Restaurant Old Inn

vrijdag 3 maart 2023 (1)

Omdat Ineke een maand vrijaf heeft gekregen van de chemo zijn we van middag vertrokken richting Nederland. Het was bijna de hele middag prachtig zonnig winterweer. In de Ardennen nog wat wit bevroren bomen. Net tussen licht en donker parkeerden we op de camperplaats van The Old Inn in Ottersum. We hebben er meer dan heerlijk gegeten om de vakantie goed te beginnen.  We zijn deze keer ook een beetje transportbedrijf. We hebben een fiets mee voor Annemarie. Die moest eerst van het bed af naar buiten, anders kunnen we straks niet slapen. Morgenochtend weer er in tillen.

zaterdag 4 maart 2023 (2)

Van Ottersum naar Laren, waar we de fiets hebben afgeleverd. Daarna naar Boskamp om de 55e verjaardag van Arjen te vieren en hun housewarming party. Heel gezellig en heel druk.

Emma en Fien
wandelen Arjen Gwen Nico Maaike

zondag 5 maart 2023 (3)

Nog een dag in Boskamp. We beginnen met een gezellig ontbijt samen met Rein en Janny (vrienden die ook in hun camper hebben overnacht) en natuurlijk de kinderen en kleindochters. Na de lunch gaan we even fijn naar buiten. De ezels en het paard, die in de wei achter het huis staan, worden uitgebreid geaaid. Weer thuis proberen Arjen en Nico uit te vinden waarom de waterpomp in onze camper niet werkt. Na veel gezoek blijkt de slang los te zijn. Intussen repareert Arjen ook het muggenhor nog. Erg fijn, dat alles weer oké is. Daarna kijken we de Formule 1 race en dan is het alweer bijna etenstijd.

maandag 6 maart 2023 (4)

We vertrekken om 9.50 uur uit Boskamp. We doen boodschappen in Olst en daarna nog wat bij de gamma in Raalte. We lunchen op P Paardeweide langs de A-32 en laten vervolgens in Heerenveen de camper wassen. Daarna verder door het Friese land. We zien enorm veel reigers, ganzen en zwanen in de weilanden.

Overnachten bij het gemaal

Om 14.45 uur parkeren we bij gemaal De Heining, waar we blijven overnachten. We lopen de trap op langs het gemaal en hebben een schitterend uitzicht op de wadden. Het is alleen heel erg koud buiten. Gauw weer naar binnen dus.

dinsdag 7 maart 2023 (4)

We rijden naar de veerhaven in Holwerd en mogen om 9.30 uur aan boord om naar Ameland te varen. Vanmorgen nog hagelbuien, maar nu schijnt de zon. Om 10.20 uur rijden we van de veerboot af en zetten koers richting camping de Kiekduun in Buren. Om 10.45 uur zijn we geïnstalleerd. We drinken koffie en lopen dan een rondje camping.  Het water buiten is nog afgesloten, maar de douches en toiletten zijn open en daar kunnen we ook water pakken.

Sneeuw!

We hebben afwisselend, beetje zon en hagel- en sneeuw buien.  Er scharrelt een fazant en een stuk of 4 konijnen op het kampeerveld.  We gebruiken de rest van de middag om uit de zoeken wat we allemaal kunne zien/doen op Ameland.

woensdag 8 maart 2023 (5)

We worden wakker in een witte wereld. Het heeft vannacht gehageld/gesneeuwd. Eerst alle huishoudelijke klussen (water, wc etc.). Daarna rijden we naar de supermarkt hier vlakbij. We verbazen ons over de prijzen. Erg duur. Bij terugkomst op ons veld worden we verwelkomd door fazanten, konijnen, duiven en een scholekster. Om 14.30 uur trekken we onze jassen aan en gaan lopen naar het strand. Het weer is beter dan gisteren. De koude wind is weg.

Nico strand Buren
Landbouw- en Juttersmuseum (gebouw uit 1899)

Het strand is heel breed en er zijn enorm veel meeuwen en scholeksters in het water, We lopen eerst een eindje tegen de wind in en daarna met de wind in de rug weer terug. Om 15.45 uur zijn we weert terug en hebben 2,8 km gelopen. Het was heerlijk.

 donderdag 9 maart 2023 (6)

Een rustige ochtend. Mooi helder winterweer. Vanmiddag zijn we naar het centrum van Buren gelopen. We bezochten het Landbouw- en Juttersmuseum met de Amelander wolverwerking. De wolverwerking laat het hele gemechaniseerde proces zien van schapenwol tot bolletje wol. Op de bovenverdieping een tentoonstelling gewijd aan Johannes kardinaal de Jong (Amelander), die zich tijdens de 2e wereldoorlog (namens de katholieke kerk) fel uitsprak tegen de Duitse bezetter.

Wolverwerkings machine

Interessant niet erg groot museum. Op de terugweg was de koude wind weer terug, maar warme chocolademelk doet wonderen.

vrijdag 10 maart 2023 (7)

Natte sneeuw bij het opstaan. Na de koffie rijden we naar Hollum. We zien enorm veel ganzen in de weilanden. Eerst gaan we pannenkoeken eten bij restaurant “Onder de vuurtoren”.

Daarna lopen we naar de vuurtoren en blijkt hij gesloten te zijn., terwijl op de internet site staat dat hij open is. Het is heel erg koud buiten.

De vuurtoren van Ameland

Wind en natte sneeuw. We rijden terug en dan naar het reddingsmuseum. Ook dit is, in tegenstelling tot de info, gesloten. Verder dus en in Nes bij een schitterende Jumbo winkel wat boodschappen. Daarna terug naar de camping. Het sneeuwt alweer. Lekker bij de warme kachel.

zaterdag 11 maart 2023 (8)

De zon scheen vanmorgen prachtig boven de sneeuw van gisteren. Vanmiddag zijn we met de strandexpress naar het natuurgebied De Oerd gereden, waar we in de duinen een schitterend uitzicht hadden op de duinen, de kwelders en de Waddenzee.

De strandexpress

En veel uitleg over o.a. de zee en Ameland door Piet onze tractor chauffeur. Daarna naar het meest oostelijke punt van het eiland, het Hon. Terwijl we een foto maken zakken onze voeten weg in het natte zand. We lopen een eind verder over het harde zand en genieten. Het is vandaag prachtig zonnig met wel wind natuurlijk. We hebben genoten van strand, duinen, zon uitzicht,  meeuwen, scholekster, strandplevieren. Vanavond hebben we heerlijk gegeten bij restaurant StrAnders, hier vlak naast de camping.

Het Oerd

 

Het Hon (meest oostelijke punt van Ameland

 

zondag 12 maart 2023 (9)

Er is vannacht alweer sneeuw gevallen. We hebben weer iets leuks gedaan vandaag. We zijn naar de haven van Nes gereden en zijn daar net het schip “De Zeehond” uitgevaren naar Robbeneiland.

Varen naar de zeehonden

De wind was vanmorgen weer erg koud en het motregende. Gezellig koffie aan boord. De zeehonden van heel dichtbij gezien. We kregen een leuke uitleg van de eigenaresse van het schip. De zeehonden gaan op een ogenblik naar Schotland. Daar hebben wij er een aantal jaren geleden, inderdaad heel veel gezien.

Grijze zeehonden

 

 

 

 

 

 

 

maandag 13 maart 2023 (10)

Even te voet naar de supermarkt. Het was met de storm een hele onderneming, maar we kwamen deze leukerds tegen. We zitten weer veilig in de camper, die af en toe wel behoorlijk schudt.

kippen

dinsdag 14 maart 2023 (11)

Gelukkig minder wind vandaag. We rijden naar de veerhaven van Nes en varen over naar Holwerd. Daarna over de afsluitdijk richting Den Helder. Rechts op de dijk heel veel reigers en links een windmolenpark.

Op de veerboot naar Texel

We lunchen in Den Oever op P “De zingende wielen”. Het gasvulstation in Den Helder kan niet alle soorten flessen vullen, als het wel kan duurt het twee dagen (ze besteden het uit).  Dat vergeten we dus maar.  We hebben nog gas genoeg omdat we op de campings stroom hebben en het elektrische kacheltje kunnen gebruiken. Dan naar de veerhaven, waar we met de ferry van 14.30 uur overvaren naar Texel.

Camping Loodsmansduin

Op camping Loodsmansduin worden we vriendelijk ontvangen en mogen we zelf een plekje uitzoeken. Een erg mooie camping in het duinlandschap. We drinken thee en bekijken hoe we deze week gaan besteden. We hebben er zin in.

woensdag 15 maart 2023 (12)

Prachtig weer de hele dag. Vanmiddag zijn we naar De Koog gereden. Vandaar met een huifkar naar De Slufter.

Naar de Slufter

Wat een geweldige tocht door het nationaal park Duinen van Texel. We zaten voor in de kar, precies achter de prachtige Belgische trekpaarden. Het was een meer dan schitterende tocht. Op het verste punt, met uitzicht op het gat in de duinenrij, kregen we koffie of chocolademelk. En halverwege de terugtocht nog door de huifkar koetsier gemaakte kruidenbitter “het pleziertje” genaamd. Heel lekker.

Proost

donderdag 16 maart 2023 (13)

Weer een welbestede dag. Vanmorgen regende het even, Na de koffie rijden we naar kaas boerderij Wezenspyk in Den Burg. We zien hoe de kaas (van koeien- of schapenmelk) wordt gemaakt. Daarna lopen we naar de schapenboet (oude Texelse schuur) waar het schapenmuseum in gevestigd is.

Tuunwal

We zien ook veel tuunwallen: afscheidingen tussen de percelen, gemaakt van plaggen, omdat er vroeger niet genoeg hout was om hekken te maken. Heel interessant allemaal. We lunchen in de camper op de parking. Daarna rijden we naar het maritiem- en juttersmuseum. Wat een enorme hoeveelheid spullen. Een interessante video over het “juttersleven”.  We gaan kijken binnen in een reddingscapsule, bekijken gestrande schepen en lopen door de expositieruimtes.

Reddingscapsule

Daarna drinken we koffie met jutterskoek. Om 17.00 uur zijn we weer “thuis” op de camping. Moe, maar voldaan.

vrijdag 17 maart 2023 (14)

Een rustige morgen. Af en toe een beetje regen.  Na de lunch eerst boodschappen in De Koog. Daarna aan we naar de vuurtoren bij De Cocksdorp op het noordelijkste punt van het eiland. Prachtig uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee en het schitterende strand.

Vuurtoren bij De Cocksdorp

Vervolgens rijden we richting Oudeschild. Onderweg zien we veel lammetjes en de molen bij Oost. Iets verder zien we een lepelaar in het water staan. In Oudeschild lopen we de hele haven langs en besluiten dan te eten bij eetcafé “De Kombuis”. Een aanslag op onze portemonnee, maar het was het waard. We zijn nog niet terug op de camping of het begint te regenen. Dat was weer een prima dag.

Haven van Oudeschild

zaterdag 18 maart 2023

Vanmorgen huishoudelijke klusjes.  De camper leek wel een zandbak. Vanmiddag zijn we naar Waalenburg gereden.  Een centrum van Natuurmonumenten. We hebben er een wandeling van ruim 3 km. gemaakt. Het was heel aangenaam weer.  We zagen veel ganzen, waterhoentjes, verschillende soorten eenden, leeuweriken, schapen, een geraamte van een vogel (geen idee welke vogel. Ook de boswachters wisten het niet).

De Walenburg

Op de terugweg een haas in het veld. We dronken nog warme chocolademelk toen we weer in het centrum waren en keken door de daar opgestelde verrekijkers. We zagen toen een wintertaling zwemmen. Nu we weer in de camper zitten moeten we toch even uitrusten. 3 km. is ongeveer onze limiet tegenwoordig.

zondag 19 maart 2023

We hadden besloten het vandaag rustig aan te doen. Dus uitgeslapen en op ons gemak ontbijt, afwas, koffie, lunch. En in de middag toch even naar buiten. Het is de hele dag mistig.

Rondje camping

We lopen een rondje over de mooie camping (ruim 1 km). We zagen bloeiend speenkruid. Het voorjaar is dus onderweg.

 

 

 

maandag 20 maart 2023

De hele dag motregen. Na de koffie rijden we naar Den Hoorn. Daar is in een aantal grote schuren een soort 2e hands winkel, waarvan de opbrengst voor het onderhoud van de kerk van Den Hoorn is. Een enorme hoeveelheid spullen. Leuk om er even door te lopen. Ik koop een paar blauwe gebaksbordjes (voor Annemarie) en het boek “Bartje” (ik bid niet voor bruune bonen).

kringloop

Daarna rijden we naar Den Burg (de grootste plaats op Texel).  Een heel leuk centrum met heel veel verschillende winkel(tje)s. Bij de wolwinkel wil ik Texelse wol kopen, maar ze heeft niet veel en het is heel erg duur. Dus koop ik  Merino wol voor een trui voor Nico (uitverkoop prijs).  Vervolgens naar de Jumbo voor alweer boodschappen.  En dan weer naar “huis” op camping Loodsmansduin. We zijn er om 13.35 uur en dus gaan we eerst lunchen.  Dan dit verslag schrijven en later op de middag lekker douchen. Morgen vertrekken we hier weer en dan staan we twee nachten vrij (dus geen douche).

dinsdag 21 maart 2023

We nemen afscheid van Texel en varen met de Texelstroom naar Den Helder.

Varen naar Den Helder

Via onze Vrijcampertips vinden we een mooie plek om te blijven vandaag aan het Noord Hollands Kanaal bij Schoorldam. In de middag wordt het even droog en gaan we naar buiten. We zien nog een paar echt Noord Hollandse boerderijen. Net voor de regen weer terug in de camper.

Schoorldam

woensdag 22 maart 2023

Het regent als we opstaan. We doen alles op ons dooie gemak: ontbijten, afwassen, koffie drinken. Om 11.30 uur vertrekken we van ons leuke plekje aan het Noord Hollands kanaal in Schoorldam. We volgen het kanaal een flink stuk. Een leuk stuk Noord Holland. Het laatste stuk nemen we de snelweg om Amsterdam heen. Geen zin om door de stad te rijden.

Vinkeveen

Om iets over 13.00 uur parkeren we in Vinkeveen aan de Baambrugse Zuwe op zandeiland 4. Het is een van onze favoriete plekjes als we naar Ineke’s moeder in Amstelveen gaan. Er is niets anders in de buurt ook.

donderdag 23 maart 2023

We rijden van Vinkeveen naar Amstelveen om de 103e verjaardag van Ineke’s moeder te vieren. Dat was een heel drukke, maar oergezellige dag. We slapen in de camper bij haar voor de deur.

Ineke’s moeder 103 jaar

vrijdag 24 maart 2023

We ontbijten gezellig bij Mama. We zitten nog te kwebbelen als broer John komt. Even later ook broer Gerard en zus Marian. We helpen met zijn allen de verjaardagsresten op te ruimen. En drinken gezellig met zijn zessen koffie (met nog een gebakje).

Na de verjaardag

Om 12.10 uur vertrekken wij om in Zaandam de rouwdienst bij de wonen voor Stefan (de oudste zoon van Nico’s overleden zus Mien). Het was een mooie dienst. Daarna met de familie nagepraat, terwijl we wat drinken, Warme ontmoetingen.  Om 17.30 uur rijden we naar Holysloot over een heel smalle weg.  Helaas wordt er in Holysloot aan de weg gewerkt en komen we op een tijdelijke parkeerplaats terecht, die half onder water staat. We doen het er mee voor vannacht.

Holysloot

zaterdag 25 maart 2023

Om 9.15 uur vertrekken we uit Holysloot. Het is regenachtig. We rijden over de smalle weg terug. We zoeken een plekje in Leusden, maar dat gaat niet. Het ligt vol met gekapte bomen. Dan eerst maar boodschappen doen. We rijden verder en vinden in Renswoude een P om koffie te drinken vlak voor de Kasteelwoningen. Prachtig gerestaureerd.

Kasteelwoningen

De bomen laten het eerste tere lentegroen zien. De maartse buiten ploffen met regelmaat naar beneden en er staat een straffe wind. In Dreumel (ik wist niet eens dat het bestaat) tanken we diesel en dan zijn we om 13,05 uur in Heerewaarden op een schitterend plekje vlak aan de Maas. Hier blijven we zeker overnachten en misschien wel langer. Vanmiddag tussen de buiten door in de zon  met veel wind door Heerewaarden gewandeld (bijna 2 km).

zondag 26 maart 2023

Zowat de hele dag regen, We zien toch leuke dingen. Een duif en een spreeuw wassen zich in een grote plas water. Wat een gespetter. Er vaart een boot voorbij, die tegelijkertijd huisje is. Een camper op het water dus. We breien en kleuren. Om15.30 uur is het zowaar even droog.

Een boot”camper”

Gauw jassen aan en naar buiten. Het dorp is veel groter dan we dachten. Bij de scheepswerf staat een mooi standbeeld. Het uitzicht over de Maas is prachtig. We zijn net voor de volgende bui terug in de camper.

maandag 27 maart 2023

Blauwe lucht en zon bij het opendoen van de gordijnen. Het is 5ºC. We vertrekken om 9.45 uur en rijden een stukje door het land van Maas en Waal en daarna snelweg en vervolgens langs de Zuid Willemsvaart. We doen boodschappen voor thuis. Tijden de koffiepauze een flinke sneeuwbui en tijdens de lunchpauze een flinke hagelbui. Na zo’n bui schijnt de zon weer voluit.

Kelpen

Om 14.05 uur parkeren we op een klein grasveldje bij Kelpen langs het kanaal Wessem-Nederweert.  Om 15.00 uur is het droog. Naar buiten dus. Er zijn hier fiets-, ruiter- en wandelknooppunten. We lopen een stuk over een smal bospad en langs het kanaal weer terug. Heerlijk, maar de wind is gemeen koud. (1,4 km).

wandeling Kelpen

dinsdag 28 maart 2023

Mooi zonnig weer vandaag. We hebben gisteravond een “overbuurman” gekregen, Er meerde vlak voor ons in het kanaal een vrachtschip aan. We vertrekken om 11.40 uur. Eerst door de Maasvallei in België en daarna door het Nat. Park De Hoge Kempen. Even na 13.00 uur parkeren we in Tongeren op de camperplaats in het Pliniuspark. Camperplaats want we moeten de WC legen!

Camperplaats Tongeren

Eerst lunchen en later in de middag een kleine wandeling. We liepen richting het dorp, maar er was alleen een weg met veel verkeer, waar wel huizen langs stonden. Niets bijzonders.

woensdag 29 maart 2023

Bewolkt, maar niet koud. Vuil water en WC leeg en dan kunnen we om 10.40 uur vertrekken. We doen wat boodschappen bij een Carrefour Market en daarna richting Zuid. Op een P langs weg N-614 bij Rutten houden we koffiepauze.

Koffiepauze

Wat leuk is dat er een bus voor ons staat, die aangeeft dat hij ook pauze heeft. We stoppen even bij de Action winkel in St. Georges en dan rijden we verder. We steken de Maas over d.m.v. de brug bij Engis. Het is inmiddels 15ºC als we over de Rue de trente-six tournants rijden. Ik heb ze niet geteld, maar het waren veel bochten. We hadden een plekje in Noiseux uitgezocht.  Prachtig, maar er staat tegenwoordig een bord verboden te kamperen. We lunchen er wel. Daarna rijden we naar Bomal.

Camping in Bomal aan de Ourthe

De plek daar bevalt ons niet en we rijden naar de camping, waar we al eens eerder waren. Een bijzonder vriendelijke ontvangst. Later inde middag lopen we nog een “rondje” camping en even over de brug van de Ourthe. Het is nu heel aangenaam buiten, Dat hebben we gemist deze reis.

donderdag 30 maart 2023 (27)

We hebben vandaag mooi weer. We rijden een prachtig stukje België langs de Aisne. Jammer dat de weg zo slecht is.

CP van Koerich (LUX)

We zijn tegen lunchtijd in Koerich op een gratis CP waar 4 plaatsen zijn. Na de lunch gaan we wandelen.  Eerst richting het bos, maar het begint te regenen. Als we teruglopen is het bijna weer droog. We gaan door naar het centrum van Koerich en vinden daar de ruïne van het kasteel. Op de terugweg toch nog nat geregend. Onder het eten een heel harde bui met zelfs een paar klappen onweer.

Kasteel Koerich

vrijdag 31 maart 2023 (2

En ja hoor nog steeds regen. We tanken diesel in Rodange, doen boodschappen in Longuyon en lunchen langs de muur van het kerkhof in Rouvrois sur Othain, waar we een inscriptie vinden, die we helaas niet kunnen ontcijferen.

 

 

Op de muur van het kerkhof

Om 14.15 uur zijn we weer thuis.  Dit was een heel leuke reis, ondanks het slechte weer.

 

Bijna thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *