Kastelen aan de Loire

8-9-2011            Deuxnouds aux Bois-Sully s/Loire                                                363 km

9-9-2011            Sully s/Loire-Talcy                                                                         84 km

10-9-2011            Talcy-Auxerre                                                                        253 km

11-9-2011            Auxerre-Deuxnouds aux Bois                                                236 km

_________

936 km

======

 

donderdag 8 september 2011 (1)

Vanmorgen om 9.25 u. Vertrokken we uit Deuxnouds om Aki en Theo te ontmoeten op de parkeerplaats van de Intermarché in Chauvoncourt. We tankten en deden nog een paar boodschappen. Om 10.30 uur vertrokken we gezamenlijk richting Loire-kastelen. Van 11.10-12.05 u. dronken we koffie in Brillon en Barois. Voorbij Montier en Der zagen we steeds meer vakwerkhuizen en voorbij Troyes de champagne wijngaarden. Van 12.55 – 13.55 u. Lunchpauze in Louze. Af en toe regende het een beetje. Theepauze 15.30 -16.20 u. bij Vulaines. Bij Courtenay over de autoroute tot Montargis. Toen we in Sully de brug over de Loire passeerden hadden we een prachtig uitzicht op het kasteel. Om 18.45 u. Parkeerden we in Sully s/Loire op de camperparking achter het kasteel. We dronken bij Aki en Theo champagne om hun nieuwe camper in te wijden. Met zijn vieren zijn de pauzes wel een stuk langer dan wanneer we met zijn tweeën zijn!

Vrijdag 9 september 2011 (2)

Sully s/Loire

Om 10.00 u. vanmorgen liepen we de 600 m. Van de parking naar het kasteel. We waren het er alle vier over eens: dit is een van de mooiste kastelen, die we tot nu toe gezien hebben. Mooie grote zalen met enorme schoorstenen. Mooie vloeren, heel dikke balken aan de plafonds. Een schitterend dakgewelf. Na ons bezoek liepen we over de “Pont des prêtres” het stadje in om brood te kopen. We lunchten in de camper van Theo en Aki, daarna hielden Aki en Theo een half uurtje siësta, terwijl wij de route voor het volgende kasteel bekeken. Om 14.10 u. reden we over kleine wegen naar Talcy.

Talcy

Dat was ook een heel leuk en mooi kasteel. Het mooie was, dat er veel origineel meubilair in stond. Ook veel mooie balkenplafonds. Buiten een enorme duiventil, waar 1400 duiven in konden. In de schuur een heel oude wijnpers. Daarna liepen we door de prachtige tuinen. Om 17.00 u. gingen de deuren achter ons dicht.

Talcy

We probeerden een plekje voor de nacht te vinden bij de molen van Talcy, maar daar was helemaal geen parkeergelegenheid. Terug naar het dorp, waar we samen op een grasveldje staan, dat omzoomd is door braamstruiken en populieren. We dronken thee (met door Aki gekochte gebakjes) en daarna een aperitief bij ons.

overnachten in Talcy

Zaterdag 10 september 2011 (3)

Heel warm vandaag. We vertrokken om 9.35 u. uit Talcy en waren om 10.15 u. in Beauregard. We dronken koffie en liepen naar het kasteel. Eerst een stuk door de tuinen, langs de ijskelder.

Beauregard

Dit was ook een mooi kasteel, maar totaal anders dan de vorige twee. Het deel dat we konden bezichtigen was niet heel erg groot. Vooral de keuken was mooi. Verder was er een zaal met een enorme portrettengalerij, een plafond met geschilderde balken en delfts blauwe tegels op de vloer. Ook nog een kabinet met een houten plafond, mooi bewerkt en houten muren, die kasten waren. Om 13.00 u. waren we in de camper bij Aki en Theo voor de lunch. Daarna namen we afscheid, zij gaan naar Normandië om te wandelen met vrienden en wij weer terug naar Deuxnouds om morgen mee te doen aan het jeu de boules concours. We vertrokken om 14.10 uur en reden langs de Loire en over binnenwegen naar Auxerre. Daar vonden we een overnachtingsplek aan de Yonne. We liepen een eindje langs de rivier: over de ene brug heen en over de volgende brug terug via een stukje binnenstad. We dronken buiten een aperitief en we aten ook buiten. Het bleef warm. Om 22.00 uur gingen we naar binnen, omdat we toch moeten gaan slapen.

Zondag 11 september 2011 (4)

Het regende toen we opstonden en dat is de hele ochtend zo gebleven. We vertrokken om 9.35 u. uit Auxerre. Toen we koffie dronken belden we Edith Berger om naar het weer in Lavignéville te informeren. Het was nog goed. We reden dus verder richting huis. Maar hoe dichterbij we kwamen hoe harder het regende. In Lavignéville was inmiddels besloten de wedstrijd te verschuiven naar zondag 18 september. Om 14.30 uur waren we thuis in Deuxnouds.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *