zaterdag 24 augustus 2019 (1)

Om 10.30 uur vertrekken we uit een heel zonnig Deuxnouds aux Bois. De lucht is strakblauw. We besluiten deze keer langs de Maas naar het noorden te rijden. We stoppen in Samogneux voor koffie. Dit is het gebied waar in de 1ewereldoorlog ravages zijn aangericht.

Samogneux

We rijden verder door het dal van de Maas en langs het stukje Canal de l’Est, waar we veel vissers zien. In de oude grindgroeves richting Stenay zwemmen heel veel zwanen. Voor de lunch vinden we in Bievre (B) een flinke parking naast de muur van het kerkhof. Om 16.35 uur parkeren we in Someren bij een mooi natuurgebied. We drinken wat en lopen dan (gelukkig in de schaduw) naar het Keelven. Heel mooi omzoomd met bloeiende hei.

Het Keelven

We genieten op een bank van het uitzicht en rusten zo ook even uit. Op de terugweg maken we dankbaar gebruik van de aanwezig bankjes langs het pad. We lessen onze dorst in het café bij de parking en besluiten er ook iets te eten. Heel geslaagd.

Route: Deuxnouds aux Bois, Verdun, Stenay, Bouillon,  Beauraing, Andenne, Hasselt, Valkenswaard, Someren: 358 km.

 

zondag25 augustus 2019 (2)

Alweer mooi weer. Om 10.15 uur vertrekken we uit Someren. We rijden langs de Zuid-Willemsvaart, maar zien niet veel van het water door de grote rietkragen. Vanaf  ’s-Hertogenbosch nemen we de snelweg. Er is geen zucht wind. De windmolens draaien zo langzaam, dat het lijkt of ze stil staan. We rijden eerst naar Almere Buiten voor een paar boodschappen.

2 jaar

Vervolgens naar de verjaardag van onze achterkleinzoon (2 jaar alweer). Hij was super verrast, toen hij na zijn middagslaapje alle visite zag en cadeautjes kreeg. Om 17.00 uur reden we naar de Kathedralenplaats in Almere om eten te maken. Daarna had Nico een afspraak met pedicure Woutje en vervolgens reden we naar Lelystad. We staan op de parking aan de Houtribslag.

Route: Someren, Helmond, Veghel, ’s-Hertogenbosch, Utrecht, Hilversum, Almere, Lelystad: 217 km.

 

maandag 26 augustus 2019 (3)

Prachtig weer. Voor we vertrekken drinken we koffie op het strand. We hoeven alleen de trap op te klimmen om over de dijk te gaan. Heerlijk.

Lelystad

Om 11.30 uur rijden we door de Flevopolder en de Noordoostpolder naar Friesland. Om 14.30 uur zijn we in Heerenveen, waar we de camper laten wassen. Dat was echt nodig na twee maanden Scandinavië. We rijden daarna eerst naar Grou, maar daar is het zo druk dat we gauw verder gaan. Om 16.10 uur staan we in Earnewoude op de camperplaats.

zonsondergang

We lopen naar het kantoor van de havenmeester om te betalen (staat een automaat) en kopen een ijsje op de terugweg. De rest van de middag zitten we lekker buiten. We maken de barbecue aan en blijven buiten tot het donker wordt. De zon gaat als een grote rode ballon onder.

Route: Lelystad, Dronten, Kampen, Ens, Marknesse, Heerenveen, Grou, Earnewoude: 144 km.

 

dinsdag 27 augustus 2019 (4)

Heel mooi weer. We ontbijten buiten. Er vliegen enorm veel ganzen over. Na de koffie ruimen we op en om 11.35 uur vertrekken we. In een weiland zien we veel ooievaars. Na een kwartier parkeren we op de camperplaats in Burgum. Mooie plek direct aan het Prinses Margrietkanaal. We blijven de hele dag buiten en het enige dat we doen is onze stoelen verplaatsen in de schaduw. Het is veel te heet om ook maar iets te ondernemen (34°C).

Route: Earnewoude, Burgum: 10 km.

 

woensdag 28 augustus 2019 (5)

En alweer warm en zonnig. We blijven vandaag nog hier. Een heel rustige dag. Lekker buiten lezen, koffie drinken, en vanavond barbecue op de picknickbank aan het kanaal.

Barbecue

 

donderdag 29 augustus 2019 (6)

Half bewolkt en wind. Vannacht heeft het even geregend. We regelen de waterzaken en vertrekken om 10.45 uur. We zoeken eerst een supermarkt. Daar doen we boodschappen en drinken we koffie. Om 11.30 uur rijden we naar het noorden. Het spettert af en toe. Door het Friese land langs sloten en weiden.

Kite surf strand

Om 12.15 uur staan we bij Kitesurf locatie “Hoek van de Bant” in de gemeente Anjum. Na de lunch wandelen we drie kwartier door het rietland en langs het water van het Lauwersmeer. We hebben een leuk gesprek met een Duitser, die een opblaasbare catamaran te water laat. De rest van de middag lezen en schilderen. De temperatuur is aardig gezakt.

Route: Burgum, Dokkum, Hoek van de Bant: 41 km

 

vrijdag 30 augustus 2019 (7)

Mooi weer, maar wel wind. Vannacht hebben we voor het eerst weer onder het dekbed geslapen. Tijdens het ontbijt vliegt er een enorme koppel ganzen over. Ik heb er maar een paar op de foto; ze vlogen te snel. We vertrekken om 10.20 uur en rijden langs de westkant van Friesland naar het zuiden.

Oostvaardersdijk

We zien heel veel (gezaaide) wilde bloemen langs de velden. Op een bord zie ik staan, dat het is voor het bevorderen van de biodiversiteit. Bij Tjerkwerd nog een keer een open brug en bij Wyckel een weiland vol zwanen (minstens 40). Om 15.05 uur parkeren we weer in Lelystad onder aan de dijk na een mislukte poging om een plek uit “vrijcampertips” te vinden.

Route: Hoe van de Bant, Holwerd, Stiens, St. Annaparochie, Franeker, Bolsward, Lemmer, Lelystad: 217 km.

 

zaterdag 31 augustus 2019 (8)

Mooi weer, maar vannacht was het erg vochtig. We vertrekken om 10.10 uur en rijden over de Oostvaardersdijk richting Almere. Prachtige vergezichten. We zien behalve zeilschepen ook aalscholvers, eenden, zwanen, meeuwen, futen en waterhoentjes. We kopen bloemen en bellen om 10.55 uur aan bij Arjen en Maaike om de verjaardagen van Gwen en Maaike te vieren met een high-tea vanmiddag.

High Tea

We drinken koffie en stappen onder een verfrissende douche. We brengen de middag met erg veel lekkers door in de tuin. Heel gezellig. Om 17.30 uur zijn alle gasten vertrokken. We helpen even opruimen en vertrekken ook. We eten erg lekker bij “Het Gouden Huis” en rijden daarna terug naar de camperplaats in Lelystad. Om 21.00 uur een onweersbui, maar het is nog steeds warm.

Route: Lelystad, Almere, Lelystad: 71 km

 

zondag 1 september 2019 (9)

We rijden om 9.15 uur weg met bewolkt weer. We drinken koffie bij Ineke’s moeder en doen daarna boodschappen voor thuis.

Amstelveen

Na de lunch besluiten we naar Ineke’s zus in Nijmegen te rijden. Dat wordt erg op prijs gesteld. We vertrekken er weer om 16.45 uur en om 17.10 uur staan we op een leuke plek bij Cuyck aan het water. We gaan even lopen langs het water en door een stuk natuurgebied. We komen langs een wei, waar alleen maar stieren in staan. Een hele grote en verder verschillende maten maar allemaal met grote horens. In totaal hebben we vandaag 2,9 km gelopen. Dat is tegenwoordig ongeveer ons maximum.

Route: Lelystad, Amstelveen, Utrecht, Nijmegen, Cuyck: 211 km.

 

maandag 2 september 2019 (10)

Cuyck

Bewolkt, maar aangenaam weer. We vertrekken om 9.50 uur voor het laatste stuk naar huis. We rijden tot net voorbij Luik over de snelweg en vervolgen daarna de route over B-wegen door België. Tussen Constatine en Spincourt (in Frankrijk dus) is de weg afgesloten. We volgen in eerste instantie de omleiding, maar in Gremily laten we de GPS het overnemen en rijden we prachtig door de bossen ten noorden en oosten van Verdun naar huis. Daar parkeren we om 16.30 uur. We hebben weer genoten.

Deuxnouds aux Bois

Route: Cucyk, Venray, Roermond, Maastricht, Luik, Tillf, Marche en Famenne, St. Hubert, Neufchâteau, Longuyon, Azannes et Soumazannes, Eix, Dommartin la Montagne, Deuxnouds aux Bois: 397 km.

 

In totaal in 10 dagen: 1.666 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *