25-12-2021            Deuxnouds aux Bois – Ohé en Laak                                     313 km

26-12-2021            Ohé en Laak – Almere                                                            221 km

28-12-2021            Almere – Aalsmeer – Mijdrecht                                             62 km

29-12-2021            Mijdrecht – Vencimont (B)                                                     321 km

3-1-2022            Vencimont – Deuxnouds aux Bois                                             178 km

_________

totaal                                      1087 km

eindejaarsfeesten

zaterdag 25 december 2021

Om 11.05 uur vertrekken we met motregen en een beetje mist. Bij Champlon zien we kraanvogels in een weiland grazen. Veertig minuten later is het droog en komt zelfs de zon nog even te voorschijn.  Helaas worden we tussen Longuyon en Tellancourt geflitst.

Omdat in de Meuse de 80 km bijna overal weer is verhoogd naar 90 km/uur hadden we niet in de gaten dat in het volgende departement het nog steeds 80 km is.  We tanken in Rodange en stoppen daarna voor de lunch in Messancy. Het is heel rustig op de weg. Om 14.30 uur rijden we weer in de mist. Een kwartier later houden we koffie./thee pauze in Sprimont en om 16.15 uur zijn we in Ohé en Laak.  We halen het van te voren bestelde Kerstdiner op en parkeren op de jachthaven.

jachthaven

De beheerder had ons kenteken ingevoerd, zodat de boom voor ons open ging. Erg leuke plek. Het eten was meer dan heerlijk,  maar veel te veel. Morgen kunnen we er nog van ontbijten en tussen de middag warm eten.

 

 

 

zondag 26 december 2021

Heel rustig, beetje grijs weer. We vertrekken na de koffie van ons leuke plekje bij de jachthaven. Het is vandaag aanmerkelijk drukker op de weg. We lunchen op P Lingenhorst en rijden naar Amstelveen om Ineke’s moeder op te halen. We gaan met zijn allen (onze dochter en schoonzoon zijn er ook) gezellig eten bij onze zoon en schoondochter. Het was bijzonder leuk en heel erg lekker.

diner bij Arjen

We slapen in de camper bij Arjen op de oprit.

maandag 27 december 2021

Een leuke dag bij Arjen en Maaike. We spelen spelletjes met Jara en Gwen en hebben alweer heerlijk gegeten. Nog een nacht op de oprit.

diner bij Arjen

dinsdag 28 december 2021

Na het ontbijt doen we boodschappen om mee te nemen naar huis en vervolgens rijden we naar Aalsmeer. We stoppen even om koffie te drinken bij P de Hackelaar. Karel en Jannie ontvangen ons met koffie en daarna een lekkere lunch. Om 13.30 uur zijn Huub, Krien en Thea er ook. We kletsen heel wat af met zijn allen. We zien elkaar niet echt vaak, dus we hebben heel wat te vertellen als dat wel het geval is.

diner bij Karel

Broer Huub en de schoonzussen vertrekken om 17.30 uur en wij blijven gezellig eten. Om 20.45 uur parkeren we op de CP in  Mijdrecht.

CP Mijdrecht

woensdag 29 december 2021

We vertrekken om 10.00 uur uit Mijdrecht, na een leuk gesprek met een Portugees, die hier werkt en in zijn camper woont. Na de koffiepauze wordt het weer steeds slechter. We hebben de hele weg regen.

huis in Vencimint

Tegen vieren zijn we in Vencimont, waar we warm worden ontvangen door Fred, Annemarie, Sandra, Coos, George, Maddy en Wim. Het is heel gezellig. We eten door Wim gemaakte zuurkool. We slapen in het huis, de camper staat even geparkeerd.

donderdag 30 december 2021

We staan op tijd op. Na de koffie met door Maddy gebakken Christmas cake stappen we in de auto van Coos en Sandra en rijden we met Fred, Annemarie en Wim naar  Bouillon, Jammer dat het regent.

kasteel Bouillon

Het kasteel van Godfried van Bouillon is enorm groot en heel erg de moeite waard. We lopen er 2 km door veel gangen en over heel veel trappen. Prachtig. Na het kasteel lunchen we in een bakkerij/lunchroom en daarna gaan we naar de Archeoscoop, waar we een heel interessante geschiedenisles volgen over de kruistochten. Een erg leuke dag. “Thuis” weer lekker wat drinken en we eten door Coos en Sandra gemaakte bami goreng.

lunch

vrijdag 31 december 2021

Ik slaap uit. De vermoeidheid van gisteren moet er even uit. Ontbijt, koffie met Christmas cake en er worden voorbereidingen getroffen om oliebollen en appelflappen te bakken. We proeven de eerste warme oliebollen.  Zo vind ik ze het lekkerst.

oliebollen

Daarna nog een boterham en dan gaan Nico en ik even naar buiten. De anderen volgen voor een langere wandeling. Het is vandaag prachtig weer. Een heel gezellige middag verder.  We eten soep en stokbrood met verschillende soorten kaas. Later op de avond spelen we onder veel hilariteit het 30-seconden spel terwijl we oliebollen en appelflappen soldaat maken. Om middernacht wensen we elkaar “Gelukkig Nieuwjaar” en proosten er op.

Proost

zaterdag 1 januari 2022

Rustig, droog weer. Ontbijt, koffie, nieuwjaarsconcert. Daarna gaan de anderen wandelen. Wij lunchen eerst en gaan daarna ook even naar buiten.

beek

Helaas krijg ik opeens een heel pijnlijke knie. Op de een of andere manier de meniscus “verdraaid”. Dus na 20 minuten zijn we weer terug. We eten vanavond bij de pizzeria gekochte pizza’s.

Pizza;s

zondag 2 januari 2022

Droog weer en absoluut niet koud. Na de koffie zwaaien we Sandra en Coos uit, die vandaag naar huis gaan, omdat Coos weer moet werken.

Dag Coos en Sandre

De rest van de familie gaat wandelen. Wij lunchen eerst met de resten van onze pizza van gisteravond. Daarna lopen we door het dorp naar de oude watermolen. Leuk om te zien hoe het was. Het rad draait nog.

watermolen

We lopen weer terug en hebben zo 1,2 km gelopen. Mijn knie Is weer normaal. Als diner vandaag door ons geroerbakte witte kool met aardappelen uit de oven.

Watermolen

maandag 3 januari 2022

Na het ontbijt verdelen we de overgebleven etenswaren. We dragen onze spullen naar de camper en vertrekken om 9.35 uur uit Vencimont.  Om half elf stoppen we voor koffie. In  Stenay doen we nog een paar boodschappen. Voor de lunch gebruiken we de parkeerplaats in Samogneux en we rijden verder langs het Canal de l’Est.

Canall de l’Est

Om 14.00 uur zijn we weer thuis. We halen de spullen uit de camper en genieten na van een leuke reis.

 

 

Eén antwoord op “2021/2022 Nederland en België 25.12.21 t/m 3.1.22”

  1. Wat een leuk verslag weer , Ineke , en fijn dat jullie weer zo heerlijk van de feestdagen hebben kunnen genieten . Groetjes van ons .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *