Nederland 8 t/m 16 januari 2021

Vrijdag 8 januari 2021

We gaan een week naar Nederland om een paar bezoeken af te leggen. Door het coronavirus en Ineke’s chemokuur zijn we al 7 maanden nergens geweest. Annemarie rijdt met ons mee. Ze gaat een paar dagen wandelen in Nederland met vriendinnen.

We vertrekken om even over negen uur. Het is droog winterweer. “s Nachts vriest het licht. We zien in de buurt van Fresnes en Woevre in een weiland heel veel kraanvogels fourageren. We tanken in Rodange en houden daarna koffiepauze op P Nantimont. Er ligt in de Ardennen heel veel sneeuw, maar de weg is gelukkig schoon. Op sommige plekken is het mistig, daardoor zien we prachtige witbevroren bomen. In de buurt van Luik is alles weer groen en regent het. Na de lunch net over de Nederlandse grens is het meteen drukker op de weg. Het weer wordt ook steeds mooier. We zien weilanden vol ganzen en de zon komt door. Om 15.45 uur zetten we Annemarie af bij het station van Weesp en dan rijden wij naar de CP Vecht en Weide in Weesp. Een half uur later zitten we aan de thee.

overnachten Weesp

Deuxnouds aux Bois – Weesp: 495 km

Zaterdag 9 januari 2021

We hebben heerlijk geslapen, hoewel we vannacht om 14.45 uur de kachel iets hoger moesten zetten. We werden allebei wakker, omdat het iets te fris was geworden. Vanmorgen zagen we dat het flink gevroren had. Na het ontbijt en de afwas lopen we een half uur langs de Vecht. Prachtig in de zon, maar alles nog wit van het vriezen en er ligt zelfs een laagje ijs op het water.

langs de Vecht

Maaike appt, dat de A-6 is afgesloten i.v.m. ijzel. We drinken dus eerst koffie voordat we naar Almere rijden. Om 12.15 uur vertrekken we en zien onderweg een schitterende regenboog. Een half uur later parkeren we bij Arjen en Maaike op de oprit.

Weesp – Almere: 32 km

Zondag 10 januari 2021

Een rustige dag vandaag. We blijven nog bij Arjen en Maaike. Vanmorgen na de koffie hebben we een mooie winterwandeling gemaakt langs de Hoge Vaart (1,9 km). Verder heel gezellig. Kleindochter Gwen (16 jaar) vindt, dat ik mijn haar (dat weer een beetje begint te groeien na de chemo) blauw moet verven en ook een hanenkam moet maken.

Maandag 11 januari 2021

We rijden om 10.15 uur weg uit Almere. Het spettert zachtjes. Bij Muiden zien we een weiland vol met zwanen. Een half uur later zijn we Ineke’s moeder. Lekker koffie en we kletsen weer over van alles en nog wat. Daarna boodschappen doen voor thuis in Frankrijk. We lunchen op de P van de supermarkt en rijden daarna naar de CP in Mijdrecht. We hebben uitzicht over de polder en zien in de verte de kerk van Wilnis. We willen eigenlijk nog een stukje lopen, maar de wind is zo koud dat we er van af zien. Een rustige middag verder en vanaf 20.00 uur regent het.

Amstelveen – Mijdrecht: 54 km

Dinsdag 12 januari 2021

Het heeft de hele nacht hard gewaaid en geregend. Er zat een prachtige valk of sperwer op de lantaarnpaal vlak bij de camper vanmorgen.

Roofvogel

Om 10.30 uur starten we de motor en rijden naar Aalsmeer naar Nico’s broer. Heel gezellig, koffie, lunch, een frisse wandeling waarbij we ook nog nat regenen.

Aalsmeer

Dan nog een paar spelletjes Scrabble en lekker eten. Om 22.15 uur lopen we naar de camper die aan de overkant staat. We blijven daar slapen.

Mijdrecht – Aalsmeer: 15 km

 

Woensdag 13 januari 2021

We ontbijten en drinken koffie bij Karel en Jannie. Om 11.45 uur rijden we weer weg. We tanken nog even diesel en rijden dan naar Maassluis. We zijn er een uur later, mooie tijd om te lunchen. Leuk om de pont en andere schepen op de Nieuwe Waterweg te zien varen. We houden pauze tot 14.30 uur.

Maassluis De Veerstoep

Daarna rijden we naar Gerry in Vlaardingen. Onderweg zien we veel bloeiende narcissen. Snap ik niets van. Bloeien volgens mij normaal in maart/april. Gezellig weerzien met Gerry na een jaar. We babbelen over wat alles en nog wat en wisselen nieuwtjes uit. We drinken koffie en eten erg lekker. Om ongeveer 20.30 uur nemen we weer afscheid. We rijden weer naar de CP De Veerstoep in Maassluis om te overnachten. De pont vaart nog steeds heen en weer.

Aalsmeer – Maassluis – Vlaardingen – Maassluis: 84 km

 Donderdag 14 januari 2021

We vertrekken om 10.30 uur van ons leuke plekje aan de Nieuwe Waterweg. Het is rustig, droog weer. De wegen rond Rotterdam zijn niet druk deze keer. We houden koffiepauze op P de Vink. We doen we eerst boodschappenen in Putten daarna rijden we naar CP De Driest in  Krachtighuizen (gemeente Putten). Na de lunch gaan we even lopen (1,4 km) om een frisse neus te halen.

Krachtighuizen

Daarna houden we ons de rest van de middag rustig. Annemarie appt om te vragen wat we er van vinden om zaterdag in plaats morgen terug naar huis te gaan. Het is erg slecht weer in de Ardennen en Noordoost Frankrijk. Het maakt ons niet uit, we hebben geen afspraken. Dus wordt er besloten dat we nog een dag in Nederland blijven.

Maassluis – Krachtighuizen: 126 km

Vrijdag 15 januari 2021

Vannacht om 5.30 uur was de gasfles leeg. Gelukkig was het droog en niet al te koud (Nico moet naar buiten om de nieuwe fles aan te sluiten). Vanmorgen is het stil en grijs weer. Vlak voor we vertrekken sneeuwt het een klein beetje. We rijden naar Putten voor wat boodschappen en daarna weer naar Krachtighuizen, waar het huisje van Sandra is. Daar logeert Annemarie. We rijden eerst het verkeerde vakantiepark in en hebben op een doodlopend pad enorme moeite om te camper te keren.

Vriesrandje

Het bos bij Krachtighuizen

We blijken aan de overkant te moeten zijn en daar is gelukkig een parkeerplaatsje. Annemarie en Sandra komen net terug van een wandeling als we zitten te lunchen. We gaan daarna naar het erg leuke huisje. Sandra vertrekt weer naar Amsterdam en wij gaan een eindje lopen door het bos (1,2 km). Na het avondeten en koffie gaan we weer terug naar de camper om daar te slapen.

Krachtighuizen – Putten – Krachtighuizen: 10 km

Zaterdag 16 januari 2021

Droog weer. We vertrekken om 8.25 uur. Onderweg zien we in de lucht en in de weilanden enorm veel ganzen. We hebben anderhalf uur gereden als we aan koffie toe zijn. Een half uur later rijden we weer. In België rijden we in een witte wereld, maar de wegen zijn schoon.

Onderweg

Onderweg in België

We lunchen op P Remichampagne en gaan om 12.45 uur weer verder. De tank is bijna leeg, dus stoppen we in Rodange om diesel te tanken. In Frankrijk ligt nog veel meer sneeuw. We krijgen bijna zere ogen van al dat wit. De wegen vlak bij huis hadden wel wat schoner gekund. Om 15.15 uur parkeren we thuis op de oprit, die door Fred sneeuwvrij is gemaakt.

Thuis

We drinken thee bij Fred en Annemarie en daarna halen we de camper leeg. Precies klaar als het weer begint te sneeuwen. Fred heeft voor ons gekookt vandaag. Heerlijk.

Krachtighuizen – Deuxnouds aux Bois: 493 km

 

Totaal aantal km: 1309

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Ellen schreef:

  Weer fijn om even de familie te zien en bij te praten en niet te vergeten eens even op pad met de camper.
  Nu nagenieten bij het bekijken van de foto’s.

 2. Gerrit Kulik schreef:

  Mooie reis ben een beetje jaloers maar hopen ook in het voorjaar weer te kunnen vertrekken.
  groetjes uit Portugal.

 3. Fred & Els schreef:

  Hèhè, wat een genoegen om, ondanks niet al te best weer, er weer eens vantussen te gaan.
  We zijn in stilte met jullie meegereisd.
  Wij zitten inmiddels al 2 maanden ‘opgehokt’, wordt tijd dat we weer naar onze stacaravan mogen. Nu maar duimen of de grens met België niet moeilijk doet.
  Apropos: Heeft Ineke het modieus advies van de grote kleindochter inmiddels opgevolgd…..?
  Groetjes van ons beiden!

 4. Nic en Corry van Kasteren schreef:

  Wat heerlijk voor jullie om weer even op reis te kunnen en weer familie te kunnen ontmoeten.
  Hopelijk is het jullie goed bevallen.

 5. Wim Weller schreef:

  Leuk om weer eens wat van jullie te lezen, en wat een mazzel voor Annemarie dat ze kon meerijden. Toch weer even een weekje eruit geweest, goed hoor! Groeten.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>