2004 Nederland Noord

23 jan. 2004            Deuxnouds (St. Dizier)-Almere                                    682 km

26 jan. 2004            Almere-Huisduinen                                                            134 km

27 jan. 2004            Huisduinen-Paterswolde                                                197 km

28 jan. 2004            Paterswolde-Pieterburen                                                  62 km

29 jan. 2004            Pieterburen-Bourtange                                                  91 km

30 jan. 2004            Bourtange-Hoogeveen                                                103 km

31 jan. 2004            Hoogeveen-Lage Vuursche                                                158 km

1 febr. 2004            Lage Vuursche-Deuxnouds                                                465 km

________

Totaal                                                1.892 km

========

 

maandag 26 januari 2004

We staan op een parkeerplaats vlak achter de duinen in Huisduinen. We zijn vrijdag uit Deuxnouds vertrokken om naar Arjen en naar Annemarie te gaan om onze camper te laten zien en zo ook de tijd tussen twee bezoeken wat korter te maken. We moesten alleen eerst nog even naar St. Dizier om een lekkende keukenkraan te laten vervangen. Donderdagmiddag waren we er ook al geweest om het bed te laren repareren. ’t Zit niet erg mee, we hadden gedacht dat we met een nieuwe camper geen problemen meer zouden hebben. Ze hebben ook al een nieuwe acculader en een nieuw kussen (veel te zacht op een plek) besteld. Jara vond de “grote auto” helemaal het einde. Ze wilde er steeds weer in, ging achter het stuur zitten en er aan zitten draaien:”hij doet het niet”, zei ze. Het autostoeltje erin en met Arjen een stuk gereden. Ze vond het prachtig. Nadat we vanmorgen nog even koffie hadden gedronken bij Mama in Amstelveen, reden we richting Noord-Holland. ’t Was jammer dat het zo mistig was, want onze lunchplek lag bij het Noordzeekanaal. We zagen de boten, die voorbij kwamen, maar vaag. We reden door naar Den Helder en toen naar Huisduinen, waar we het fort Kijkduin en het aquarium bezichtigden.

Dinsdag 27 januari 2004

We hebben vannacht lekker geslapen, goed bewaakt door het licht van “Lange Jaap”, de vuurtoren. We waren wel alle twee om 5.00 uur wakker omdat we het koud hadden. Kachel aan dus. Om 9.50 uur vertrokken we van onze parkeerplaats in Huisduinen en om half elf dronken we koffie op de afsluitdijk. Aan het eind van de dijk was het weer erg mistig, maar dat duurde gelukkig niet erg lang. We stopten in Hogebeinum, waar we lunchten op de parkeerplaats voor het VVV-kantoortje. Daarna liepen we naar het kerkje (op slot), dat op de hoogste terp van Nederland ligt. Om 13.00 uur ging de VVV open en konden we vragen naar een adres, waar we onze gasfles konden laten vullen. Het bleek dat we naar Groningen moesten. We reden zo noordelijk mogelijk door Friesland en Groningen. Prachtig vlak land met kop-hals-romp boerderijen en af en toe schitterende boerenhoeves. We zagen heel veel schapen en ganzen.

Paterswolde

Af en toe kwam de zon door. Het adres in Groningen was dankzij het 100.000-stratenboek niet moeilijk te vinden. Onze gasvoorraad is dus weer op peil en we kunnen de aangekondigde sneeuw (nog niets van gezien) de baas. Om 15.45 uur reden we een van de ronde parkeerterreinen bij het Scandinavisch dorp in Eelderwolde/Paterswolde op. We dronken koffie en maakten nog een wandeling in de winterkou. Af en toe horen we ganzen overvliegen.

Woensdag 28 januari 2004

Nog steeds geen sneeuw toen we wakker werden. We vertrokken uit Eelderwolde aan het Paterswoldse meer deden boodschappen in Paterswolde en stopten om 11.45 uur in Den Ham om koffie te drinken. En ja hoor, toen kwam er een sneeuwbui. We reden over heel kleine wegen langs prachtige hoeven en huizen. Om 12.30 uur parkeerden we in Eenrum achter de molen, waar we lunchten. We liepen door het “beschermde dorpsgezicht” van Eenrum, liepen even bij de kaarsenmakerij en bij een tweedehands winkeltje naar binnen, terwijl de zon weer scheen bij temperaturen rond het vriespunt. We reden door afwisselend sneeuwbuien en zonneschijn naar Pieterburen, waar we de rest van de middag in de zeehondencrèche doorbrachten. Heel interessant en wat een leuke koppies. We liepen nog een stukje van het Pieterpad in de winterkou en waren om 17.00 uur terug bij de camper. Toen we zaten te eten begon het echt te sneeuwen.

Donderdag 29 januari 2004

Vannacht, maar vooral vanmorgen vroeg heeft het hard gestormd en gesneeuwd. Vandaag zijn we van Pieterburen naar Bourtange gereden. Het weer was erg slecht; hagel, sneeuw en mist. Om 13.30 uur parkeerden we op het parkeerterrein van de vesting Bourtange, waar we lunchten. Daarna trokken we de wandelschoenen aan en trotseerden de sneeuw gewapend met een paraplu. Omdat alle aanwijzingen ondergesneeuwd waren, misten we een afslag en liepen een heel eind door het lege witte land. Na een half uur zijn we omgekeerd en pikten daarna een andere wandeling op, die ook weer in Bourtange uitkwam. We liepen door de vesting, over alle bruggen terug naar de camper, waar we met droge kleren en een glaasje port zo weer op temperatuur waren.

Vrijdag 30 januari 2004

Vannacht heeft het geregend, maar vanmorgen lag er nog steeds veel sneeuw en de zon scheen. We reden een mooie route van Vlagtwedde naar Ter Apel en helemaal langs het Compascum kanaal en de Hoogeveense Vaart naar Wim en Dini in Hoogeveen. We werden ontvangen met koffie en een borrel. Vervolgens zijn we met z’n vieren Chinees wezen eten. Daarna thuis koffie en verder gekletst. ’t Is nu 23.15 uur en we gaan slapen in de camper op het pad bij Wim en Dini.

Zaterdag 31 januari 2004

Na een zeer uitgebreid ontbijt op het Hoge Holt vertrokken we om 10.30 uur richting Almere. Daar haalden we eerst de gordijnstof op voor het gordijn in de cabine. Het was erg slecht weer. Veel wind en veel regen. We brachten een fotorolletje naar de Hema en terwijl daaraan gewerkt werd, kochten we schoenen voor Nico en een trui voor mij in de uitverkoop. Vervolgens reden we naar Almere-buiten om inktcassettes voor de printer te kopen en boodschappen bij AH te doen. Het bleef maar plenzen en stormen. We reden daarna naar een parkeerplek bij de Lage Vuursche, waar we nu staan terwijl het nog steeds plenst en stormt.

Lage Vuursche

Zondag 1 februari 2004

Gisteravond en vannacht heeft het heel hard gestormd. We hoorden af en toe dennenappels en takje op de camper vallen. Daar bleef het gelukkig bij; we hoorden vanmorgen op de radio, dat er bomen waren omgewaaid, zelfs twee doden door een boom op een auto, platen van het dak van het station in Almere gewaaid, etc. Om 10.15 uur vertrokken we uit “de Vuursche”, het waaide nog wel maar niet meer zo hard. De reis verliep prima en om 17.15 uur parkeerden we in Deuxnouds. We hadden net de spullen uit de camper gehaald, toen Aki en Theo langsreden op weg naar huis. Thee gedronken hier en zo konden we meteen ons vakantieverhaal kwijt.

 

 

Category: camperreis, Nederland
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>