2021 Eerst Nederland en daarna Frankrijk rond (deel 2)

vrijdag 25 juni 2021 (1)

Om 11.00 uur vertrekken we met zonnig weer richting Nederland. Het is niet druk op de weg. We rijden binnendoor vandaag. Om 12.05 uur rijden we België binnen. Er staan overal enorm veel klaprozen en varens. De bossen en de weilanden zijn vooral heel groen. We lunchen op een mooie parkeerplaats in Neufchateau. Bij de naastgelegen Lidl haal ik brood voor morgen.

Lommel

Om 16.45 uur parkeren we in Lommel (B) aan het Maas Schelde kanaal. Een leuke plek. We drinken wat en daarna wandelen we bijna een half uur langs het kanaal (1,2 km). Tijdens het eten regent het even.

Lommel

Route: Deuxnouds aux Bois, Fresnes en Woevre, Etain, Longuyon, Virton, Neufchateau, St. Hubert, Marche en Famenne, Amay, Tongeren, Hasselt, Lommel: 312 km

zaterdag 26 juni 2021 (2)

We vertrekken om 10.10 uur met mooi zonnig weer uit Lommel. Tussen Lommel en Eersel rijden we over mooie Brabantse binnenwegen. Daarna nemen we de snelweg. Bij Ooiendonk stoppen we voor koffie.

Almere

Om 12.30 uur parkeren we bij Arjen en Maaike voor de deur. Heel fijn, dat we elkaar eindelijk weer zien.

Route: Lommel, Eersel Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Utrecht, Hilversum, Almere: 157 km

zondag 27 juni 2021 (3)

Gisteren en vanmorgen heeft Nico Arjen geholpen met het plaatsen van een afvaltank onder de camper van Arjen en Maaike. Na de lunch rijden we naar Ineke’s moeder in Amstelveen. Gerard, Everdien en Jill zijn er ook en later, als die weer vertrokken zijn, komen zus Marian en zwager Rob ook nog langs. Heel gezellig allemaal.

Mijdrecht

We vertrekken om 15.45 uur en doen eerst boodschappen voordat we maar de CP in Mijdrecht rijden. Daar draaien we om 16.50 uur de luifel uit. In de schaduw en met de wind is het goed uit te houden. We kunnen niet buiten eten; er dreigt regen. Om 20.15 uur regent het flink en er valt een klap onweer.

Route: Almere. Amstelveen.Mijdrecht: 53 km

maandag 28 juni 2021 (4)

Prachtig weer. We vertrekken om 9.45 uur. Eerst nog een paar boodschappen. De bermen staan vol bloemen. We rijden langs de Vinkeveense plassen. Tijdens de koffiepauze zien we een ooievaar in een weiland lopen. De zon is inmiddels verdwenen. Het regent zelfs even, maar als we België binnen rijden is het weer droog. We lunchen op de P bij Kruibeke en dan regent het weer een beetje.

Moen

Om 14.30 uur parkeren we op een plekje ui de VCT-app langs het kanaal in Moen. We hebben gezelschap van een stel meerkoeten met drie jongen. Na het eten loopt er ook opeens een fazantenhaan rond. Wat een prachtige kleuren heeft dat beest. Vanmiddag hebben we even op de picknickbank zitten lezen, maar het was te warm in de zon. Er varen af en toe binnenvaartschepen door het kanaal.

Moen

Route: Mijdrecht, Vinkeveen, Utrecht, Vianen, Gorinchem, Breda, Antwerpen, Gent, Deerlijk, Moen: 257 km

dinsdag 29 juni 2021 (5)

Een bewolkte dag en de temperatuur is behoorlijk gezakt. We rijden naar Roubaix en bezoeken het Musée de la Piscine. Een prachtig Art Deco gebouw, dat vroeger een zwembad was. Een heel mooie collectie ook. Dat was genieten. Daarna rijden we naar de kust. Het noorden van Frankrijk net ten zuiden van de Belgische grens is net zo vlak als Nederland en de meeste huizen zijn ook van bakstenen gebouwd. Om 15.45 uur zijn we bij camping Le Blanc Nez in Escalles aan de Côte d’Opale. We zetten de camper op de aangewezen plaats en drinken thee.

Cap Blanc-Nez

Daarna lopen we naar zee over een vlak pad. Het is hoog water en we kunnen daardoor het strand niet op. De zee komt tot aan de krijtrotsen, We zijn om 17.45 uur weer terug, lekker uitgewaaid en we hebben 2,5 km. gelopen. We besluiten in het naast de camping gelegen restaurant te gaan eten. Erg lekker.

Route: Moen, Roubaix, Armentieres, Hazebrouck, St. Omer, Escalles: 150 km

 woensdag 30 juni 2021 (6)

Het regent. We rijden naar de CP van Marck iets ten oosten van Calais. Het wordt een dag lezen en breien. Iets voor vijf uur is het even droog en lopen we naar de supermarkt. Daarna regent het weer voluit.

Route: Escalles, Marck: 22 km

 donderdag 1 juli 2021 (7)

De zon is terug. We tanken water en vertrekken om 10.10 uur. We rijden verkeerd en komen in de haven van Calais terecht. Een dame, die het verkeer er regelt, vraagt of we naar Engeland willen. Om 10.30 uur zijn we bij de opstelplaats van de “Dragon” . Vandaag een ritje er op maken is niet mogelijk, maar als we langs het strand lopen zullen we hem zeker tegen komen. Hij is juist bezig te keren helemaal aan het eind van de boulevard. Wat een gevaarte.

Dragon in Calais

Heel levensecht gemaakt. Het geheel weegt 7 ton. Hij spuwt stoom en vuur. We lopen zo 3,4 km. Terug bij de camper eerst koffie, dan naar de supermarkt en vervolgens richting het zuiden. We lunchen vlak bij het strand en wandelen een stuk langs zee. Daarna rijden we naar Cap Gris-Nez, waar we weer bijna 2 km wandelen. Mooi uitzicht, maar het is te heiig om Engeland te zien. We zoeken een plek voor de nacht en viinden een officiële plaats in Equihem Plage. We zijn er om 16.30 uur en brengen de rest van de middag buiten door.

Cap Griz-Nez

Lunchpauze bij Sangatte

Route: Marck, Calais, Cap Gris-Nez, Equihem Plage: 73 km

 

 vrijdag 2 juli 2021 (8)

Mist vanmorgen. We vertrekken om 10.45 uur. We zijn om 12.45 uur in Le Crotoy. Het is er erg druk. Op de CP staan minstens 100 campers zij aan zij. Daar gaan we dus niet tussen staan. We rijden verder en lunchen onderweg. Om 14.00 uur zijn we in Le Hourdel aan de Baai van de Somme. Daar is wel een gratis parkeerplek voor campers.

Le Hourdel

We wandelen bijna een uur over het kustpad (1,3 km). Een heel breed strand met veel zandbanken. Het is laag water. We zien helaas geen zeehonden. Op het strand staat/hangt nog een bunker uit de 2e wereld oorlog. De uitzichten zijn hier schitterend. We wilden later in de middag nog de andere kant op wandelen, maar het is zo warm, dat we er van af zien.

Route: Equihem Plage, Montreuil, Le Crotoy, Le Hourdel: 94 km

zaterdag 3 juli 2021 (9)

Het regent vandaag. Om 10.50 uur gaan we toch lopen naar Le Hourdel. We zien de vuurtoren en veel boten in het kanaal bijna op het droge. De andere kant op zien we de baai van de Somme. Enorme zandvlaktes met water ertussen. Heel erg mooi.

Le Hourdel

We drinken koffie in een gezellig café. Daarna lopen we een eind langs het water. Er staan heel veel bloemen overal. We besluiten om 12.00 uur te gaan eten in “La Pointe du Hourdel”. We hadden geen puf om vanavond weer naar Le Hourdel te lopen. Dat is te veel op een dag. We eten dus net als de Fransen ’s middags warm. Het is heerlijk. Om 13.30 uur zijn we terug bij de camper en rusten we wat uit terwijl we lezen en breien. We zoeken ook een overnachtingsplek op voor morgen op de terugweg. Het regent af en toen nu.

zondag 4 juli 2021 (10)

Het heeft de hele nacht gegoten. We bakken afbakbrood in de Omnia oven en dat lukt heel goed.

Het oventje werkt prima

We vertrekken om 10.15 uur met droog weer uit Le Hourdel. Onderweg doen we boodschappen, tanken diesel, drinken koffie en lunchen. Het landschap is vooral agrarisch, hoewel het later heuvelachtig wordt. Af en toe regent het even. Om 14.35 uur parkeren we in Vic sur Aisne langs de rivier. Even later vinden we een iets mooier plekje iets verder naar achteren en op gras. We blijven binnen, want de buien vallen er steeds los uit. We hebben twee zwanen als buren.

Vic sur Aisne

Route: Le Hourdel, Abbeville, Amiens, Noyon, Vic sur Aisne: 167 km

maandag 5 juli 2021 (11)

Alweer regen vannacht. Nu wel droog, maar heel erg grijs. We vertrekken om 10.30 uur. Na een kwartier regent het al weer. Er zijn veel vrachtwagens op de weg vandaag. We rijden door Reims en langs een paar beroemde champagne huizen. Het weer blijft van slag. Heel veel buien steeds.

graanvelden

Na de lunch rijden we over rechte wegen langs enorme korenvelden in de buurt van Chalons en Champagne. Als we de Meuse in rijden is alles meteen veel groener. In Chauvoncourt laten we een nieuwe gloeilamp in de koplamp zetten. Daarna verder naar huis. We parkeren om 15.30 uur weer op de oprit.

Route: Vic sur Aisne, Soissons, Reims, Laheycourt, Rupt dvt. St. Mihiel, Chauvoncourt, St. Mihiel, Deuxnouds aux Bois: 228 km

De route van Frankrijk rond deel 2

Category: camperreis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Addy Vervaart schreef:

    Ik sal graag u toer willen meemaken. Bedankt Ineke en stuurt maar u toer deur middel van myn e-pos. Addy.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>