de schepen bijna aanraken in Hansweert

We kunnen de schepen bijna aanraken in Hansweert

Dinsdag 15 oktober 2013.
Vannacht veel wind en regen. Als we vertrekken om 10.45 uur is het droog met een beetje zon. Dat duurt niet lang. Terwijl we koffie drinken op de parking van de jachthaven in Wemeldinge regent het alweer. We rijden verder langs de Oosterschelde en het wordt zowaar echt droog. We willen in Goes naar het museum, maar moeten er van af zien omdat er alleen kleine parkeerplaatsen voor personenauto’s voorhanden zijn. We rijden door naar Veere, waar we aan de jachthaven een leuke parkeerplek vinden. We lopen door het centrum. Het stadhuis wordt gerestaureerd, daar kunnen we dus niet naar binnen. We bezoeken het museum “De Schotse Huizen”, waar we leren dat gedurende een periode van 300 jaar er veel Schotten in Veere woonden, omdat Veere een stapelplaats was voor Schotse goederen.

De Schotse Huizen Veere

De Schotse Huizen Veere

Daarna rijden we verder tot Gapinge, waar we op het pleintje voor de kerk lunchen. We vervolgen onze tocht over Walcheren en slaan in Groot Valkenisse rechtsaf om naar het strand te gaan. Daar moeten we een trap met 120 treden voor beklimmen en daarna weer een trap af naar het strand. We waaien lekker uit.

Groot Valkenisse

Groot Valkenisse

Om 16.00 uur parkeren we in Middelburg op de camperplaats bij de kringloopwinkel. En geloof het of niet het begint weer te gieten.

Woensdag 16 oktober 2013.
Als we opstaan schijnt de zon. Na het ontbijt en de afwas lopen we naar het centrum van Middelburg (20 minuten). We klimmen de Lange Jan niet op (dat wil Nico’s been niet), maar bekijken hem van een afstand. Het mooie plein erachter is ook de moeite waard. We bekijken de abdijkerk, de kloostergang en de kruidentuin. Op een ander plein drinken we buiten op een terras (wel gasverwarming) koffie. We slenteren nog wat langs de winkels en zoeken een bakker.Middelburg Om 13.00 uur zijn we terug in de camper voor de lunch. Daarna lopen we de kringloopwinkel nog even binnen. Wat een boel spullen voor bijna niets. Om 14.10 uur vertrekken we richting Terneuzen. We rijden door de Westerschelde tunnel en vervolgens via Philippine naar Biervliet. Daar zetten we het standbeeld van Willem Beukelszoon, de uitvinder van het haringkaken op de foto.

Biervliet

Biervliet

Vervolgens rijden we verder via IJzendijke en Watervliet naar Kaprijke (België). We stoppen om het dorpsplein en de wei omzoomd met kastanjes te vereeuwigen.

Kaprijke (België)

Kaprijke (België)

Het begint weer te regenen. We rijden door naar Westdorpe, maar vinden de camperplaats te modderig en ongezellig. Een klein stukje terug dus naar Sas van Gent, waar we op een heel leuke plaats langs het kanaal staan.

Sas van Gent

Sas van Gent

Jammer dat het weer regent. We eten heel lekker in het chinese restaurant aan de overkant van het kanaal, waar we via een wit ophaal bruggetje zo naar toe kunnen lopen.

Donderdag 17 oktober 2013.
Droog en rustig herfstweer vanmorgen. We vertrekken om 9.40 uur en 20 minuten later regent het weer. We nemen eerst de snelweg om Gent heen en daarna kleinere wegen. Het is een aaneenschakeling van ongezellige, troosteloze dorpen en stadjes in België. Het lijkt wel of ze er niets leuks van kunnen maken. Geen bomen of ander groen in de straten. De meeste huizen gebouwd van heel donkergekleurde stenen. De regen helpt ook niet mee om het wat gezelliger te maken. Om 12.30 uur stoppen we voor de lunch in Merbes le Château. De rest van de reis veel opgebroken wegen en twee keer een omleiding. Om 14.15 uur rijden we Frankrijk weer binnen en is het meteen een stuk groener. Om 17.00 uur parkeren we weer thuis voor de deur. Het waren ondanks de regen erg leuke dagen.

Category: camperreis, Nederland  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>