2020 Spanje/Portugal deel 4

Woensdag 29 januari 2020 (28)

Mooi rustig weer. De zon komt langzaam op tussen de bergen. Vanmorgen is die een beetje gesluierd. We drinken buiten koffie en daarna wandelen we over het terrein van de camperplaats.

Naar wc en douches

We aaien de paarden, die nog binnen staan en zien de ezels en de andere paarden buiten op de helling. Om 13.00 uur schijnt de zon weer voluit. Na de lunch lekker buiten lezen. Af en toe is de zon erg warm, maar in de schaduw is het net te fris.

Nico en paarden

Donderdag 30 januari 2020 (29)

De zon is volop present als we opstaan. Er is niet veel te melden. We zijn de hele dag buiten kleuren en lezen. Af en toe een gesprekje met de buren Peter en José en Leen en Yvonne.

 

Vrijdag 31 januari 2020 (30)

We genieten van het mooie weer, de rust, de prachtige omgeving en onze leesboeken.

 

Zaterdag 1 februari 2020 (31)

Prachtig weer. Rust en zon. Nico heeft een flinke verkoudheid en hoest behoorlijk. Daarom blijven we rustig hier genieten.

Bruno (de hond van de eigenaar)

 

Zondag 2 februari 2020 (32)

Zomerweer. De was is al bijna droog als hij net is opgehangen. We zijn weer de hele dag buiten. Kleuren, lezen, breien. We zie een bijzondere kever: blijkt een roodgestreepte oliekever te zijn. We genieten op een bankje van het uitzicht en de paarden, terwijl we een leuk gesprek hebben met José.

rode oliekever

 

Maandag 3 februari 2020 (33)

Heel mooi warm weer. We nemen afscheid van Peter en José, die verder trekken. Leen helpt ons even de luifel indraaien de stroom eraf, zodat we de camper een plaats naar achteren kunnen zetten, waar we ook ’s morgens meteen zon hebben. We maken alle matten weer even schoon en vegen het stof uit de camper.

wandeling

Dan lekker buiten koffie. Bruno (de hond) komt zoals elke morgen even langs om aangehaald te worden. Als hij vindt, dat het nog niet genoeg is duwt hij met zijn kop of krijg je een poot op je been.  Van 14.00 – 14.40 uur wandelen we langs de hekken omhoog en hebben een schitterend uitzicht. Het is nu heel warm. We zitten net aan de thee, als Leen komt vragen of we iets willen drinken. Heel erg gezellig. Leen is een rasechte Rotterdammer, die graag en veel vertelt. Hij was rechercheur bij de politie. We gaan pas om 19.00 uur naar binnen omdat het te koud wordt.

Nico op een topje

 

Dinsdag 4 februari 2020 (34)

We worden wakker van een klop op de deur: “je brood en fruit ligt op de tafel” klinkt een Rotterdamse stem. Dank je wel Leen. Als we staan af te wassen komt Henri, de eigenaar vragen of we vandaag kunnen afrekenen i.p.v. morgen, omdat hij vandaag hooi voor de paarden moet bestellen en alvast een deel contant vooruit moet betalen. Het fruit hoeven we niet te betalen. We zitten weer de hele dag buiten in de zon, maar wel in de schaduw van een boom. Het is erg warm. Voor het eten drinken we nog wat met Leen en Yvonne en het is weer erg gezellig. Morgen gaan we allemaal weer verderop.

 

Category: camperreis, Spanje
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Nic en Corry van Kasteren schreef:

    Deze week hebben jullie weer een beetje kunnen bijkomen van de afgelopen tijd, met o.a. de reis naar Nederland en het afscheid van de vader van jullie schoondochter (als ik het goed begrepen heb). Verstandig om dan even pas op de plaats te maken en het was ook nog eens heerlijk weer.
    Hier is het nog steeds geen winter, maar we verlangen inmiddels ook wel weer naar een beetje zon. We wensen jullie verder nog een mooie en veilige reis. Groetjes van Nic en mij.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>