14.3.2011            Deuxnouds aux Bois(F)-Hotton (B)                                    246 km

15.3.2011            Hotton-Purmerend                                                                        341 km

16.3.2011            Purmerend-Broek-in-Waterland                                                   16 km

17.3.2011            Broek-in-Waterland-Uithoorn                                                   77 km

19.3.2011            Uithoorn-Bergen aan Zee                                                               66 km

20.3.2011            Bergen aan Zee-Oosthuizen                                                   36 km

22.3.2011            Oosthuizen-Almere                                                                           91 km

23.3.2011            Almere-Amstelveen-Almere                                                   73 km

24.3.2011            Almere-Aalsmeer-Almere                                                               91 km

26.3.2011            Almere-Almere                                                                           27 km

28.3.2011            Almere-Urk                                                                                       87 km

29.3.2011            Urk-Almere                                                                                    116 km

20.3.2011            Almere-Deuxnouds aux Bois                                                499 km

_______

1766 km

=======

 

 

maandag 14 maart 2011

We vertrokken voor een ritje Nederland omdat we een flink aantal familiebezoeken hadden af te leggen. We stopten in Etain om te lunchen. We tankten in Rodange en reden toen over binnenwegen door Luxemburg en België. Het was 12 °C.

Hotton

Om 17.10 uur vonden we in Hotton een overnachtingsplekje bij Le Relais des Rochers aan een snelstromend riviertje. Een grote zwarte hond blafte ons een welkom toe en z’n eigenaar had geen bezwaar. We dronken wat en liepen daarna langs de oude watermolen (dubbel rad) naar het stadje. We deden wat boodschappen en waren om 18.45 uur terug in de camper.

Dinsdag 15 maart 2011

Mooi weer vandaag met vanmorgen eerst een heel klein beetje mist. We vertrokken om 9.10 uur en reden een heel leuke route over binnenwegen door België. Durbuy is echt een mooi stadje. De bossen waar we doorheen reden slecht onderhouden. Om 12.00 uur was het 16°C, de zon scheen; lente dus.

Purmerend

Om 14.50 uur waren we in Purmerend. We reden een parkeerplaats op en daar waren 5 plaatsen voor campers gereserveerd (in de straat waar we naar een feestje moesten). Handig dus. We trokken onze “feestkleding” aan en liepen naar het centrum om bloemen te kopen. 19.30 uur waren we terug in de camper.

 

Woensdag 16 maart 2011

Het waaide flink vandaag en het was bewolkt. Om 9.30 uur liepen we over de brug van het Noord-Hollands kanaal het centrum van Purmerend in. Om 11.30 uur waren we terug in de camper. We dronken koffie en vertrokken om 11.45 uur naar Broek in Waterland. We volgden de borden en reden dwars door de Purmerpolder. Om 12.20 uur probeerden we een plekje te vinden in Broek in Waterland.

Broek in waterland

We reden door heel smalle straatjes met prachtige houten huizen en vonden uiteindelijk een prima plekje in een doodlopende straatje vlak bij de kerk. We lunchten en vertrokken om 13.30 uur voor een wandeling de “Belmermeerroute”. We hadden driekwart van de wandeling wind tegen, maar het was erg mooi. We zagen heel veel ganzen, kieviten, aalscholvers en eenden. En natuurlijk lammetjes. Om 16.25 uur waren we terug. We dronken thee en gingen om 18.15 uur naar Pannenkoekenhuis “De Witte Swaen”.

Belmermeer route

Donderdag 17 maart 2011

Het was wel bewolkt, maar de wind was weg. We vertrokken om 10.00 uur en reden naar Edam. Een heel leuk oud stadje. We parkeerden langs de vaart aan de P. Baanstraat. We liepen bij de VVV naar binnen en kochten een stadswandeling. Om 11.30 uur hadden we een leuke wandeling gemaakt en koffie gedronken.

Edam

We vertrokken richting Marken. Daar is het verplicht parkeren op het parkeerterrein vooraan het stadje. Dat is logisch, maar de prijs schoot ons in het verkeerde keelgat. € 10,00 + € 0,50 per persoon. Rechtsomkeert dus. We stopten op de dijk om te lunchen. Daarna reden we op ons gemak naar m’n broer richting Uithoorn. Daar werden we ontvangen met koffie en lekker eten.

Vrijdag 18 maart 2011

Een sombere dag; geen zon gezien. Omdat er regen voorspeld was, wilden we naar de Hermitage in Amsterdam. We namen de bus van 10.30 uur. Ons schoonzusje ging gezellig mee. Er was een tentoonstelling over Alexander de Grote. Indrukwekkend.

Magere rug

Later zochten we een leuk cafeetje om een broodje te eten en daarna slenterden we nog gezellig door de stad tot het begon te regenen. We besloten nog een nachtje in Uithoorn te blijven. We aten weer lekker en hebben daarna gekaart.

Zaterdag 19 maart 2011

De zon is terug. Gezellig ontbijt. Ik deed een paar boodschappen, terwijl Nico water vulde en de WC leegde. We dronken nog koffie en vertrokken 11.15 uur uitgezwaaid door broer en schoonzus. Het was 11 °C. We reden via Badhoevedorp door de Wijkertunnel via Castricum naar Bergen aan Zee. We vonden een gratis parkeerplek (betaald tussen 1/4 en 20/9). De meeste parkeerplaatsen hebben hier “bomen” boven de ingang.

Bergen aan Zee

Na de lunch (met de deur open; het lijkt wel lente) deden we de wandelschoenen aan en vertrokken om 13.25 u. naar het strand. Het was eb, we konden dus over het harde zand lopen. Terug kwam de zee al snel op en was het iets moeilijker. We dronken lekkere chocolademelk op een bomvol terras en daarna liepen we door een stuk opengesteld duin terug naar de camper. Nog steeds schitterend weer.

Zondag 20 maart 2011

Alweer zo’n mooie zonnige dag. Om 10.10 uur reden we weg van onze plek bij de duinen. We parkeerden in Bergen. Dat was minder leuk, dan we gedacht hadden. We deden boodschappen en vervolgden om 11.40 uur onze weg. We stopten bij de Museummolen in Schermerhorn. Dat was erg leuk. De zeilen zaten op de wieken en hij draaide. We kochten een poster, waarop je kunt zien hoe laag Noord-Holland ligt.

Schermer polder

We lunchten op de parkeerplaats en reden om 13.30 uur verder door de Schermerpolder. Om 14.05 uur waren we in Oosthuizen op de camperplek. Leuk aan de vaart. We hadden het plan te wandelen, maar hebben er vanaf gezien. Nico heeft de verkoudheid van onze schoonzus overgenomen (hij heeft vanmiddag honderden keren geniest) en ik had ook niet veel zin. We hadden een dikke Volkskrant.

Oosthuizen

 Maandag 21 maart 2011

Licht bewolkt weer. Na het ontbijt en de afwas zijn we Oosthuizen in gelopen. Er staan nog een paar prachtige houten huizen en ook nog mooie stenen huizen van lang geleden. We haalden bij de VVV wandelkaarten. Na de koffie uitgebreid de krant gelezen. En daarna na de lunch begonnen we om 14.15 uur aan de “Kijk over Kogen”-route van 11 km. Een mooie route onder langs de dijk en laten boven over de dijk. Daar moesten we een aantal keren over een hek klimmen (er waren wel een soort overstapjes gemaakt). We zagen een haas als een gek over de dijk rennen, verder veel ganzen, zwanen, eenden, meeuwen en kieviten. Het speenkruid bloeide mooi geel. Om 16.30 uur waren we terug, bekeken de krant nog eens en hielden een kleine siësta. Na het eten hebben we gekaart.

Dinsdag 22 maart 2011

Heel mooi weer. Nadat we de camper weer een beetje toonbaar hadden gemaakt, reden we om 10.40 uur weg uit Oosthuizen. Behalve ganzen en kieviten zagen we nu ook hazen in de weilanden. In Enkhuizen kochten we gerookte paling om mee te nemen naar onze dochter in Almere. Bij het begin van de dijk Enkhuizen-Lelystad dronken we koffie buiten op het terras.

23 t/m 27 maart 2011: familiebezoeken

 Maandag 28 maart 2011

Het was vanmorgen een beetje bewolkt. We deden de nodige boodschappen en daarna reden we over de Waterlandse weg de polder in. Iets over elven stopten we voor koffie op parkeerplaats “De Abt”. Om 12.00 uur waren we op Urk en vonden zo’n goede camperplek, dat we besloten te blijven.

Urk

Na de lunch liepen we naar het stadje om de stadswandeling te maken, die we bij de toeristeninfo gehaald hadden. Dat was erg leuk. Daarna liepen we nog wat rond door de haven. Twee uur later waren we weer in de camper. Het was steeds mooier weer geworden. Thee, aperitief en warm eten en alweer een leuke dag voorbij.

Dinsdag 29 maart 2011

Prachtig weer. Om 10.40 uur parkeerden we in het Urker bos. Na de koffie deden we de wandelschoenen aan en genoten van heel veel vogels in het bos. We hoorden en zagen spechten en vier reigers, die vochten om een nest. Het was warm weer. We lunchten en reden om 13.10 uur weg.

Schokland

We stopten bij het Museum van Schokland, dat gesloten bleek. Maar van 13.40 – 14.50 uur hadden we geschiedenisles in de vorm van een rondwandeling over het voormalige eiland Schokland. We lesten onze dorst bij terugkomst en reden weer verder door de polder. We stopten bij het Aviodrome, maar besloten af te zien van een bezoek, gezien het late tijdstip.

 

Woensdag 30 maart 2011

Bewolkt vandaag en af en toe een beetje regen We vertrokken we om 11.20 uur en waren om 18.30 uur thuis in Deuxnouds aux Bois (Frankrijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *