Woensdag 19.2.2014
We verlieten Deuxnouds aux Bois om 14.00 uur met regen. Een half uur later was er blauw in de lucht, maar het regende toch af en toe. Bij Commercy zagen we een mooie regenboog. Om 15.35 uur hielden we theepauze in St. Thiébault. We besloten door te rijden naar Savigny le Sec. Daar waren we om 17.40 uur op de camperplek. Savigny-le-SecAlle voorzieningen aanwezig en plek voor ± 10 campers bij het sportpark. Na het eten konden we de voetbaltrainingen bekijken. De rest van de avond hebben we gekaart.

Donderdag 20.2.2014
Een mooie zonnige dag vandaag tot ± 1700 uur. Toen begon het te spetteren. Maar we hadden 14ºC-16ºC. Vanmorgen deden we de gevraagde vrijwillige bijdrage van € 3,50 in de bus en vertrokken daarna om 9.30 uur uit Savigny-le-Sec. We reden over de Route des Grand Crues. Overal brandden vuurtjes in de wijngaarden om het snoeihout de verbranden. Om 11.00 uur stopten we om koffie te drinken naast een wijngaard in Meursault. We lunchten een paar kilometer voorbij Macon. Het was 14ºC. Om Lyon heen namen we de rondweg. We zagen al bloeiende fruitbomen. Bij Tain l’Hermitage was het 16ºC. De grote rivieren (Rhône en Saône) waren erg breed van het vele water, dat de hele winter gevallen is. Om 17.45 uur stopten we op de aire van Donzère. Beetje dicht bij de weg, maar goed genoeg voor een nacht. Er is niets beters in de buurt.

Vrijdag 21.2.2014
Vannacht veel regen, maar vanmorgen was het droog en bewolkt. Tussen 10.00 en 11.00 uur tankten we en deden we boodschappen. Vervolgens koffie en daarna reden we over de Route Touristique du Côte de Rhône. Om te lunchen vonden we een leuke camperplaats in Comps.Comps Daarna verder richting Camargue. Om 14.00 uur parkeerden we bij het Musée de Camargue. We betaalden entrée en bleven tot 16.00 uur in het museum. We dronken thee en trokken vervolgens de wandelschoenen aan voor een wandeling over het gebied van het Mas Pont de Rousty. Geen beesten gezien, behalve muggen. Wel bloeiende bomen en een heel mooie orchidee. Tegen 18.00 uur waren we terug in de camper. We besloten de nacht door te brengen op de parking van het museum.

Zaterdag 22.2.2014
Prachtig zonnig weer de hele dag. Om 10.05 uur vertrokken we. We volgden de D37 langs het Etang de Vaccarès. We stopten bij een uitzichtpunt en genoten van de mooie vergezichten. Daarna de D36 en de pont van Bacarin om de Rhône over te steken. Om 11.40 uur parkeerden we bij de Tour St. Louis in Port St. Louis, waar ook het toeristenbureau gevestigd is. Helaas op zaterdag gesloten! We lunchten bij de jachthaven en reden daarna naar le Plage Napoleon. Daar parkeerden we op het enorm brede strand.Plage Napoleon We begonnen gelijk aan een heerlijke strandwandeling. Toen we terug waren zetten we de stoelen buiten, dronken thee en beleven heerlijk genieten van het mooie weer. Om 16.15 uur maakten we nog een kort strandwandelingetje en daarna verplaatsten we de camper naar de verharde parking naast het strand om te overnachten.

Zondag 23.2.2014
Alweer schitterend weer. Helder blauwe lucht, geen zuchtje wind. Je zou bijna vergeten dat het winter is. Om 10.10 uur vertrokken we van het strand en kochten in Port St.Louis brood en water etc. Om 10.35 uur stonden we op een kleine P naast de weg om koffie te drinken. We reden naar het Marais de Vigueirat. We kochten er een informatieboekje en begonnen aan wandeling “Les Cabanes”. Heel mooi over vlonderpaden langs en door het riet. Toen we terug waren werden we aangesproken door onze “buurman” rechts. Hij wilde allerlei informatie over de camper. We lunchten daardoor een beetje aan de late kant. Toen we weer wilden gaan wandelen sprak de “buurman” links ons aan. Ook over de camper. Maar goed we begonnen toch aan het “sentier de la Palunette”.Marais de Vigueirat Prachtige vergezichten over het moeras. Ook hier veel vlonderpaden. We zagen ooievaars, reigers, eenden, hagedisjes, een schildpadje, karpers en sporen van zwijnen. Het was zulk mooi weer, dat we zonder jas en zelfs zonder trui konden lopen. Toen we terug waren lesten we onze dorst en besloten naar de Digue de la Mer te rijden om te overnachten. Om 16.40 uur vonden we een plekje tussen enorm veel auto’s. We hadden er niet aan gedacht dat het zondag was en ook nog schitterend weer. Heel veel wandelaars dus. Maar vanaf 19.00 uur waren we er met nog twee kleine campers helemaal alleen en was het stil. Alleen het geluid van de flamingo’s, die overvlogen om een plaats voor de nacht te vinden. De zon ging bloedrood onder.

Maandag 24.2.2014
Alweer mooi weer, maar wel veel wind nu. Voor we vertrokken van ons plekje op de dijk wandelden we nog een half uur over de dijk (meer wilde Nico’s been niet). We zagen enorm veel flamingo’s heel dichtbij.Flamingo's We dronken koffie, belden Aki en vertrokken daarna om 11.00 uur. Langs de weg stonden een flink aantal orchideeën. Om 12.15 uur parkeerden we in Les Saintes Maries de la Mer op de camperplaats langs de zeedijk. We liepen over de dijk naar het centrum en aten bijzonder lekker in restaurant Le Belvedère.Les Sts Maries de la Mer Daarna verkenden we Les Saintes Maries nog even uitgebreid. Best gezellig stadje. Toen we terug waren de foto’s op de computer gezet en dit verslag geschreven.

Dinsdag 25 februari 2014
Vannacht en vanmorgen goot het van de regen. We besloten daarom naar Avignon te rijden, wandelen zat er niet in. We tankten water en lieten het vuile weglopen en leegden de WC, daarna vertrokken we om 10.00 uur. Eerst nog even boodschappen bij de Intermarché en toen verlieten we Saintes Maries de la Mer. Om 10.45 uur koffiepauze op een prima parking langs de weg. In Avignon konden we nergens parkeren, overal hoogtebalken of verboden voor campers. We zijn dus maar een camping op gereden. Het bleek een prima plek te zijn langs de Rhône met uitzicht op de Pont d’Avignon en de stad. We werden vriendelijk ontvangen en mochten ons installeren op plaats 123. We lunchten en liepen daarna over de brug naar het centrum van Avignon.Avignon We bezochten eerst het Palais des Papes, dat enorm groot is. Veel grote (lege) zalen met enorm veel informatie over de periode dat de Pausen niet in Rome verbleven, maar in Avignon. Daarna liepen we naar en over de beroemde halve brug. Erg leuk om er over te lopen tot je niet verder meer kunt. Er was ook nog een mooie 3D-animatie om te laten zien hoe de brug in het landschap gestaan heeft. Om 17.20 uur waren we terug in de camper. Voldaan over een leuke middag.

Pont d'Avignon
Pont d’Avignon
Op de Pont d'Avignon
Op de Pont d’Avignon

Woensdag 26 februari 2014
Vannacht is er veel regen gevallen en heeft het zelfs geonweerd. Vandaag overdag ook tot een uur of drie regen, daarna af en toe een bui. We vertrokken om 10.45 uur richting het noorden, nadat we de camping betaald hadden. Een half uur later vonden we bij l’Ardoise een plek om koffie te drinken. Er bleek aire de service te zijn, die we niet kenden. Jammer dat het regende onderweg, zo zagen we niet veel van het landschap. We lunchten bij Rochemaure en dronken thee bij Bourg Argental. Op de Col du Grand Bois lag sneeuw op de grote sparrenbomen. Heel mooi; de weg was gelukkig schoon.

Col du Grand Bois
Col du Grand Bois

Om 17.45 uur scheen de zon heel even en meteen zagen we een mooi regenboog. We hadden de aire in Roanne uitgezocht. We waren er om 18.00 uur en hadden een prima plaats aan het kanaal van Roanne naar Digoin.

Donderdag 27 februari 2014
Droog, maar bewolkt vanmorgen. We vertrokken om 10.00 uur en reden, zoals meestal, over de D-wegen. Om 10.45 uur tankten we in Saint-Yann. Omdat we brood nodig hadden stopten we bij een Auchan-winkel. We dronken er meteen koffie; we stonden toch geparkeerd. Om 11.30 uur reden we verder over de D-994 langs de Temple des Mille Bouddhas. Wat die daar doet in “the middle of nowhere”? Om 12.15 uur reden we zonder enig oponthoud door Autun. Een kwartier later lunchten we in Barnay aan de D4. Vanaf 13.00 uur regende het weer en dat bleef verder de hele dag zo. Het was maar 6°C vandaag. Tegen half vier waren we in de buurt van Troyes en zagen we de prachtigste vakwerkhuizen. Om 16.00 uur dronken we thee aan de D677 voorbij Troyes en besloten we een flink stuk over de snelweg te rijden om voor het donker in Monthermé te zijn.

Gelukt! Er zijn tegenwoordig heel mooie camperplaatsen aan de oever van de Maas (tussen Pasen en Allerheiligen betaald, maar nu nog gratis dus).

Vrijdag 28 februari 2014
Droog, maar heel grijs weer bij het opstaan. Om 9.30 uur vertrokken we en toen begon het weer te spetteren. We volgden de D989 richting België en zagen mooie robuuste huizen met gevels van grijze en bruine stenen. We reden door een prachtig beukenbos. In Mettet gaven we de camper drinken en een half uur later dronken we zelf koffie. We volgden de wegen over het Belgische platteland over o.a. een steenweg en zelfs nog een baily-brug. Na de lunch werd het zowaar droog. Het was 10°C. We namen ook in Nederland de kleinere wegen. Wel leuk om Nederland eens anders te bekijken dan vanaf de snelweg. We reden o.a. dwars door de Betuwe. Langs de kant van de weg stonden narcissen en krokussen volop in de bloei. We zagen ook kievieten in de weilanden en in Flevoland enorm veel watervogels. Om 18.10 uur vonden we aan het havenhoofd in Almere-Haven een prima overnachtingsplek. De officiële plekken (2) waren helemaal niets. Twee parkeervakken naast andere auto’s en vlak aan de weg.

Almere-Haven
Almere-Haven

We hebben heerlijk gegeten bij Grand Café de Havenkom. Een aanrader. Om 20.30 uur stapten we de camper weer binnen. Morgen rijden we naar Arjen om z’n verjaardag te vieren en dan maandag weer terug naar Deuxnouds aux Bois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *