2019 Nederland/België

donderdag 28 februari 2019

Deuxnouds aux Bois-Kalmthout: 338km

Onze eerste reis na al onze medische problemen. We hebben er zin in en hebben ons voorgenomen om behalve de verjaardag van zoon Arjen te vieren ook een aantal vrienden en familieleden te bezoeken. We vertrekken om 10.15 uur uit Deuxnouds met half bewolkt weer. De afgelopen twee weken was het abnormaal warm, maar dat is nu precies over. We stoppen voor koffie op de aire de Fontaine Madeleine iets voor Spincourt.

aire de fontaine Madeleine (F)

Daarna via Longuyon en Virtron richting snelweg. Het weer is mooier dan voorspeld was. Na het Bois Trou des Fees rijden we de A-4 op. We lunchen op een P bij Tellin en nemen afrit 13 omdat we geen zin hebben steeds over de snelweg te rijden. Binnendoor dus, maar dat kost in de buurt van Antwerpen nogal wat tijd. Om 17.00 uur parkeren we op een van de vier camperplekken bij Taveerne De Heidehoeve in Kalmthout.

overnachten Kalmthout (B)

Het is regenachtig. We dineren heel erg lekker in de Taveerne. Zelden zulke lekkere zeetong en haasbiefstuk gegeten. We gaan niet laat naar bed, allebei toch wel moe.

vrijdag 1 maart 2019

Kalmthout – Vlaardingen: 120 km

Het regent als we om 10.30 uur vertrekken. We zien al heel gauw een heel weiland vol ganzen en zwanen. We stoppen voor koffie aan het eind van de Oesterdam langs de Oosterschelde. Het is nu wel droog, maar de bewolking hangt erg laag. We rijden over de Zeeuwse eilanden Tholen, Goeree Overflakkee en Voorne. Bij de Krammersluis stoppen we om de uitzichttoren te beklimmen (niet helemaal naar boven).

Krammersluis (NL)

Daarna rijden we door het Botlekgebied en steken met de pont over naar Maassluis. Hij vaart net voor onze neus weg. We lunchen als we aan de overkant zijn op de camperplaats. Daarna rijden we naar onze vrienden Chris en Gerry in Vlaardingen, waar we met open armen ontvangen worden. We eten gezellig mee en slapen in de camper op de parkeerplaats voor de flat.

zaterdag 2 maart 2019

Vlaardingen – Almere: 106 km

We ontbijten bij Chris en Gerry en drinken koffie, maar daarna moeten we toch vertrekken.

overnachten Vlaardingen (NL)

We doen een paar boodschappen en rijden daarna om 11.30 uur richting Almere. Het is mooi zonnig weer nu. Een uur later parkeren we bij Arjen en Maaike voor de deur. We feliciteren Arjen met zijn 51e verjaardag en hebben daarna koffie met gebak. Na het avondeten vieren we zijn verjaardag met familie en vrienden.

zondag 3 maart 2019

Almere

Vandaag is Arjen echt jarig. We blijven nog een dag. Het regent en waait, dus blijven we binnen. ’s Avonds wacht ons een verrassing. We gaan met zijn allen eten in een tapas restaurant om te vieren dat Ineke de laatste chemokuur achter de rug heeft.

Uit eten

Fred, Annemarie, Eileen, Jeroen en Jessye zijn behalve Arjen, Maaike, Jara en Gwen ook van de partij. Heel gezellig met zijn 11-en. Sophie ontbreekt omdat ze in Zuid Amerika is.

maandag 4 maart 2019

Almere – Amstelveen – Aalsmeer: 49 km

Voor we naar Amstelveen rijden tanken we nog even vol. Om 11.25 uur staan we bij Ineke’s moeder voor de deur. Heel gezellig koffie gedronken: broer en schoonzus Gerard en Eve zijn er ook. We vertrekken om 13.00 uur en doen eerst boodschappen bij AH voor thuis in Deuxnouds; we lunchen er meteen op de parking.

overnachten Aalsmeer

Daarna rijden we naar Nico’s broer Karel in Aalsmeer. Dat is ook weer een gezellige boel want zijn andere broer en de schoonzussen zijn er ook. Allemaal blij dat ze ons weer zien. We blijven overnachten op de parkeerplaats bij hen voor de deur.

dinsdag 5 maart 2019

Aalsmeer – Tongerlo: 200 km

Na ontbijt, een paar boodschappen en koffie vertrekken we hier ook weer. We rijden via Uithoorn, Wilnis en Woerden door de Lopiker waard. Het spettert af en toe. In Schoonhoven vaart de pont ook weer net weg. Daarna rijden we door de Alblasser Waard langs de groene weilanden, de Nederlandse poldersloten en de geknotte wilgenbomen.

Rivier de Waal (NL)

We lunchen op een klein parkeerplekje vlak langs de Waal en daarna steken we met de pont over naar Brakel. Eerst richting ‘s Hertogenbosch en daarna langs de Zuid Willemsvaart. Om 16.00 uur stoppen we op de CP van Tongerlo bij café de Kieper aan de Zuid Willemsvaart. We drinken thee een daarna een glas port en rusten een beetje uit van al die bezoeken aan familie en vrienden.

overnachten Tongerlo (B)

 

woensdag 6 maart 2019

Tongerlo – Redu: 157 km

Rustig geslapen; geen carnavalsactiviteiten in het café. We willen nog even een stukje lopen voor we vertrekken, maar het begint weer te regenen. Dat gaat dus niet door. We rijden om 10.30 uur weg uit Tongerlo en stoppen een half uur later bij Opglabeek om koffie te drinken. Het spettert nog steeds. In Genk zien we nog een mijnschacht staan. Om 12.00 uur rijden we door Tongeren en zien dat het 13°C is. In St. George sur Meuse komen we langs een Action winkel en we stoppen even om te zien wat er allemaal te koop is. We kopen verf en doeken om te schilderen, een matje voor in de camper, 2 lampjes voor in de tuin, gasaanstekers, breinaalden, printerpapier, lijm, ovenwanten, zaagblaadjes en klemmetjes. En zijn dan nog geen € 50,= armer. Ik loop daarna de Intermarché in voor melk, maar ze hebben alleen houdbare (brrrr.). We lunchen maar weer op de parkeerplaats. Daarna steken we bij Amay de Maas over.

overnachten Redu (B)

Om 15.30 uur zijn we in Redu op een grote parking zonder voorzieningen. Helaas regent het nu echt. We drinken thee en daarna een aperitief. Om 18.00 uur is het heel even droog en precies dan is de gasfles leeg. Nico kan dus naar buiten om de nieuwe gasfles aan te sluiten zonder nat te worden. Het is u 20.45 uur en het regent volop.

donderdag 7 maart 2019

Redu – Deuxnouds aux Bois: 176 km

Regen en wind vannacht. Nu maartse buien. Na het ontbijt lopen we het boekendorp Redu in. Ziet er leuk uit en we worden bijzonder vriendelijk te woord gestaan bij de toeristeninformatie. Er is een nieuw museum: “kunst anders beleven”. We hebben helaas geen tijd genoeg om het te bezoeken. Je moet er ± 2 uur voor uittrekken. Terug in de camper (klein beetje nat geregend) drinken we koffie en dan vertrekken we voor het laatste stuk naar huis. We rijden door de bossen van de Belgische Ardennen langs de snel stromende Lesse. Daarna in Frankrijk langs de Maas. Nog steeds maartse buien. Soms harde regen, dan weer een beetje zon.

onderweg Meuse (F)

We lunchen in Martincourt sur Meuse met uitzicht op de Maasvallei. Om 15.00 uur zijn we weer tuis, voldaan over deze eerste reis na onze ziekte periode.

Totaal aantal km. 1146

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>