2022 Frankrijk rond deel 4 en Nederland

20/8/2022            Deuxnouds aux Bois – Briare            416 km

22/8/2022            Briare – Beaugency                              105 km

23/8/2022            Beaugency – Bonneval                        61 km

24/8/2022            Bonneval – St. Ceneri le Cerei            195 km

25/8/2022            St. Generi le Cerei – Kortrijk               474 km

26/8/2022            Kortrijk – Katwoude                              304 km

27/8/2022            Katwoude – Edam – Boskamp            149 km

28/8/2022            Boskamp – Almere –  Swalmen            303 km

29/8/2022            Swalmen – Deuxnouds aux Bois          326 km

Verschil kms.                                                                              40 km

 

Totaal 2273 km

zaterdag 20 augustus 2022 (1)

De verpleegster komt om 14.00 uur om Ineke los te maken van de chemo. Een half uur later zeggen we Fred gedag en vertrekken. Het is prachtig weer. Bij Les Souhesmes nemen we de A-4. We nemen vandaag de autoroute, omdat onze aanrijroute voor ons rondje langs de departementen steeds langer wordt. Het is niet druk op de weg. Bij Chalons en Champagne vervolgen we onze weg over de A-26 en rijden departement 51 (Marne ) in. Bij Mailly le Champ rijden we departement Aube (10) in. In dit open landschap staan enorm veel windmolens. Langs Troyes via de A-5. Om 17.00 uur rijden we departement 89 (Yonne) binnen. In de buurt van Sens nemen we de A-19. Om 17.30 uur zijn we in departement 45 (Loiret) over de A-77.

Pont Canal Briare

 

 

 

 

 

 

 

zondag 21 augustus 2022 (2)

Na de koffie zijn we naar het Pont-canal van Briare gelopen . Een indrukwekkend geheel over de rivier de Loire.

Pont canal Briare

Heen en terug langs het voetpad langs het aquaduct was 1,8m km. Na de lunch besloten we hier vandaag te blijven. Een rustige plek onder een paar lindebomen. We zijn de hele dag buiten.

 

maandag  22 augustus 2022 (3)

Een beetje spetterig weer vanmorgen. Na ontbijt, afwas, matten schoon, stoffer door de camper en koffie vertrekken we om 10.45 uur. Het regent onderweg en er zijn dikke grijze wolken. We rijden mooi door de bossen. In Isches kopen we in een klein winkeltje brood en yoghurt. Vanaf 12.0 uur is het droog en zien we weer wat blauw in de lucht. De varens en veel boombladeren zijn al bruin (de droogte?).

Beaugency

Om 12.45 uur zijn we in Beaugency op de CP vlak langs de Loire met uitzicht op de grootste Loire brug. Na de lunch lopen we naar het centrum. Veel middeleeuwse gebouwen en keienstraatjes, die een beetje moeilijk te belopen zijn.

Beaugency.

Op een terras vlakbij de abdij en het kasteel eten we een ijsje. Daarna bij de camper uitrusten.

 

 

 

 

dinsdag 23 augustus 2022 (4)

Licht bewolkt. Ontbijt en afwas en dan lopen we nog even naar de brug.

De grootste brug over de Loire

Na de koffie vertrekken we om 11.15 uur. We rijden door departement Loir en Cher (41) en daarna zijn we in Eure et Loir (28). In Chateaudun tanken we diesel en doen we boodschappen. Om 13.10 uur zijn we in Bonneval op een prima CP We lunchen en daarna lopen we langs de rivier de Loir naar het centrum.

Bonneval

Ook mooi. Terug bij de camper de stoelen naar buiten en genieten van het mooie weer. Na het avondeten nog buiten koffie. Als het donker is ontdekken we dat er heel mooie lichtbeelden geprojecteerd worden langs de rivier. Leuke verrassing.

Bonneval

 

lichtbeelden

Bonneval

woensdag 24 augustus 2022 (5)

Prachtig weer. We vertrekken om 10.10 uur. Een mooie route door het Parc Regional de Perche (departement Orne, 61). Daarna een stuk door departement Sarthe (72). Om 13.20 uur parkeren we op een schitterende CP in St. Ceneri le Cerei (Orne, 61). We lunchen buiten.

St. Ceneri le Cerei

In de middag lopen we naar het dorp. Heel mooie huizen, cafés, kunstenaars ateliers. We drinken wat op een terras en lopen dan weer terug naar de camper. De rest van de middag genieten we buiten van ons mooie plekje onder een boom aan de rivier de Sarthe, vlakbij een mooie boogbrug.

St. Ceneri le Cerei

Om 18.50 uur lopen we weer naar het dorp. We eten op het terras van Le Lion d’Or, café des peintres.

 

 

 

donderdag 25 augustus 2022 (6)

Het is bewolkt, maar nog steeds warm. We kijken even hoe een visser drie flinke vissen uit de rivier haalt. Om 9.45 uur vertrekken we ook hier weer.

St. Ceneri Le Gérei

Het spettert een beetje, maar dat duurt niet lang. Op de P waar we koffie drinken, haal ik in de winkel van de benzinepomp een stokbrood. We rijden vandaag snelweg, omdat we anders niet op tijd in Nederland zijn voor de verjaardagsfeesten. We rijden door de departementen Somme (80), Pas de Calais (62) en Nord (59). Om 16.10 uur rijden we België binnen en een kwartier later parkeren we in Heule (Kortrijk) op de P bij het zwembad, waar 1 plek voor campers is.

Kortrijk

We lopen een rondje om de kerk. Het is warm. Later op de avond eten we een burger bij café Dudu.

 

 

 

 

vrijdag 26 augustus 2022 (7)

Bewolkt vandaag. We vertrekken om 10.00 uur. Het is druk op de weg. Veel vrachtverkeer. We rijden westelijk om Antwerpen heen en daarna als we Nederland binnen rijden is er meteen een file. Om 15.20 uur parkeren we in Katwoude (vlak bij Volendam) bij de Simonehoeve.

Simonehoeve Katwoude

We krijgen een rondleiding langs de kaasmakerij en de klompenmakerij. In de winkel kopen we speculaas, stroopwafels en gerookte kaas. Erg aardige mensen en de camperplek is gratis.

Simonehoeve

Simonehoeve

Na het eten maken we nog een kleine avondwandeling.

zaterdag 27 augustus 2022 (8)

We rijden eerst naar Edam om de wieldoppen voor de Ducato op te halen bij Wim (via FB). Even leuk gepraat en koffie gedronken. Leuk om zo weer nieuwe mensen te ontmoeten. Daarna rijden we richting Boskamp. Er zijn files op de A-1 en de TomTom stuurt ons keurig via Almere, Harderwijk en Zwolle naar Olst. Op de P van de Kemphaan in Almere, drinken we koffie. Onderweg zien we de bloeiende hei. Erg mooi.

Verjaardagen Gwen en Maaike

Bij Wijhe zien we langs de IJssel een paar ooievaars. Om 12.30 uur lunchen we op P den Nul. Daarna boodschappen in Olst en vervolgens naar Boskamp voor de verjaardagen van kleindochter Gwen en schoondochter Maaike. Heel gezellig en we aten heerlijk chinees.

zondag 28 augustus 2022 (9)

Nog lekker taart bij de koffie in Boskamp. We slaan de lunch maar over. We rijden terug naar Almere voor de verjaardag van achterkleinzoon Levi. Bij den Nul zien we een weiland vol ganzen. We rijden langs de IJssel richting Zwolle. Dan via Harderwijk naar Almere.

Verjaardag Levi

Levi was echt jarig. Wat een kinderfeest. Om 16.15 uur vertrekken we nadat achterkleindochter Emma (2,5 jaar) nog even in de grote auto van opa Nico en oma Ineke wil zitten.

Emma in de camper

Om 18.40 uur  stoppen we op de voor ons bekende parkeerplaats in het centrum van Swalmen. Deze keer eten we overheerlijk bij eetcafé ‘tKesjotje.

Eten in Swalmen

maandag 29 augustus 2022 (10)

Alweer mooi weer. We vertrekken om 10.15 uur. Na de koffie en de lunchpauze rijden we over voor ons bekende wegen door België en Noord-Frankrijk. We rijden vandaag niet over de snelweg. Overal is alles geoogst op de zonnebloemen na. Die wachten nog op de oogstmachines. Nog geen km. voor we thuis zijn steekt er opeens een ree vlak voor de camper over. Om 16.45 uur staan we weer voor de deur in Deuxnouds aux Bois. We hebben genoten.

Frankrijk rond deel 4

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>