2021 Frankrijk Rond deel 3 en Nederland

3.10.2021            Deuxnouds aux Bois – Pont St.Maxence                                    282 km

4.10.2021            Pont St.Maxence – Giverny                                                            175 km

6.10.2021            Giverny – Fécamp                                                                            176 km

7.10.2021            Fécamp – Esquelbecq                                                                      243 km

8.10.2021            Esquelbecq – Niel                                                                              176 km

9.10.2021            Niel – Vrachelen                                                                                  82 km

10.10.2021            Vrachelen – Bovenkerk – Mijdrecht                                            119 km

11.10.2021            Mijdrecht –Deuxnouds aux Bois                                                  477 km

_________

1.730 km

zondag 3 oktober 2021 (1)

We vertrekken om 12.20 uur uit Deuxnouds aux Bois. Het waait hard, maar het is droog. Om 12.45 uur begint de voorspelde regen te vallen. We rijden deze keer een flink stuk over de autoroute, omdat de departementen die we willen bezoeken, steeds verder van huis liggen. Voor de lunch stoppen we op de Aire de Jubecourt. Bij Reims gaan we van de tolweg af en vervolgen onze weg over iets kleinere wegen. Om 16.00 uur hebben we de buien achter ons gelaten.

Pont St. Maxence

Een uur later parkeren we op de CP van Pont St.Maxence aan de rivier de Oise (departement 60). Na een beker thee lopen we een stuk langs de rivier. De CP is gratis en het is er mogelijk vuil water en WC te lozen.

Deuxnouds aux Bois – Pont St.Maxence: 282 km

 

maandag 4 oktober 2021 (2)

Prachtig zonnig weer. Na ontbijt, afwas en koffie vertrekken we om 11.30 uur. We rijden langs de rivier de Oise en stoppen in Compiegne bij de Clairière de l’Armistice. We lopen het museum in en bekijken de spoorwegwagon waarin in 1918 de wapenstilstand van de 1e wereldoorlog werd getekend. In 1940 lieten de Nazi’s in dezelfde wagon de Frase overgave tekenen (als wraak).

spoorwegwagon Compiegne

We lopen de rest van het museum door en gaan dan lunchen. Als ik dat niet op tijd doe, daalt mijn suikergehalte heel snel en voel ik me niet goed. Om 14.00 uur rijden we weer. De zon begint ons in de steek te laten en het regent af en toe.

Ik was de naaldjes om insuline te prikken vergeten te tellen en had er niet genoeg mee genomen. Een telefoontje naar het ziekenhuis levert een recept via de mail en we vinden een apotheek. Probleem dus opgelost.

Om 17.10 uur staan we op een goede parking in Giverny. Helaas regent het nu echt.

Pont St.Maxence – Giverny: 175 km

 dinsdag 5 oktober 2021 (3)

Het heeft vannacht en de hele ochtend gegoten van de regen. We hebben dus gelezen vanmorgen. Na de lunch werd het gelukkig droog. We liepen naar het huis en de tuinen van schilder Claude Monet.

Huis Claude Monet

Leuk om te zien hoe hij woonde, maar vooral de tuinen zijn de moeite waard. Er staan ook nu in oktober nog heel veel bloemen die bloeien. En de tweede tuin met het water en het Japanse bruggetje is erg mooi. Ik heb een boekje over de tuinen gekocht, zodat we nog wat kunnen nagenieten. Om 15.20 uur zijn we terug bij de camper. We hebben 2,7 km gelopen en moeten even bij komen. We besluiten hier nog een nacht te blijven. Vanaf 18.00 uur regent het weer.

Tuinen van Monet

 

woensdag 6 oktober 2021 (4)

Mooi zonnig herfstweer vandaag. We rijden na de koffie over smalle wegen naar Château Gaillard (het fort van Richard Leeuwenhart). We hebben pech: 1) de GPS heeft ons op de verkeerde P afgeleverd; 2) Ineke voelt zich niet erg lekker; 3) we zijn te laat. Het kasteel gaat om 12.30 uur dicht. We rijden dus verder en doen onderweg boodschappen en lunchen. Daarna voelt Ineke  zich beter. Om 15.10 uur zijn we in Le Bec Hellouin.

Le Bec Hellouin

Een leuk Normandisch dorp met een schitterende abdij. De bijbehorende kerk is heel bijzonder. De monniken verkopen heel mooi aardewerk, maar we kopen er niets. We besluiten naar de kust te rijden. Om 17.50 uur parkeren we op een leuke plek hoog boven Fécamp.

Abdij le Bec Hellouin

Giverny – Fécamp: 176 km

 

donderdag 7 oktober 2021 (5)

Grijs weer vandaag, maar wel droog. We zoeken ons gek. Nico heeft een van zijn gehoorapparaten laten vallen en we kunnen het niet terug vinden. Onbegrijpelijk. Enige mogelijkheid nog onder het keukenkastje, maar daar kunnen we zo niet bij. (Thuis heeft Fred met de stofzuiger het apparaat terug gevonden onder de bestuurderstoel).

ingang kapel Fecamp

We gaan eerst even wandelen. We staan hoog boven Fécamp en zien de krijtrotsen langs het strand. De bewolking is zo laag, dat we de horizon niet kunnen zien. We staan vlak bij de kapel van Notre Dame de Salut. Als de vissers de haven uitvaren, geven ze nog altijd 3 stoten op de hoorn als ze er langs varen. De kapel is helaas op slot, zodat we de binnenkant niet kunnen bekijken. We vertrekken om 11.15 uur na de koffie. Anderhalf uur later lunchen we in Biville sur Mer. Daarna over binnenwegen naar Esquelbecq, waar we om 16.05 uur parkeren op een mooie gratis CP. We drinken wat en wandelen dan naar het dorp. Heel leuk. Er is een kasteel, een mooie kerk en een gezellig dorpsplein. Drie kwartier later zijn we weer terug.

kasteel Esquelbecq

Fécamp – Esquelbecq: 243 km

vrijdag 8 oktober 2021 (6)

Mooi zonnig weer vandaag. Het is een rijdag. Voor we vertrekken om 11.15 uur laten we het vuile water weglopen. We rijden over slechte Belgische betonblokken wegen richting Antwerpen.

wandeling Niel

In Niel vinden we dankzij Vrijcampertips een mooie plek om te overnachten. We wandelen een stuk langs vismeren en door het bos. Er zijn hier wandelknooppunten.

Esquelbecq – Niel: 176 km

 

zaterdag 9 oktober 2021 (7)

Mooi zonnig weer. ’s Nachts is het wel heel erg vochtig. Na 6 pogingen een camping gevonden die open is en plaats heeft. We vertrekken om 11.15 uur en rijden weer over de binnenwegen en o.a. de binnenring van Antwerpen naar Vrachelen (bij Oosterhout).

We staan op een niet al te grote camping bij een boerenbedrijf. Het is mooi weer en we kunnen nog twee uur buiten in de zon voor de camper zitten.

Niel – Vrachelen: 82 km

zondag 10 oktober 2021 (8)

Mooi weer. We vertrekken om 11.40 uur, tanken in Oosterhout en lunchen in Meerkerk bij het wegrestaurant. Onderweg zien we reigers, ganzen, zwanen met jongen en zelfs een ooievaar in de weilanden. We zijn om 14.00 uur in Bovenkerk en doen eerst boodschappen om mee naar huis te nemen.

Ineke’s meder 101,5 jaar

Om 16.00 uur zijn we bij restaurant Colijn om te vieren dat Ineke’s moeder nu 101,5 jaar is (100 en 101 konden we door de Covid niet vieren). Het is super gezellig en heel druk met al haar kinderen, kleinkinderen, achter kleinkinderen en achter-achter kleinkinderen. We borrelen en eten er bijzonder lekker. Erg leuk om eindelijk iedereen weer eens bij elkaar te zien.

5 generaties vrouwen

Om 21.25 uur parkeren we op de CP van Mijdrecht om te overnachten.

Vrachelen – Bovenkerk – Mijdrecht: 119 km

maandag 11 oktober 2021 (9)

CP Mijdrecht

Een rustige herfstochtend. We vertrekken om 10.15 uur en rijden vandaag over de snelweg. Ineke moet morgenochtend bloed laten prikken, dus we moeten in 1 dag naar huis. Het is in Nederland erg druk op de weg, maar zodra we Luik door zijn is het rustig.

We tanken in Rodange (LUX) nog even diesel: € 1,37 per liter; in Ned. € 1,61). Om 17.25 uur staan we weer thuis voor de deur.

Mijdrecht – Deuxnouds aux Bois: 477 km

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>