2004 Frankrijk Lac de Der

31 dec.2003            Deuxnouds-Lac du Der (Chiffaumont)                                    99 km

1 jan. 2004            Chiffaumont-Site de Chantecoq                                                  7 km

2 jan. 2004            Chantecoq-Presque île de Nemours                                         23 km

3 jan. 2004            Presque île de Nemours-Deuxnouds                                         94 km

______

Totaal                                                                  223 km

======

woensdag 31 december 2003/donderdag 1 januari 2004

Het is 1.45 uur en we zijn net terug in de onze eigen camper. Vanmorgen zijn we om 10.00 uur weggereden uit Deuxnouds met onze nieuwe camper (een Pilote P6) om samen met Aki en Theo naar het Lac du Der te rijden. We dronken onderweg koffie en voelden ons echt op vakantie. Om even voor half een parkeerden we op de aire de service bij Chiffaumont. We lunchten met z’n vieren bij ons in de camper en vertrokken daarna om 14.30 uur voor een wandeling over de dijk van het Lac du Der Chantecoq. Het was prachtig weer. De zon scheen, maar de wind was fris. We zagen heel veel kraanvogels. De kleuren over het meer en de omringende weilanden waren prachtig. We liepen naar de site de Chantecoq en waren om 17.45 uur weer terug.

Oudejaarsavond

We dronken thee en aten oliebollen en daarna gingen we eten bij Aki en Theo. Aki had de tafel feestelijk gedekt. Groen kleed, rode servetten, goudkleurige onderborden, echte “plastic” wijnglazen, waxinelichtjes. Aki had soep gemaakt en ik had zuurkoolstamppot meegenomen met rookworst en als toetje nougat-glacé met coulis de framboises. Daarna koffie en toen konden we triominos gaan spelen. Om 24.00 uur champagne, zoenen en goede wensen. Daarna nog een spelletje en nu dus lekker slapen (voor ’t eerst in onze nieuwe aanwinst.

Donderdag 1 januari 2004

De camper is echt fijn. Alles werkt prima. Toen we opstonden was het droog, maar erg grijs weer. Na het ontbijt dronken we koffie bij ons en besloten we te verhuizen naar de tweede aire de service, die hier aan het Lac du Der is. Daar hebben we eerst geluncht terwijl het begon te sneeuwen. We gingen toch wandelen. Het was prachtig, alles was binnen de kortste keren helemaal wit. We liepen weer een heel eind over de dijk en hadden zicht op prachtige stukken met ondergesneeuwde struiken en bomen. We kwamen langs een omheind bos, waar we herten en zwijnen zagen. Prachtig. Om 16.40 uur waren we weer terug bij de camper. We dronken thee bij Aki en Theo en daarna bakte Aki pannenkoeken. Na het eten speelden we weer triominos. Even over elven liepen we terug naar onze eigen camper. Het sneeuwt nog steeds zachtjes.

Vrijdag 2 januari 2004

Toen we opstonden lag er nog steeds sneeuw. Tijdens de koffie besloten we nog een dag te blijven. Voordat we naar een nieuw plekje gingen, heb ik even met de camper over het parkeerterrein gereden (in de sneeuw) om te oefenen. Dat viel erg mee. Om 12.00 uur vertrokken we en reden we naar het Presque île de Nemours. Daar kwamen we om 12.40 uur aan en vonden een schitterende plek aan het meer. We lunchten en gingen om 14.15 uur op weg voor een wandeling. We zagen weer veel kraanvogels. Het meer en de kleuren van de lucht waren prachtig. Om 16.30 uur waren we terug. We verplaatsten de campers naar een iets beschutter stukje, dronken thee en daarna onze fles champagne. We maakten wat te eten en aten dat gezellig met z’n vieren bij ons op. We dronken koffie en kletsten gezellig verder. Nu is het 23.30 uur en gaan we slapen terwijl we de kraanvogels horen overvliegen. Morgen gaan we weer naar huis.

Zaterdag 3 januari 2004

’t Was koud vannacht, maar toen we opstonden scheen de zon volop. Theo en Aki kwamen bij ons ontbijten; ze hadden geen stroom meer en de gasfles was ook leeg. Ik probeerde een kraanvogel te fotograferen, maar hij liep harder dan ik, dus misschien zien we maar een stipje in de sneeuw. We dronken koffie en vertrokken daarna om 12.00 uur richting St. Dizier. We parkeerden bij de Cora om boodschappen te doen en lunchten daar ook. Nico en Theo liepen naar Norauto voor de autoradio van Theo. Aki las een boek en ik puzzelde wat intussen. We dronken nog thee en vertrokken om 16.10 uur uit St. Dizier. Om 17.40 uur waren we weer in Deuxnouds, waar ook alles wit is.

 

 

Category: camperreis, Frankrijk  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>