vrijdag 9 december 2022 (1)

We vertrekken om 10.20 u. Het heeft vannacht flink gevroren, maar daar hebben we op de weg geen last van. Jammer dat het mistig is, maar daardoor hebben we wel mooie wit aangevroren bomen en struiken. Gelukkig komt de zon alweer door als we bij Etain zijn. We stoppen voor koffie op de Aire d’Amel

Aire d’Amel

en voor de lunch op de Aire de Remichampagne. In de Ardennen heeft het een beetje gesneeuwd. Net genoeg voor witte bermen en bomen. Heel mooi. Voorbij Baraque de Fraiture helaas weer mist. En dan belt een van Ineke’s broers met een heel nare boodschap: haar broer Leo is overleden. De rest van de middag vervolgen we onze weg in stilte.

Zaltbommel

We parkeren om 16.15 uur in Zaltbommel op een parking aan de Lek. We besluiten ons programma maar gewoon voort te zetten. Er verandert niets als we dat niet doen.  We lopen Zaltbommel in. Het ziet er erg gezellig uit en we eten wat in ’t Stadscafé.

Deuxnouds aux Bois – Zaltbommel: 399 km

 

 

 

zaterdag 10 december 2022 (2)

Om 9.50 u. Zijn we klaar om te vertrekken. Het is weer mistig. Om 10.30 uur zijn we in Vianen bij het v.d. Valk hotel, waar we hebben afgesproken met oud-collega’s van Nico voor een reünie. Dat was ook het doel van dit reisje. Het was bijzonder geslaagd.

Reunie

Erg leuk om elkaar na ± 30 jaar weer te zien. En iedereen was zeer medelevend met ons verlies. Na afloop rijden we naar CP De Ponthoeve in Vianen. Klein plekje waar 4 campers kunnen staan zonder voorzieningen en waar tegenwoordig voor betaald moet worden via Aan.uit.net.  Er is totaal niets veranderd aan de kleine parking, die voorheen gratis was.

Vianen

Zaltbommel – Vianen: 33 km

 zondag 11 december 2022 (3)

De mist is nu gelukkig weg. We vertrekken om 13.20 uur uit Vianen en zijn om 14.40 uur in Olst om een Kerststukje te kopen voor Arjen en Maaike.

onderweg naar Boskamp

Om 15.00 uur zijn we in Boskamp en hebben een heel gezellige middag en avond met kinderen en kleinkinderen. Ik gebruik hun internet om een toespraakje uit te werken voor de begrafenis van Leo.

Vianen – Boskamp: 111 km

 maandag 12 december 2022 (4)

Het heeft vannacht gevroren, maar het is zonnig als we vertrekken. Onze gasvoorraad is wat minder dan we zouden willen, omdat we nu langer onderweg zullen zijn. Arjen probeert een van zijn flessen aan te sluiten, maar dat lukt niet. We rijden prachtig door het bos naar Klarenbeek, waar we onze gasflessen kunnen laten vullen.

Haarle

Koffiepauze op P. Boermark. In Rijssen doen we eerst boodschappen en lunchen er. Daarna rijden we naar het Wolhuis, omdat ik wol moet bijkopen voor de trui die ik brei. Vervolgens rijden we naar Haarle, waar een mooie CP is. We staan er helemaal alleen.

Boskamp – Haarle: 106 km

 dinsdag 13 december 2022 (5)

Het heeft heel hard gevroren vannacht. Alles is wit. Schitterend om te zien.

Haarle

We hebben geen water meer. Eigenlijk zouden we nu al weer thuis zijn, maar we blijven nog in Nederland tot na de begrafenis. Alle kranen zijn hier afgesloten. We vertrekken om 12.00 u. De zon schijnt.  Het is prachtig met alle aangevroren bomen en bevroren sloten. Om 13.30 uur zijn we in Weesp op CP Vecht en Weide.

Haarle

We lunchen en later in de middag vullen we water en legen de WC. Om 16.30 u. Begint het al donker te worden. Er staat een leuk verlichte kerstboom vlak bij onze camper.

Weesp
Weesp

Haarle – Weesp: 120 kmwoensdag 14 december 2022 (6)

We vertrekken om 10.10 u. en rijden naar Ineke’s moeder in Amstelveen. Heel lief, de twee dochters van Leo zijn er samen met de partner van een van hen. Ook Ineke’s zus Marian en zwager Rob zijn er. Ze wordt dus niet alleen gelaten. Het doet goed elkaar te zien en te spreken. Na de koffie rijden we naar AH voor boodschappen. We lunchen en rijden terug naar de CP in Weesp.

Weesp – Amstelveen – Weesp: 51 km

donderdag 15 december 2022 (7)

Het heeft weer gevroren, maar als we om 10.30 uur vertrekken, schijnt de zon. Om 11.10 uur staan we bij Nico’s broer Karel in de straat. We drinken koffie, daarna gaan Jannie en Ineke boodschappen doen en Karel en Nico een eind wandelen.

Nico Karel Jannie

We lunchen en er komt geen eind aan het gezellig geklets. Na het avondeten spelen we nog een paar spelletjes Scrabble en dan om 22.00 uur terug naar de camper om te slapen.

Weesp – Aalsmeer: 35 km

 

 

 

vrijdag 16 december 2022 (8)

Het is -2°C, maar de zon schijnt. We vertrekken op tijd, omdat het glad kan zijn en druk op de weg. We rijden langs de Vinkeveense plassen en bevroren weilanden en poldersloten. Op P de Lucht kopen we een broodje en koffie voor de lunch.

Ter herinnering

Dan rijden we naar Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaik. We zijn bij de fijne, lieve, droevige afscheidsceremonie voor broer Leo en brengen hem naar zijn laatste rustplaats midden in de natuur.

Natuurbegraafplaats Maashorst

Koffie en bijpraten met iedereen en daarna rijden we naar de camperplaats bij restaurant de Ark in Maarheeze. Ook daar veel medeleven. Heel fijn.

 

Maarheeze

 

 

 

 

 

 

Aalsmeer – Schaik – Maarheeze: 188 km

 

 

 

 

 

 

zaterdag 17 december 2022 (9)

We vertrekken om 10.15 uur, uitgezwaaid door een van de eigenaren van het restaurant. We doen boodschappen voor thuis bij de Jumbo in Maarheeze. Onderweg nog even diesel tanken, koffie drinken en weer verder langs de Zuid-Willemsvaart. Het is koud en wat mistig.

abdijhoeve)

Om 12.55 u. Zijn we in Houthalen en parkeren bij de Abdijhoeve. We lunchen en gaan dan even wandelen. Met muts en handschoenen is het goed buiten. We drinken daarna warme chocolademelk bij de abdijhoeve en verplaatsen de camper naar de parking aan de andere kant, waar zelfs een bordje P Campers staat.

Houthalen

Maarheeze – Houthalen: 51 km

zondag 18 december 2022 (10)

Het heeft vannacht hard gevroren. Vanmorgen bij het opstaan -9°C. Wij hadden het niet koud, maar de accu’s wel. We kunnen met moeite de auto starten. Daarna is het leed gauw geleden. Airco aan en binnen no time een schone voorruit. We vertrekken om 10.10 uur.

Houthalen

Bij Kortessem steekt een fazantenhaan vlak voor ons de weg over. We kunnen hem gelukkig net ontwijken. In Rutten stoppen we voor koffie. Daarna weer verder tot de lunch op een P bij St. Hubert.

Saint-Hubert
Bijna thuis

De rest van de middag over gelukkig schone binnenwegen richting huis. Het is overal schitterend mooi door de aangevroren bomen en struiken. Om 15.45 u. parkeren we weer thuis voor de deur, na een reis die compleet anders was dan gepland.

Houthalen – Deuxnouds aux Bois: 286 km

 Totaal deze reis: 1380 km

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *